בוקר טוב

mich78

New member
בוקר טוב ../images/Emo140.gif

בתור בת בכורה שמעולם לא זכתה לעזרה בכלום (אני ממנת את עצמי כבר 4 שנים
שכ"ד, לימודים) והובהר כמה פעמים גם לא לצפות לעזרה אני בדילמה
בשבת יערך מפגש ראשון של משפחות (שלי ובן זוגי) בין היתר ידונו בחתונה
הבהרתי לבן זוגי כי אני אממן את הצד שלי ואני לא מוכנה לקחת שקל מהורי (עוד ינסו להחליט בשבילי הכל ) האם זה נכון
האם על ההורים תמיד לעזור לילדיהם
מה קורה במצב שמעולם לא עזרו - יעזרו פתאום עכשיו מטוב ליבם או שאמי דרך זה תנסה לשלוט בחיי
(בינתיים הובהר שנושא הכסף לא יועלה ואם יועלה נסיט את נושא השיחה עד שיובהרו מעט העניינים ...)

alona 9

New member
בוקר אור../images/Emo42.gif

אז קודם כל מזל טוב לך mich78
הורים בדרך כלל עוזרים לילדהם.. כשיש באפשרותם, מתן עזרה מצד ההורים לא חייב להיות מלווה בשתלטנות,הורים עוזרים מתוך אהבה לילד,ואם מעולם לא עזרו אז תמיד יש פעם ראשונה לא?
את יודעת mich אני לא בטוחה שבבוא היום כשילדי ינשאו אוכל לעזור להם, ומהמחשבה הזו אני מצטמררת,הייתי מאד רוצה לעזור להם, לתת.. ולתת.. ללא סוף,מבלי לנסות לשלוט בחייהם. לא יודעת מה הסיבה שלא עזרו לך עד היום,אינני יודעת את טיב מערכת היחסים בינכם,את יודעת,את מכירה.. ואם..יציעו לך עזרה.. לא תקחי? למה לחשוב על מה יהיה בעתיד? הרי כל זוג צעיר בתחילת הדרך זקוק למתנה הזאת..
הצעתי,אם יוצע לכם,קבלי בחיוך
יכול להיות שזה יוביל למערכת יחסים חדשה,בריאה וטובה יותר בינכם. בכל מיקרה,שיהיה לכם כייף בשבת
ובהצלחה

mich78

New member
מממ

טיב היחסים לא טוב במיוחד אני נחשבת לכבשה השחורה שעושה בעיות
זו שחבל להשקיע ולעזור לה בלימודים כי לא ייצא ממנה כלום
יש להם אפשרות לעזור אם ירצו, מאחיי (ואחותי במיוחד) לא חסכו ולא חוסכים דבר... האמת אעדיף להתסדר בלעדיהם אחרת היא תדאג להזכיר לי את זה כל החיים

alona 9

New member
מתוקה שלי...../images/Emo80.gif(מצאתי פרה)

גם לי כבשה שחורה בבית.
כבר 5 שנים לא בבית, היה המון: מהההה...מההההה...מהההה...צורם בבית
את הנשמה
ואת הלב
נתתי,השקעתי,אהבתי,אוהבת אוהב
כי היא שלי ורק שלי ותמיד תהייה שלי
ובעיות
תודה לאל עד היום, לא חסר.. ומי יתנני טנא מלא כדי שאוכל לעזור לה עד אחרית חיי.
את יודעת mich?בואי אגלה לך סוד.....גם אני הייתי ה
כבשה ה..... העיקר ..מה שתחליטי רק שתצליחי!

תגובה למשפט האחרון שכתבת

אני מאחלת לך המון הצלחה ושבאמת עדיף להסתדר לבד ללא עזרת ההורים אבל מה עושים כשאין ברירה. אנחנו נשואים 13 שנה עם שתי בנות , המצב הכלכלי שלנו לא מזהיר ולפעמים אין לנו ברירה אנחנו נאלצים להעזר בהורים. כל פעם שאני מבקשת עזרה אני ממש נבוכה מזה ומקווה שיותר לא אצטרך אבל מה לעשות אני שוב חוזרת ומבקשת עזרה לא רק כספית אלא גם עזרה עם הבנות. ההורים שלי טורחים להזכיר לנו את זה בהרבה היזדמנויות, זה מרגיז מעצבן מתסכל אבל אין לנו כל כך ביררה אנחנו צרכים ללמוד לחיות עם זה. ופעמים גם להבליג אפילו שזה קשה.

