בוקר טוב

שמחה37

New member
בוקר טוב../images/Emo140.gif

מה שלומכם? מתרגשת לקראת הכנס תיכף יוצאת להרצליה שיהיה בהצלחה לרועי ולי. יום מקסים שמחה

רוייקו

New member
../images/Emo140.gif בוקר טוב ושיהיה לנו יום מוצלח ומיוחד

בכנס הבריאטרי שמארגנת תנובה. המסר שלנו לדיאטניות: הציפיה מדיאטניות היום היא שידעו יותר על ניתוחים ומנותחים, לרבות החלק הרגשי וההתנהגותי. קשה לראות אנשי מקצוע אחרים שיעסקו בשאלות האלה שמטרידות מנותחים. קורה שהן, הדיאטניות, פוגשות מועמדים לניתוח וגם מנותחים, יותר מכל איש מקצוע אחר (למעט הכירורגים עצמם או רופאי המשפחה) ומנותחים צמאים לתשובות שלא יקבלו בשום מקום אחר. מסתבר שהרבה דיאטניות חסרות את ההבנה הבריאטרית , חלקן אף תופס את התחום בצורה עממית או מוטעית, ללא ידיעת נתונים בסיסיים אודות הניתוחים, היתרונות וחסרונות של השיטות השונות. כשהן עצמן לא מבינות את התחום, כיצד אפשר לצפות מהן להנחות מנותחים ? אומר לי אחד המנתחים העסוקים ביותר בתחום הזה: הן צריכות לשבת ליד מנתחים ולראות את הפרוצדורה עצמה, איך סוגרים למנותחים, כיצד הם מגיבים להגבלה או חוסר הגבלה. הן אומרות שאסור לשתות מוגז כי זו אמונה רווחת ללא הצדקה. קורה גם שהן אינן מפרידות הנחיות תזונה למנותחי טבעת ונותנות את אותן ההנחיות לכל סוגי הניתוחים, ללא התחשבות במידת ההגבלה או בשלב בו נימצאים המנותחים. ברור, למשל, שמנותחי טבעת בשלב התחלתי יכולים לאכול כמעט חופשי ולאחר מכן, כשמתחילים להצר את הטבעת הם מתקשים לאכול יותר ויותר. זה בדיוק השלב בו צריכות דיאטניות להבין את המצב המורכב הזה ולהיות מומחיות בהנחיות למנותחים. למרבה הצער הרבה מהדיאטניות עדיין חסרות הבנה של התחום וזה דורש שינוי: הרחבת ההכשרה שלהן בתחום. יש דיאטניות שהחליטו ללמוד לבד, כשניצמדו למנתחים ולמדו מקרוב אודות המנותחים. האם יש משהו נוסף שהייתם מצפים מדיאטניות ?

אופירA

New member
מנהל
תלוי מי הדיאטנית...

יש דיאטניות מסוימות, שאני מצפה מהן שיהיו מודעות לתסכול שלהן כאשר יש מטופל שלא יורד במשקל, מכל מיני סיבות מגוונות. להיות מודעות לתסכול שלהן, כדי שהוא לא יישפך באמירות דביליות ו/או מנותקות על הראש של המטופל האומלל, בגלל שהן לא קולטות שהן מוציאות תסכול ולא אומרות אמירה עניינית. אם יש למטופל בעיה לרדת במשקל, הוא לא חזיר והוא לא בלתי ממושמע והוא לא טמבל. יש לו בעיה ממוקדת, שיש לאתר אותה ספציפית (כי לא לכל אחד יש אותה בעיה!) ולתת לו כוח מהמקום שהוא נמצא בו (כי לא כל נפש נמצאת באותו מקום כמו של המטופלת הקודמת) לגבור על הבעיה הממוקדת הזו. לפעמים יש בעיות שייקח הרבה זמן עד שהן תיפתרנה. לא צריך להכחיש אותן בגלל תסכול מודע/לא מודע. אם את מודעת לתסכול שלך, את יכולה להפריד אותו ולשים אותו בצד, כשאת באה לעזור למטופל. אם את לא מודעת אליו, הוא יישפך בצורה מטומטמת, ולא המטופל ייצא כאן המטומטם מהסיטואציה. אני ראיתי את זה על עצמי, כשאני מדריכה אנשים שנתקעו עם ירידה במשקל, אז אני יודעת על מה אני מדברת. אם אני מבינה/מבחינה שיש לי תסכול - אני יכולה לשים אותו בצד ולנטרל אותו.

שמחה37

New member
היה כנס מוצלח מאוד

"פתח"קצת הדיאטניות לנושא הבריאטרי. רועי ואני "שיחקנו אותה" על הבמה הפדבקים והשאלות בהפסקה הוכיחו שהיה מוצלח. ד"ר חזן נתן הרצאה מוצלחת וברמה גבוהה מאוד על סוגי הנתוחים. ממש מלחיץ לשמוע על אחוזי הנכשלים. אחת המרצות היא דיאטנית שעברה שרוול לפני שבעה חודשים בגיל 66 , אישה מדהימה שהבינה שאין לה את הכלים להתמודד עם משקל גבוה והסוכרת חגגה. היא זו שחזרה ואמרה שדיאטניות צריכות להבין שכמטופל מחליט לעבור ניתוח "זה לא להכניס ראש בריא למיטה חולה" אלא שזו הדרך שהוא בחר וזה לא כשלון של הדיאטנית. אין ספק שהמסר הברור הוא שהניתוח הוא רק ההתחלה והעבודה אחריו היא ה"עבודה" באמת הוסכם שצריך מערך תמיכה של דיאטנית עו"ס /פסיכולוגית וכירורג ליום שאחרי. היה מפרה וכיפי. תודה לתנובה מחקר שייחדו את היום לניתוחים הבריאטרים. מאמינה שעוד נשתתף בכנסים נוספים בנושא שמחה

אחחח.. ד"ר חזן שהיה אמור לנתח אותי

בכרמל, אך פרש... חבל. מצד שני - הרווחתי ניתוח מעולה ברמב"ם
אגב, שמחה - לא היתה שם ביקורת על איך דיאטנית שמנה בעצמה?

שמחה37

New member
לא, לא היתה את הבקורת הזו.

והאמת חוץ מדיאטנית מקסימה אחת שהיא גם שמנה לא מכירה עוד דיאטניות שמנות בחיי. יום טוב שמחה

אופירA

New member
מנהל
הרבה דיאטניות מתמודדות

כי נטייה פיזית להשמנת יתר אינה פונקציה של "חזירה", (כמו שחושב העולם, וכמו שהתבטאה דיאטנית מטומטמת אחת, כשהיתה מתוסכלת), אלא של טבע גוף שצריך להתמודד איתו. הדיאטנית עוסקת במקצוע, אז זה מחייב אותה להתמודד ונותן לה יותר כוח לשמור. אני מניחה שאם הדיאטנית עוברת תקופה קשה, שגורמת לה להפסיק לשמור ולעלות הרבה מאוד במשקל, היא לא תרגיש שהיא מסוגלת להמשיך לעבוד במקצוע בשלב זה של החיים.

למעלה