אשיב על ה'קושיא' הזו, ברשותך...
לא כולם משתמשים ב"פח". אצלי יש 'ערימה' הקולטת את כל כמות הזבל האורגני ושארייות המזון (..שהחתולים לא אוהבים) שהבית שלנו מייצר. מדובר בבית צמחוני בן 5 נפשות, וכל הפסולת האורגנית הולכת לקומפוסטר. מאחר ואנו גם "משתדלים" לאכול מזון טרי וללא שימורים, אין לנו "פחייות שימורים". אנו גם לא משתמשים ב"מיקרו".. אז כמות העטיפות הפלסטייות, זעומה. השקייות של ה'סופר' נאגרות, כמו אצל כולם, בארון שמתחת לכיור, ומוצאות שימוש חוזר לפחים שליד המחשב, בשירותים, וליד שולחנות הכתיבה, ושקייות אלו, מתפרקות במשך הזמן, כי הן עשוייות מניילון מתכלה באור שמש. רוב אשפת הנייר והקרטון, יחד עם ערימות ה"פלאיירים" ומעטפות הדואר של הבנקים, הולכות ישר לקמין, גם בקיץ וגם בחורף, ומשמשות כחומר דלק לקמין האקולוגי שלנו. נהנים ?! לא כל כך.., אבל זו רוטינה, כמו לשטוף כלים או להחליף חיתולים.. אשתי נהנית מאוד מהכנת כל מיני ואריאציות של "למונצ'לו" וליקרים שונים, ואני.. מייצור של הרבה סוגים של זיתים בטעמים שונים.. ועוד כל מיני עיסוקים... מה אומר לך ? אני די שמח (באמת..!) לשמוע על עוד ועוד אנשים הממחזרים אשפה. אולי, כשהייתי צעיר, לא חשבתי על כך.. כעת, זה נראה לי מאוד טבעי, ותאמין לי שאנחנו לא "מתעסקים" בזה... פשוט זה הנוהל בבית, בלי כפייה..או דיקטטורה. יש פח של זבל אורגני על השיש, וכשהוא מתמלא, מרוקנים אותו לקומפוסטר. זה הכל.