בוקר טוב

AYELET1

New member
כללי זהירות לחנוכה

מפורום כבאות. לינק מצורף הרוב ידוע. בעיני מצא חן הרעיון , שמעולם לא חשבתי עליו, של השמת החנוכיה בבריכת מים קטנה.

אצלנו יש כבר נוהל להדלקת נרות

שמים מגש, על מכונת הכביסה, ושם מדליקים את הנרות, אין שם שום דבר דליק. ובכל מקרה שומרים על הנרות שלא יפלו או משהו. אגב, למדתי הרבה על כיבוי אש, מאבא שלי, שהוא קצין כיבוי אש במילואים (היה), זה עזר לי הרבה שכמה פעמים היתה לי אש מהמחבת בגלל מרגרינה שנשפכה קצת הצידה והעלתה באש את כל המחבת, שופכים את התכולה לכיור, ופתוחים מים בעדינות, כי מכה של מים דווקא מלבה את האש.

AYELET1

New member
ואם כבר אז הרי הרפתקאות החנוכיה

שהביאה בתי מהגן לפני שנים... הילדים הכינו חנוכיה מעץ בגן (מי לכל הרוחות מכין חנוכיות עץ...) . לחנוכיה הזו היתה נטיה להידלק בעצמה (מהנרות), אבל מה, לא ניתן היה לאכזב את הבת ולא להדליק את החנוכיה. כל ערב הבת הית מדליקה נרות בחנוכיה , ואני הייתי יושבת אח"כ לשמור על החנוכיה, ולכבות אותה בעת הצורך. בסוף אותושבוע חנוכה, זרקתי גחל

טיפ קטן לניקוי שאריות נרות

מהחנוכיה משנה שעברה. אפשר לשבת ולגלף את השאריות עם סכין. אבל אפשר להמיס את החלב עם מים רותחים, הענין שאסור לשפוך את זה לכיור, כי בשניה שזה מתקרר, זה מתקשה בחזרה, ויכול לעשות סתימה. הפטנט שלי הוא כזה, לפרט את החנוכיה כמה שאפשר, או לשים אותה שלמה בסיר עם מים רותחים, להוציא עם המלקחיים שמוציאים קציצות, ולשים אותה ליבוש, זהירות !!!! שהילדים לא יתקרבו לזה. הסיר עם המים הרותחים, אפשר לשפוך לשרותים (מנקה יופי), ולהוריד את המים מיד, ההתקרשות לא תפריע לצינור הגדול של השרותים, או לשפוך לגינה. אם משאירים להתקרר, יווצר משטח חלב על הסיר, וגם אותו נצטרך לנקות. מצד שני, קל יותר להדביק נרות חדשים על חלב שכבר קיים, אבל אישית אני לא אוהבת לראות חלב ישן וקרוש, בעיקר עם זה על הבסיס או העמודים. לשיקולכם....

מדריך להעברת דירה, נוהל חנוכיות

אולי תאספי ותכתבי ספר עיצות שימושי בסופו של דבר? פעם הייתה תחיה אורן נדמה לי, שנתנה כל הזמן עצות איך מורידים כתם של נפט ממכנסים של גברדין אולי את הבת שלה? בחיים לא הייתי חושבת על ניהול מסודר של יומן הוראות לשעווה של נירות.

*אביבה*

New member
טוב, אני כרגיל

לא קראתי את ההוראות שלך ושפכתי את החלב של הנרות לכיור..... אולי תוציאי מדריך מיוחד לכל הדברים המציקים האלה?.. בכל מקרה , חג שמח....

bimbo.

New member
איילת יקירתי, את שואלת../images/Emo99.gif

מי מכין חנוכיות מעץ? ובכן, זה החומר הזמין ביותר. כל נגריה קטנה בחור הכי נידח, תיתן לך מלוא החומר עץ לחנוכיות. וכי ממה ילדים יכולים להכין חנוכיות אם לא מעץ? מעיסת נייר? להרגיעך: גם בני הצעיר הביא חנוכיית עץ מהגן, ועד היום אני מדליקה אותה. ותאמיני לי, עבור כבר הרבה מאוד שנים מאז...

