בוקר טוב-שאלה

ורד70

New member
בוקר טוב-שאלה

לאילנית המקסימה-הירקות המוחמצים שלך-נהדרים וטעימים מאוד.רק שאלה שמתי 3 כוסות מים ו-3 כוסות חומץ-כמה צריך לשים בהרט לחמוצים,וכמ המלח? והאם עשיתי נכון ששמתי הכל לרתיחה מהתחל?

אילנית12

New member
תשובה-../images/Emo39.gif

על כול קילו,שמתי בערך כף תבלין בהרת לחמוצים,מלח שימי לפי הטעם.
טרשי" חמוצים בסגנון עירקי/אילנית12 מקור התמונה:אילנית מקור:עצמי כרוב,כרובית גזר,פלפל חריף,גמבה,פלפל ירוק מתוק קולרבי,שום, אפשר כול ירק. מלח מים חומץ(שמתי חומץ תפוחים) קורט,סוכר תבלין "בהרת לחמוצים(יש גם "בהרת לקובה)אני עשיתי בערך 3 קילו ירקות אז שמתי 3 כפות תבלין. ההכנה: להרתיח חומץ ומים באותו יחס,להוסיף מלח קורט סוכר ואת התבלין. כזה רותח להוסיף קודם את הגזר( מכיוון שהוא קצת קשה)כ10 דקות. להוסיף את שאר הירקות חוץ מהשום,להרתיח בערך עוד 10 דקות. את השום מוסיפים 3 או 4 דקות לפני שמכבים את הגז. מקררים ומעבירים לצנצנות למקרר.נישאר חודשים במקרר. בתיאבון.

יאמיי אילנית אמא שלי היתה מכינה את

הטרשי זה מגרה ונראה טוב מאוד תודה רבה על המתכון ובוקר נעים לך

אילנית12

New member
נכון,אימי ז"ל גם היתה מכינה

את זה,לקח לי המון זמן עד ששיחזרתי את המתכון. חורה לי מאוד שלא רשמתי אז את המתכונים שלה.
אין כמו המתכונים של אמא.

נכון , אבל את למדת בזכות עצמך לבשל

גם אני לא זוכרת את עצמי באה למיטבח ללמוד מה שאמא שלי מכינה זה לא עינין אותי , ועכשיו אני מבשלת מעולה .

pirge

New member
אילניתוש, יש לי גיס מרוקאי שמכין

ממש דומה לשלך. המלצה . ממש טעים. נראה כל כך יפה וצבעוני. "טיפ" את הגזר הוא מרכך ככה: את הגזר חותכים לפרוסות - מפזרים מלח ------ועושים לו מסג', נותנים לו לנוח 10 דקות. שוטפים ומכניסים לסיר עם כל הירקות. . תודה על מתכון מעולה.

pirge

New member
אילניתי, כדאי להוסיף גם:

זיתים ופרוסות לימון. תודה
יש בסופר בחביות במשקל,מעורבים בצבע צהוב כהה כורכומי כזה......מה מוסיפים לצבע הזה? תודה.

אילנית12

New member
בסופר,אני חושבת מוסיפים לזה כורכום,

לא אוהבת את המוכנים.הם מוסיפים גם חומר משמר.

למעלה