בוקר טוב

גריפון

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

זה לא שהתרחקתי... זה רק שיש לי פתאום ימבה עיסוקים. טוב שמבישולים לפסח אני פטור.
בינתים להת'.

noa128

New member
בוקר נפלא ../images/Emo142.gif גם לך

נפלא שיש לך ימבה עיסוקים
, ולגבי הבישולים - אנרגיה מבוזבזת שכזו לא תעבור לך ככה בלי התייחסות... אז איך ומה? זה הדירה שאחראית למילוי יומנך? והלימודים? והאהבה? ספר, ספר....

גריפון

New member
טוב אז ככה

הדירה תחזור למרכז עניני בעוד חודש, כשאקבל אותה. ואז יהיה חבל לכם על הזמן כמה שאני אהיה עסוק. הלימודים לוקחים לי יום בשבוע; כפוף לחגי ומועדי וסתילבוטי ישראל - בר אילן, כבר אמרתי?... היה היום יום לימודים, ושני ימי השני הבאים תפוסים ע"י פסח, אז חזרה לביה"ס רק בעוד שבועים, ואחר כך בטח יבוא איזה יום השואה או צום גדליה או תענית איוב. האהבה? מזה אהבה?? טוב, גם זה לא היה מה שחשבנו.מה שכן, צמחה לי חברות מצויינת ומעניינת אחת, וזה לבד מצדיק. קודם היה זרם קבוע של מיילים דרך ג'יי דייט, וכעת - פסק לגמרי. שמעתי שכעת הם בתשלום, אבל לא ראיתי את זה בשטח. אולי הגיע הזמן להתייצב באתר היכרויות חדש. המלצות? קופידון? אז ביתי עושה כעת עבודת שורשים ואני מזה נסחפתי לתוך זה, והתחלתי להתעסק בעניני בריאות וכו' (פול טיים ג'וב!), והנה פסח והתכניות... וככה פורח לו הזמן. או בורח, מוטב.

פּרפרית

New member
עבודת שורשים....מאוד סוחף, ללא ספק.

אני גיליתי שאנחנו צאצאים לאיזה קדוש או צדיק (איך אומרים? מאלה שעולים לקבר שלו ושמים מטפחת או שמא חתיכת חולצה או אבן....) ואפילו השתעשענו ברעיון ליסוע לצפת כדי לרדת לעומקם של הקשרים- זה היה לפני ארבע שנים.....אולי פעם. הגילוי היה בהחלט מרעיש בהתחשב בעובדה שאני זו מי שאני.

kisslali

New member
בעניין שורשים

זוגי מת לסוע לעיר הולדתו של אביו ברומניה וניסה לשכנע אותי בכל דרך להצטרף. לי זה נראה כמו רעיון מטורף לגמרי. חסר לאן לסוע? רומניה?!? הייתי בערים בהן נולדו הורי אבל ממש לא מבינה על מה הרעש. נכון שהורי לא ברחו/גורשו/נלקחו וכו' אלא פשוט קמו מרצונם ועברו ארץ, אז מה? זה עושה את השורשים יותר חשובים? לא מתחברת ולא יודעת למה. ללי

junny

New member
שורשים

היי אני חדשה והגעתי לגמרי במקרה- אני מרותקת לסיפורים שלכם ובהזדמנות אספר את שלי. בנתיים לגבי השורשים- זה כל כך מרגש ואני מסוגלת להבין למה הוא מעוניין שתצטרפי אליו. נסעתי עם סבא שלי לעיר הולדתו ביחד עם עוד 2 נציגים שהסכימו להצטרף מהמשפחה. ותאמיני לי היא הרבה יותר נידחת מרומניה!! עיר קטנה ברוסיה. בכל מקרה היה מדהים, לראות איפה הוא גר, ישן, בית ספר, בית כנסת, איפה הוא הכיר את הבחורה החדשה בחייו פשוט לחזור למחוזות ילדותו שנגדע בהחלטה של שניה בגלל הנאצים הרי אלמלא המלחמה היינו משפחה הרבה יותר גדולה והרבה יותר בריאה נפשית היום. תתמכי בו- זה רגע קשה לכול אחד.. לחזור לעבר לבקר בגטאות, במחנות ההשמדה ולא אלה של פולין שכולם נוסעים אליהם אלה אלה שמנסים להסתיר שצומחים של פרחים או גרוע מזה בנינים מפחידים וכל מה שנשאר זה שלט בשפה זרה אבל אתה יודע ששם בקבר אחים הגדול הזה קבורה המשפחה שלך

עצה בענין שורשים

אם אתם מעונינים בחיפוש חומר נוסף - בקרו באתר השורשים הבינלאומי היהודי. www.jewishgen.org זה חינם ויש שם אפשרות חיפוש על פי שם משפחה ועיר/ארץ. האתר מכיל קבצי נתונים גדולים של שמות בעיקר ממזרח אירופה וארה"ב. (אגירת שמות נמצאת בתהליך מתמיד של עבודה מזה מספר שנים) כמו כן, יש שם חומר על המקומות עצמם. שווה ביקור.

למעלה