AYELET1

New member
אכן היו חנוכיות נוספות מעץ... צודקת

ותמיד הפחיד אותי העניין.

AYELET1

New member
ספרו על חנוכיה מיוחדת/ותיקה/מעוררת

סנטימנטים מיוחדים וכו´. יכול ליהיות מעניין! אני ובן הזוג נישאנו בערב חנוכה (לפני 20 שנה פחות יום, למי שמתעניין). באותו חנוכה קניתי חנוכיה מנחושת, פשוטה ורגילה, שכמובן קיימת עד היום אצלינו, ואני אוהבת אותה נורא
(ולמרבה השמחה גם איננה נוטה להישרף, כמו החנוכיה האחרת עליה סיפרתי
)

*אביבה*

New member
חנוכיה עם נוסטלגיה.........

כשבני הבכור היה בן חמש החלטתי לתת לו העשרה כמו כל אימא פולניה מקסימה. שלחתי אותו לחוג יצירה שהיה ליד הבית. נו, הבן היקר היה פשוט עילוי, ועשה ניסים ונפלאות וגם בנה מחימר חנוכיה נפלאה עם ...7 נרות. החנוכיה "קצת עקומה" נוטה הצידה ויש עליה הממממממון חלב אבל,... כל שנה כשאני רואה את תביעות האצבע הקטנות שלו עליהן אני מיד שמה אותה ראשונה בשורת החנוכיות שנדליק. אנחנו מדליקים המון חנוכיות כי אני אוהבת נרות...וזה עושה המון שמח.

יש לי המון טיפים

שאספתי או מצאתי לבד בכל השנים. סיר בשרי, יענו שבישלתם בו אוכל בשרי, רחצתם אותו טוב, שימו את הראש, מריחים את האוכל, מרגישים שהוא לא נקי? שימו חצי כף אבקת כביסה (זאת שבאה בקופסה), או שליש כוס רגילה, שימו מים כמעט עד למעלה, ערבבו, והרתיחו את המים ** זהירות זה אוהב לגלוש ** ערבבו עם כף גדולה או מצקת, ואחרי שתראו את הצבע של האוכל במים, ואת כל הליכלוך יורד, שפכו את המים לשרותים. שטפו טוב טוב טוב את הסיר במים מהברז, ואחרי זה סבנו את השרותים במים הסבונים, בזה הרווחנו שני דברים, סיר נקי ושרותים נקיים וריחניים. מכירים את נקודות העובש המעצבנות האלה שעל וילון האמבטיה? אז טובלים שקוט ברייד באקונומיקה (כפפות למי שצריכה), וסבנו את הנקודות, שטפו טוב. אם זה באמת נורא מלוכלך, הורידו את הוילון, וכבסו באמבטיה, ב-40 מעלות ולא יותר, עדיף כבר לשים את מברשות השיער, זה מנקה את השומן והאבק שנדבק לפינים שלהם. לשים לב, שמוציאים את הוילון, הוא עדיין עם מים, לנער בתוך המכונה, ולהוציא עם דלי, ואם לא איכפת להם מהטיפטופים על הריצפה, אז תוציאו ישר
קחו פיסת צמר גמר גדול, או מפית גדולה ללא ריקמה, ספגו באקונומיקה, ותעברו על המחשב והמסך, ראיתם כמה שחור יצא מזה? לא לשכוח לעבור אחר כך עם צמר גפן או מפית טבולה במים בלבד, כדי לבטל את השפעת האקונומיקה. ניקוי המקלדת: להפוך אותה ולדפוק אותה בקצה, על השולחן, לא על הקלידים, לשאוב פעם בשבוע, כמו שאתם שואבים את השטיח או הפינות, בעיקר אם אתם מעשנים. לניקוי טביעות האצבעות שעל המקשים, קחו צמר גפן, אלכוהול (בלבד !!!) ונקו כל מקש ומקש ** כשמחשב כבוי **, עם קיסם של אוזניים נקו ברווחים ובמקומות שקשה להגיע, אין צורך לנגב ולא נורא אם נשפך, אלכוהול מתאדה בקלות ובמהירות, ולכן בין טבילה של צמר גפן או קיסם, לסגור את הבקבוק עד הטבילה הבאה.

למעלה