בוקר טוב

God is love1

New member
בוקר טוב ../images/Emo188.gif

סלאם אלמסיח מעקו סלולי קמתי ממש חולה, ולא מרגיש טוב בכלל, אבל בכל זאת פני לעבודה תרימו תפילה שהיום הזה יעבור לי חלק אני אוהב אותכם אחים ואחותיי לאימונה , למרות שמצבי על הפנים ואני עובר תהפכות נפשיות משוגעות אבל אני מקווה שיהיה בסדר, אוהב אותכםםםםםםםםםםםם

lion 7

New member
האם גרו נוצרים באום אלפחם? בשנת 1695

או האם חי מרונים בה? עוד כמה דברים על לוד, נצרת ועל אחוז הנוצרים שירד פתאום ... הנה קטע : " הארץ היתה ריקה ברובה, שוממה, ותושביה היו מועטים והתרכזו בערים ירושלים, עכו, צפת, יפו, טבריה ועזה. רוב התושבים בערים היו יהודים והאחרים היו נוצרים, היו מעט מאוד מוסלמים שבדרך כלל היו בדואים. יוצאת מהכלל נבלוס, היא שכם שבה ישבו כ-‏120 איש ממשפחת נאטשה המוסלמית וכ-‏70 איש שומרונים. בנצרת, בירת הגליל, היו כ-‏700 איש – כולם נוצרים. בירושלים כ-‏5000 איש, רובם יהודים ומיעוטם נוצרים. המעניין הוא שאת המוסלמים מזכיר רינאלדי כשבטים בדואים נודדים, שהגיעו כפועלים עונתיים כדי לשמש ככח עזר בחקלאות או בבנין. בעזה, למשל, היו כ-‏550 איש; חמישים אחוז מהם יהודים והשאר נוצרים. היהודים עסקו בחקלאות משגשגת של כרמים, זיתים וחיטה (גוש קטיף) והנוצרים עסקו במסחר ובהובלת התוצרת. בטבריה ובצפת היה ישוב יהודי, אולם לא מוזכרים העיסוקים להוציא דייג בכנרת, מקצוע טברייני מסורתי. עיר כמו אום אל-פאחם למשל, היתה כפר בן 10 משפחות, כולן נוצריות, כחמישים נפש, וכן כנסייה מרונית קטנה (משפחת שחאדה)....

lion 7

New member
שוב

הקישור מה את אומרת מלח, דנו פעם על הנוצרים בנצרת, ועל המקור הלא מהיימן של אתר פלסטיני בהקשר זה..

salt of earth

New member
וזה אתר ישראלי לא מהימן גם

יש קוראת סמויה שכל הזמן מצטטת ממנו, תקרא לדוגמא את המאמר על "תחיית הנצרות הקתולית בארץ ישראל" ותראה את השנאה הרבה וסילוף העובדות המוזכרות בו, האמנם זה המקורות שנרצה להסתמך עליהם? אם האתר הפלסטיני ההוא הוא קצה הקיצוניות אז האתר הזה הוא גם קיצוני באותה מידה בסילוף עובדות. לגבי הנוצרים מאום אל פחם אז אני יודעת שמשפחת "נוויסר نويصر" מוצאם במקור מאום אל פחם ואני יודעת גם עוד משפחות שמוצאם הוא מאום אל פחם. ואני לא צריכה אתר מטיף שנאה לנוצרים כדי ללמוד על הנוצרים בארץ הקודש

lion 7

New member
מדהים שאף אחד התעניין בספר

זה לא חדש על הבורות בכל הנוגע לנוצרים, ישנם הרבה שחושבים שכל נוצרי הוא קתולי, הדיעות מתבטאות בכל מיני ניסוחים טפשיים כגון עובדי אלילים וכו', אולם טעיתי בניסוח ההודעה, חשבתי שיהיה מרתק לדעת על השורשים שלנו, בעבר שודרה סדרה אמריקאית על מואצא שחומי העור الزنوج מה שהביא לתופעת חיפוש השורשים מצד אנשים רבים בארה"ב ממוצא אירופאי ..... בכל אופן תודה שהגבת להודעה.. כל טוב

salt of earth

New member
זה נכון בעיקרון מה שאתה אומר

גם רוב הידע על הנוצרים נלקח מהנצרות במערב ולא יודעים פה כלום על הנוצרים המזרחיים לדוגמא. זה תמיד מרתק ללמוד על השורשים שלנו וזה גם יהיה מעניין לראות תופעה של חיפוש שורשים ולראות מחקר היסטורי/תיאולוגי בנושא כי למשל כולם יודעים מתי הגיעו הפרנסיסקאנים או הפרו' לארץ למשל, אבל אין הרבה מחקר בעניין הקהילות הנוצריות המקומיות שהיו מאז ומתמיד, מחקר על המנהגים שלהם, דרך הפולחן, ההיסטוריה. אני זוכרת שפעם המלצתי לך על הספר של פואד פרח "الحجارة الحية، المسيحيون العرب في الديار المقدسة" וישנו גם הספר של עתאללה מנסור (נונה זה האבא של בוטרוס מנסור) שנכתב על ההיסטוריה של הקהילה הנוצרית תחת השלטון האיסלמי ותחת השלטון הישראלי זה נקרא "Narrow gates" אגב מצאתי באת שני הספרים בספרית האונ', ולי יש עותק של הספר בערבית שהלוויתי למישהי שתקרא

joro

New member
בוקר לא טוב עשיתי תאונה על הבוקר ../images/Emo7.gif

חברה תזהרו בכבישים עשיתי תאונה היום על הבוקר והאוטו הלך... ישוע היה איתי אני בטוח הוא היגן עלי...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifצהריים טובים סלאמתאק תינו../images/Emo201.gif

תזהרו כולכם בכבישים וגורו חמדיללה עסלאמי

למעלה