בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo140.gif

שבוע טוב וחג שמח
קצת באיחור אבל שוב תקפה אותי המיגרנה
לכמה ימים והשביתה אותי.
ובעיקבות ריבוי מיגרנות כמה שאלות: 1. מכיוון שאסור לי כל כך להשתמש בתותחי על לשיכוך המיגרנה - מבקשת תרופות סבתא. (ארטישוק לא עובד קצת מקל) 2. למי שסובלת ממיגרנות ממתי ? לפני האנדו, אחרי האנדו 3. מתי תוקפת המיגרנה - לפני המחזור אחרי המחזור בזמן המחזור או סתם ביום יום? 4. עוד דברים שיש לכן להוציא על המיגרנה זה הזמן ולכבוד שבוע נפלא וקסום
שיחזירו לי קצת

מיגרנות

האמת היא שאני קצת בלחץ, יש לי מחר מבחן, אענה בקצרה.... מאז שהתחלתי לקחת גלולות ברצף החלו מיגרנות נוראיות, לפני כן לא סבלתי ממיגרנה כלל. ניסיתי להחליף המון סוגי גלולות: אורטוציקלין, גינרה, סרזט, יסמין, מרסילון ועוד הרבה, בילרה, ועוד הרבה אחרים, עד שלמדתי להסתדר פחות או יותר עם פמינט. עדיין יש לי מיגרנות נוראיות אבל למדתי לחיות עם זה... אני משתמשת בכדורי ארטופן (500 מ"ג) שבד"כ עוזרים, משתדלת לקחת כשמרגישה שההתקף עומד להגיע, במידה ואיחרתי ההשפעה כבר פחותה. לא ידוע לי על תרופות סבתא. תרגישי טוב!

panda321

New member
אצלי זה החל מאז שהתחלתי לקחת גלולות

שזה בגיל 20, את האנדו גיליתי רק לפני שלוש שנים, אז אין לי מושג ממתי המחלה הופיעה אצלי. זה בא עם המחזור (לפעמים יום לפני), וכשאני לא לוקחת גלולות ולא עם תמיכת פרוגסטרון (עקב טיפולי פוריות) אז בד"כ אין מגרנות.

לולי72

New member
גם אצלי זה התחיל כשהתחלתי גלולות

גם בערך בגיל 20, ורק אחרי שילדתי את יובל, קלטתי פתאום שזה מהגלולות ואני כבר שנתיים בלי גלולות, אבל יש לי לעיתים רחוקות מיגרנה. עם הגלולות זה היה נורא.

lee E

New member
טוב..שנים היו לי

כאבי ראש עם בחילות שאני מבינה שזו מגרנה...זה היה הסימן הראשון לבוא המחזור וליווה אותי לאורך כולו ועוד כמה ימים אחרי. דווקא ברגע שהתחלתי לקחת גלולות רצוף זה התמעט. רוקאל היה המציל שלי אבל הבעיה שברגע שהשפעתו עברה חזר הכאב.

boli bilboli

New member
גלולות = מיגרנות

נטלתי גלולות במשך 7 שנים וסבלתי מאוד ממיגרנות. לא ידעתי שהגלולות הן בעצם הגורם היחידי למיגרנות. הייתי מטופלת בכדורים מאוד חזקים ויקרים שאינם מומלצים לגילי. רק כאשר פניתי לנוירולוג הוא כעס עליי שלא הייתי עירנית מספיק, כי הגלולות עבור נשים מסוימות עלולות לגרום לקרישי דם ולמוות. לחברה שלי החלה קרישת דם בעקבות הגלולות והיא היתה בבה"ח זמן רב. גם כיום אינני מעזה לנטול גלולות- למרות שזהו הפתרון הקל ביותר עבור אנדומטריוזיס ובמקום זאת קיבלתי דקפפטיל למס' חודשים. אם מישהי סובלת ממגרנות חזקות בגלל הגלולות שתפסיק לקחת ותפנה לנוירולוג בדחיפות. שבוע טוב, boli

ר ו מ י ה

New member
תמיד היו כאבי ראש

שבשנים האחרונות הוחרפו ואובחנו כמיגרנה. אני זוכה בתענוג לפחות פעמים בחודש ולאחרונה מגיעה גם למצב שבו אני מקיאה. יאמי. שום דבר לא עוזר למעט ידידי הטוב והמתוק הוולטרן
. פעם מזמן עזרו גם מקלחות של מים קרים ושקית קרח על העורף, אבל לאחרונה הקסם נמוג. מחפשת קסם חדש ולכן עקבתי אחרי אורי גלר אך ללא תוצאה ממשית...

ר ו מ י ה

New member
תזונה

גילתי שאי אכילת שוקולד מפחיתה באופן משמעותי ביותר את תדירות ההתקפים, כמו גם שתיה מרובה של מים (כשלושה ליטרים ביום).

שירשיר77

New member
תוספת בקשר לתזונה ומגרנות

יש חומר שנקרא טיראמין שנמצא בשוקולד, גבינה צהובה, כרוב, במזון משומר ומצאו שהוא קשור למגרנות. לכן, אם נוריד את המזונות האלה הדבר עלול לתרום להופעה של פחות מגרנות. שווה לנסות ולבדוק אם זה משפיע לגבי כל אחת ואחת.

yaelma1

New member
גם אצלי המיגרנות תמיד היו

מגיל קטן אני זוכרת שהיו לי מיגרנות. אצלי זה בא לידי ביטוי בכאב ראש חזק שאחריו היתה מופיעה אאורה (כתם צהוב מול העיניים). לאחרונה כנראה בהשפעת הגלולות אני זוכה לתענוג יותר מתמיד (פעם בחודש לפחות) ומה שעוזר לי זה אופטלגין ושינה טובה. זה יצחיק אתכן אבל קצת לפני שנכנסתי לכאן התחיל לי כאב הראש המוכר ואני כמעט בטוחה שהכתם הצהוב בדרך.

shirani

New member
מגרנות

אצלי המגרנות התחילו בגיל 19 ועם הגיל המצב משתפר. כמובן שגלולות ממש העלו את התכיפות של המגרנות. דברים שיכולים לעזור (וקצת תרופות סבתא): תזונה - ארוחות מסודרות ולהמנע משתיית קולה, שוקולד (קשה... ), גבינה צהובה ועוד בקבוק מיים חמים על הראש. כל בוקר לנפח בלון 3 פעמים ע"י נשיפה ושאיפה קפה שחור חזק + מיץ לימונים ברגע שמתחיל ההתקף. מיגרסטיק (עזר לי רק פעם אחת). הנוסחא המנצחת שלי: ללכת לישון למשך שעה עם נורופן או אופטלגין - קמה כמו חדשה. מקווה שאחת מהשיטות יעזרו.

boli bilboli

New member
מיגרנות

התרופה למיגרנות קשות: RIZALT RPD הדבר היחידי שעוזר באמת. רק דרך מרשם רופא ויש לשים לב לא לנהוג אחרי נטילת התרופה (מטשטשת ומרדימה לזמן קצר).
בכל אופן, שלושה חודשים לאחר שהפסקתי עם הגלולות המיגרנות נעלמו לצמיתות.... חלום הא?! boli

למעלה