yyy123

New member
הורים לא חייבים לעזור ועזרתם לא

קונה בשום אופן את חייך ! אל תבקשי מיוזמתך כלום, אם הם יתעניינו או יציעו- תפדלו, מה שתתנו אקבל בתודה. זה לא נותן להם שום שליטה. אני עד היום מצטערת שנתתי להורי "לשלוט" לי בחתונה- אמנם הייתי ילדונת (בת 22 בקושי) והם ממנו חצי חצי עם הוריו של בעלי, מה שהקנה להם את הזכות להזמין המון אנשים על אף שרציתי אירוע מצומצם הרבה יותר. בברית למדתי את הלקח- ההורים נתנו לנו סכומים יפים כמתנה ללידה ואנחנו עשינו ברית מצומצמת ביותר (10 אנשים) ולא עשינו כלום למשפחה, אפילו לא ארוחה כי לא התחשק לנו, אפילו שאמא שלי נסתה ללחוץ עלי יותר מפעם אחת. לדעתי את יכולה לקבל את עזרתם אם יציעו לך אותה ואת בתמורה תתני להם תודה ולא את השליטה בחייך. בשיחה אתם יכולים להבהיר לשני הצדדים כי אתם מארגנים את כל העניין ועזרתם (אם יציעו) תתקבל בברכה- עזרתם ולא התערבותם ! אותי אירועים מהסוג הזה מתישים רגשית ומאז החתונה (כמעט שש שנים) הורינו נפגשו אולי שלוש פעמים.. שיהיה בהצלחה !

triorio

New member
הכי חשוב מזל טוב../images/Emo23.gif

ההמלצה הכי טובה שלי אליך היא, לחכות לכל גשר ולעבור אותו. אם תבואי בגישה של אני לא לוקחת שקל מההורים שלי, והם ירצו לתת, את רק תפגעי בך (כלכלית) ובהם - כי הם מחתנים בת (כבשה ככל שתהיה) וזה יכול להיות חלק מהנתינה שלהם אליך. ואת לא רוצה ליצור תסכולים ומתחים במקום שאולי לא יופיעו. דבר נוסף, אני חושבת שמתכון יותר בריא לזוגיות שלכם היא לא לפצל כוחות. אם את תגידי לו אני אשלם את הצד שלי ואתה את הצד שלך, מה שנקרא קרקר נגד קרקר, הוא לקח הקקאו היא לקחה טיזוושר.... את רק תצרי צדדים ומחנות וזה ממש רע. אם ביחד אז הכל כולל הכל - מה שצריך לשלם - תשלמו ביחד וכל מה שתקבלו וממי שתקבלו תקבלו בברכה ובלי לעשות חשבונות כמה זה נתן וכמה ההוא נתן, כי רק תיכנסו ללופ נוראי מלא תסכולים, ריבים ומרמורים. הדיעה שלי שהכל במשותף, את כל היתרה מעבר לכמה שתקבלו תשלמו ביחד. זו חתונה של שניכם, זה תחילת החיים הרשמיים של שניכם יחד ואם מעכשיו תעשו אני מול אתה, זה רק יכול לגרום למתחים מיותרים - לדעתי לפחות. בקשר לשליטה בחייך, אם וכאשר הם יציעו כסף - תגידי להם יפה תודה, באמת מכל הלב, ותחכי לגשר ותעברי אותו אז. אל תבני סיטואציות לפני שהן קורות, כי לפעמים הכל יכול להשתנות. והכי חשוב - תנשמי! תנשמי עמוק ושיעבור לך בשלום המפגש המשפחתי.
רק שלא יתפסו לך הלחיים מרוב חיוכים...

מזל טוב ../images/Emo65.gif

ההחלטה האם לעזור לילדים או לא היא החלטה של ההורים. אין, הרי, חוק המחייב אותם. בנוסף ישנה גם מציאות כלכלית. יש אנשים שאינם יכולים להרשות לעצמם לעזור. בכל מקרה העזרה אינה צריכה להיות תלויה בדבר. את זכאית לקבל מהוריך עזרה כספית אם יציעו זאת אך להסביר להורים שהם אינם קונים אותך. חשוב מאוד שהסברת לבן זוגך שאין לצפות מהוריך לעזרה. יש, למרבה הצער מקרים רבים שבהם מצפה כל צד שהצד השני ישלם בדיוק את אותו סכום גם אם המצב הכלכלי של אחד משני הצדדים אינו מאפשר זאת. במקרה כזה מערכת היחסים כבר מתחילה ברגל שמאל. אז שוב מזל טוב.

