בוקר טוב

שלהבת3

New member
בוקר טוב../images/Emo10.gif

הבת שלי הקטנה מרביצה בגן. היא קטנה משאר הילדים. אין אפשרות להעביר גן כעת. שוחחתי עם הגננת. היא אמרה שהיא מנסה להסביר לה. שהילדה לא תמיד מקשיבה. או שמקשיבה אבל... מה עלי לעשות? האם זאת תופעה שעוברת מעצמה עם הגיל?(היא בת 3+) זה פוגע בה כבר כי יש ילדות שלא רוצות להיות חברות שלה בגלל זה-ואז היא יותר כועסת ויותר מתוסכלת, ושוב מרביצה, כי היא רוצה להיות חברה שלהן, והילדות-מתעקשות, ולא סולחות, וזה כמו מגל סגור. אמא מודאגת שמחפשת פתרונות

גרא.

New member
שלהבת,יתכן שיש קשר בין העובדה..

שבתך מרביצה בגן,לעובדה שהיא הקטנה בשאר הילדים, ובשל כך נמנעת ממנה גישה למתקני צעצועים,בחצר כמו נדנדה, מגלשה וכדומה, וכמובן גם בגן..בדרך כלל בגנים לגיל הצעיר יותר,הבוגרים יותר בגיל, עפ"ר יותר חזקים פיזית, משתלטים על צעצועים, על פינות ומשתפים במשחק את מי שהם רוצים..במקרה כזה, הילדה מן הסתם נלחמת על זכויות שנשללות ממנה..לעיתים, קשיי תקשורת מילולית, מכתיבים שמוש בכוח,ולעיתים הנטייה להרביץ מהר מדי,משקפת קשיים זמניים ביכולת להתאפק ולדחות ספוקים,כאשר היא לא מקבלת מייד את מה שהיא מצפה לו, היא מתוסכלת, נפגעת ומגיבה באלימות..מכל מקום, קשה לדעת מה מניע את בתך להרביץ, מבלי לצפות בהתנהגותה בפרט ובהתנהגות החברתית של ילדי הגן בכלל..ולכן כל נסיון להסביר למה היא מתנהגת כך,עלול להיות לא נכון.בנוסף,נראה כי תגובת הגננת, מאד משמעותית להקניית היכולת להתאפק ולדחות סיפוקים.והשאלה היא מה היא,הגננת עושה, כאשר היא רואה את בתך מרביצה, או כאשר באה ילדה אחרת בוכה אליה,ומספרת כי בתך הרביצה לה.מה עושה הגננת??

שלהבת3

New member
גרא שלום../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

וסליחה על האיחור. בתי אמנם קטנה, אבל היא מגיעה לכל המתקנים בגן ובחצר, והבעייה היא-שהיא, למרות היותה קטנה בגיל, וגם פיזית, היא יותר חזקה מילדים אחרים בגן, והיא לא מוותרת...יש לה כוח, היא יודעת זאת, והיא משתמשת בו-הפחד שלי-שהיא לא יודעת עדיין לשלוט בכוח שלה.... (יש לה יותר מדיי כוח....הבנת?) אבל מה שענית לי לגבי הקשיים בתקשורת, דחיית סיפוקים וכו- נשמע לי אד מאד הגיוני. נדמה לי שהגננת נוהגת איתה בדרך נכונה, מצד אחד מתחשבת בגילה, ומצדשני שמה לה גבולות, ולפעמים מענישה בעונש קל ומלמד. זהו. אין מה לעשות, אלא להמשיך לחשוב על פתרונות, כיצד לנתב את האנרגיות שלה לכיוונים חיוביים. חוג ג´ודו בשנה הבאה, דבר שנלקח בחשבון.... יש לך/כם רעיונות? תודה

גרא.

New member
שלהבת,כפי שהבנתי מדברייך, הגננת

עושה כל מה שאפשר כדי לחנך את הילדה,למעט השימוש בעונשים, שלא מקובל עלי. ולך לא נותר אלא לחפש פעילות משלימה לילדה.ג´ודו,לא בהכרח הבחירה הנכונה,מאחר והוא מיועד יותר דווקא לילדים חסרי בטחון..ולכן כדאי לחשוב על שחייה,התעמלות קרקע,הכנה לבלט..וכודמה..למעשה כל החוגים העוסקים בפעילות גופנית שגם קשורים בהוצאת אנרגיה עודפת, אבל גם בהקניית ערכים של משמעת, והתחשבות בזולת.בהצלחה.

שלהבת3

New member
גרא../images/Emo13.gif

עונשים-הילדה סיפרה לי שהגננת נתנה לה עונש לשבת בכסא שלה ולא לקום....זה מה שהבנתי ממנה.... וזה בא ממנה באופן ספונטאני. אני מניחה שהגננת אמרה לה להרגע ולשבת בכסא שלה, ולא לקום.... זה לא נשמע לי עונש בעייתי. ואני לא רוצה להתערב שם, כל עוד לי אין כלים יותר מאשר לגננת. לגבי ג´ודו-אני דווקא חשבתי שגם בג´ודו מלמדים להתשמש נכון באנרגיות, לשלוט בהן, לא חשבתי שזה מיועד דווקא לילדים חסרי בטחון עצמי. אבל-זה שווה בדיקה עם מורה לג´ודו. יש לבת שלי אנרגיות של בן, מה שנקרא-תוםבוי, בת בן. ובן-מן הסתם-לא היית שולח לבלט......
שאר החוגים גם יכולים להתאים, אני אחשוב על הכל, ואולי בשנה הבאה אגש לראות שעורי הדגמה. תודה לבינתיים.

למעלה