בוקר טוב! שאלה

מצב
הנושא נעול.

matan sh

New member
בוקר טוב! שאלה

בוקר טוב! שאלה
בעוד מס' חודשים אני משתחרר, וכיוצא בזה התחלתי להתעניין בלימודים גבוהים. אדריכלות היא אחת האופציות. מבירורים הבנתי שיש דבר כזה מכינה לצורך הכנת תיק עבודות. מישהו אמר לי שזה לא מומלץ וזה סתם בזבוז כסף, כיוון שמכוני הלימוד רוצים לראות את הפוטנציאל שלך ולא כמה טוב אתה מצייר. מצד שני, אין לי שום רקע בנושא. מה אתם חושבים? עוד שאלה אחת.. נכנסתי לאתר של שנקר והבנתי שהם 'נותנים' תואר אוניברסיטאי, והשכר הלימוד הוא בהתאם. הבנתי נכון, או שנפלה פה טעות? (בסופו של דבר, שנקר היא מכללה, ולכן היה ברור לי שהיא גם עולה כמו מכללה, ולכן זה הפתיע אותי..). תודה,

matan sh

New member
אה, ועוד שאלה

בוקר טוב! שאלה
בעוד מס' חודשים אני משתחרר, וכיוצא בזה התחלתי להתעניין בלימודים גבוהים. אדריכלות היא אחת האופציות. מבירורים הבנתי שיש דבר כזה מכינה לצורך הכנת תיק עבודות. מישהו אמר לי שזה לא מומלץ וזה סתם בזבוז כסף, כיוון שמכוני הלימוד רוצים לראות את הפוטנציאל שלך ולא כמה טוב אתה מצייר. מצד שני, אין לי שום רקע בנושא. מה אתם חושבים? עוד שאלה אחת.. נכנסתי לאתר של שנקר והבנתי שהם 'נותנים' תואר אוניברסיטאי, והשכר הלימוד הוא בהתאם. הבנתי נכון, או שנפלה פה טעות? (בסופו של דבר, שנקר היא מכללה, ולכן היה ברור לי שהיא גם עולה כמו מכללה, ולכן זה הפתיע אותי..). תודה,
אה, ועוד שאלה
יש הבדל בין ארכיטקטורה לאדריכלות? אני יודע שלא, אבל מישהי דווקא טוענת להפך.. מה נכון? ומה ההבדל כמובן?

השאלתן

New member
אדריכל וארכיטקט...

אה, ועוד שאלה
יש הבדל בין ארכיטקטורה לאדריכלות? אני יודע שלא, אבל מישהי דווקא טוענת להפך.. מה נכון? ומה ההבדל כמובן?
אדריכל וארכיטקט...
אותו הדבר. הראשון בעיברית (גם זה לא ממש נכון) וארכיטקט זה מוסג לועזי. ומי שאמרה לך אחרת טועה ומטעה אחרים. בהצלחה, אדריכל (סליחה ארכיטקט)

gerson1

New member
תהפוכות רבות עברו בארצנו...

אדריכל וארכיטקט...
אותו הדבר. הראשון בעיברית (גם זה לא ממש נכון) וארכיטקט זה מוסג לועזי. ומי שאמרה לך אחרת טועה ומטעה אחרים. בהצלחה, אדריכל (סליחה ארכיטקט)
תהפוכות רבות עברו בארצנו...
מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, לבית הספר לאדריכלות. המילה העברית התלמודית היא ארדיכל-עבד ההיכל, אותו בנאי שסייע לבנות. ממנו, מהאכדית ארמית נגזרת המילה היוונית ארכיטקט-רב בנאי(טקטון-פלטות, מבנה) ויש אומרים רב אורג-מלשון טקסטיל. מבחינת עבודה בארץ במשרד העבודבה(כרגע לדעתי בתחומו של משרד המסחר והתעשיה) ניתן להרשם כ-אדריכל כ-אדרריכל ומתכנן ערים(לבוגרי בתי ספר מסוים, יתכן שכבר חלו שינויים ברישום זה) בעת הרשום, ולאחר 3 שנים ותשלום אגרה, הנך הופך לאדריכל רשוי היכול לתכנן מבנים ברמות שונות. המילה עיצוב אגב, אינה נזכרת לדעתי בשום מסמך חוקי בהקשר האדריכלי ו/או הארכיטקטוני ואולי כאן טמון ההסבר לדלות החומר בארץ. בכל מקרה-ארכי-רב טקט-כבר דנו בזה אדריכל-שיבוש המילה ארדיכל שכן יותר נוח להגות אותה ודומה בצלילה למילה הלועזית

מצב
הנושא נעול.
למעלה