מזל טוב והרבה ברכות../images/Emo23.gif

אני יכולה לספר לך 2 דברים- 1. את החתונה שלנו בעלי ואני מימנו לבד מכספינו. ההורים שלי נתנו לי צ'ק בלי קשר לעלויות וסבתא שלי כעסה על אמא שלי (שהיא הבת שלה) שהיא לא עוזרת לנו יותר ואמא שלי ענתה- אני נותנת מה שאני רוצה לתת. 2. כשקנינו דירה (הלוואות ומימון עצמי בלבד ללא עזרה ) אמא שלי הבטיחה לי שתיקנה לנו את הריהוט לחדר השינה. מכל ההבטחות קיבלנו מיטה משומשת של הורי כיוון שהם קנו לעצמם חדר שינה חדש. שנתיים לאחר מכן ניפרדו הורי ואמא שלי ביקשה את המיטה חזרה כי עכשיו היא צריכה לתת לאבא שלי מיטה אחת אז היא מעדיפה לתת לו משומשת. החזרתי לה את המיטה ואמרתי לה שאני לא רוצה ממנה מתנות יותר. (היו עוד מתנות לפני כן שהיא נתנה ואחר כך ביקשה חזרה) אז תאמיני לי- עדיף בלי עזרה מהסוג הזה.

nilichi

New member
תבואי מוכנה למפגש

זאת אומרת תדאגי שהצד שלו מבין את הבעיתיות ואולי מראש תדברי עם הוריך על החלטתך. אם אמך היא טיפוס שתלטן אז תוותרי על עזרה ממנה זה יכול להיות סיוט!!!!!!!!!

mich78

New member
הכנתי את הצד של הבן זוג

שלא יועלה נושא הכסף ואם ישנה בעיה אני אפתור אותה לבד המצב הובהר גם לבן זוג לגבי אמי - אין כ"כ עם מי לדבר היא יחה בעולם משלה ולאח התכסחות די רצינית לאחרונה אני מקווה להעביר את המפגש במהירות שקטה יחסית

Bavmorda

New member
../images/Emo24.gifקודם כל מזל טוב...

אחרי זה... אממממ... כסף זה עניין רגיש. אם כמעט ולא היית מקבלת בעבר ופתאום עכשיו רוצים לתת לך, אני חושבת שיש דברים בגו. אנשים לא נותנים כסף מבלי שירצו איזושהי תמורה עבורם. נכון אנשים אלו הם משפחה ויותר מיזה... אבל מוזר שדווקא עכשיו, יחד עם כל מערכת היחסים הטעונה ביניכם, פתאום רוצים לתת. אם תקבלי אז אולי כדאי להבהיר אם תחזירי או לא ושההחלטות שלך לגבי הארוע הם שלך ושל ארוסך בלבד, ושלא יכנסו לך להחלטות האלו רק בגלל שנתנו כסף. לחשוב טוב ולפעול בזהירות.

mich78

New member
תודה ../images/Emo140.gif

בשיחת טלפון שערכתי עם אמי לתאום המפגש היא כבר אמרה שלא נסגור כלום בלעדיהם (היא ואבא שלי) שאלתי למה.. היא אמרה שנוכל לראות ולעזור עם המחיר עניתי שאנחנו נחליט על מקום שייראה לנו, וניקח אותם לראות אח"כ. אני לא מתכוונת לתת לה לערוך את החתונה כהצגה מפוארת שתתאים לה ...

m i t a l y

New member
שיהיה לך בהצלחה יקירה... ../images/Emo57.gif

ואל תשכחי לעדכננו בהמשך...

Bavmorda

New member
יפה ../images/Emo70.gif

תעשו את הבחירה שלכם, ורק אז תקחו אותם. ירצו ישתתפו, לא ירצו שיביאו צ'ק ומצברוח טוב לחתונה. בהצלחה חמודה

למעלה