בוקר טוב

אפרת10511

New member
בוקר טוב

בוקר טוב לכם חבריי היקרים,
...למרות שהבטן מלאה לאחר הצפיה אמש במשדרי
החדשות בכל הערוצים בהם הוצגה ההפגנה המאורגנת
ומתוזמנת שנערכה בכיכר מוזיאון ת"א, והרצון להתבטא
עז ודוחק בי, החלטתי שהבוקר לא אומר דבר וחציו כדי
לא להעיב את יופיו של הבוקר הזה, בוקר מואר ומאיר
בשפע טובו.
מאחלת לנו שיהיה זה בוקר שיבשר לנו טוב, כזה המגיע לנו.
בוקר של התרוממות הנפש, בוקר של מעשים טובים, בוקר של אחווה ואחדות, בוקר של אהבה ושפע שמחה.

שי1951

Member
ערב טוב

אפרת - את ממש צודקת בגישה שלך (בקשר לארועים הפוליטיים),
חבל לקלקל את מצב הרוח, גם שלך וגם של כל מי שקורא את מה שאת כותבת כאן.
יעלי - מקווה שהכל בסדר.

yaely2

New member
מנהל
היום אני בעונש

הבוקר נכנסתי עוד לפני אפרת, כתבתי כתבתי ולחצתי בטעות על סגור. לא היה לי זמן לחזור על מה שכתבתי וגם אינני זוכרת כול כך מה היה.
מה שאני כן זוכרת שלפני שהתחלתי לכתוב ראיתי בפייסבוק הודעה של ידידה טובה שלי ענת אדרת שסיפרה על דונה גרציה מפורטוגל שהיום יום פטירתה.וחשבתי להעתיק הנה את מה שענת אדרת ידידתי כתבה שם ולא כול כך הלך לי דונה גרציה, הסוחרת העשירה והאמיצה שחיה בתקופת האנוסים, שתרמה רבות ליישוב ארץ ישראל, ולא זכתה לעלות בעצמה. שעזרה רבות ליהודים להימלט מהאינקווזיציה, דונה גרציה ( 1510-1569
נישאה לבעל שמשפחתו עסקה בסחר תבלינים . התבלינים אז היו דבר נצרך ביותר כי לא היו מקררים. בגיל 26 כשהיא אם לבת אחת נפטר בעלה והיא לקחה את המסחר לידיה בהצלחה מרובה. עזרה בהוצאת התנ"ך בלאדינו, גם היה לה כאן בארץ בית לשהויות בהם היא באה לבקר.הבניין היום הוא בית מלון&מוזיאון ע"ש דונה גרציה.

yaely2

New member
מנהל
גם את ההודעה הזו כתבתי שעה.

שלום כולם שלום שי,

לא ראיתי אותך כשהתחלתי. רק כשסיימתי ראיתי שנכנסת לפניי. תפוז לא נתן לי לעשות העתק הדבק, אלא ביקש שאדביק במקום אחר ואקחר כך סרב להעביר. סוף טוב הכול טוב.

יעלי

למעלה