בוקר טוב, שאלה:

רפי לין

New member
מזדה 121

המזדה 121 הנו רכב אמין מאוד וביחוד הדגם עם הילוכים ידניים, כל זאת כמובן באם הוא תוחזק נכון בכל אורך חייו. הביקוש למזדה 121 הנו גדול ורב וההיצע למכירה קטן מאוד. בברכה - רפי לין

מוטציה1

New member
כמו-כן מחיר ה-121 יקר לשאר החברות

בקטגוריה (גם יפניות אחרות וגם צרפתיות), בהבדלים של אלפי שקלים בודדים.

ראיתי היום 121 אוטומטית../images/Emo53.gif

יד שנייה 85000 ק"מ שנת 94 לאישה יש בדיקה מלפני 3 חודשים שהיא רכשה את האוטו מאז היא עשתה לו רצועת טיימינג 4 גלגלים ניקוי קרבורטור וטיפול 10,000 בבדיקה רשום שיש להחליף את תושבת הגיר. כשנסעתי על האוטו הבחנתי בכך שהגיר מתקתק בהילוך ראשון מה דעתכם? לרכוש?

wil

New member
למה היא מוכרת אחרי 3 חודשים?

ה-121 נחשבת לרכב טוב מאוד (למי שמחפש רכב קטן ללא חשיבות לביצועים או יכולת דינמית) אבל מה קרה שהיא נפטרת מהרכב כ"כ מהר? ולגבי הבדיקה מלפני 3 חודשים - להתייחס בעירבון מוגבל, את לא יודעת איזה תאונות עשו עם הרכב מאז עד היום. וממתי לרכב שנת 94 יש קרבורטור? נשמע לי חשוד. אולי ניקוי רדיאטור?

WILL

היא מוכרת כי היא התגרשה פוטרה מעבודתה ואין לה כסף. זאת אישה שאני מכירה. הרכב לא עבר תאונות בזמן הזה. מה לגבי תושבת גיר והתיקתוק? בכל מקרה אני אעשה בדיקה נוספת השאלה אם כדאי בכלל? תודה,

דני ג

New member
מה לגבי שיקולים אחרים ?

אמינות וירידת ערך הם דברים חשובים, אך מה לגבי דברים אחרים ? למשל : נוחות נסיעה (כזו שהגוף לא יכאב אחרי כל נסיעה עירונית), בטיחות אקטיבית (בהתאם לאיכות הדינמית של הרכב), בטיחות פסיבית, ביצועים, מרווח פנימי, . . הייתי מציע לך לבדוק פרמטרים נוספים וכן לבצע השוואה מול כלי רכב אחרים באותו סכום, בכדי לוודא שאת בוחרת את הרכב המתאים לך ביותר. דני G.

fazer

New member
../images/Emo32.gif דני, כנס שניה...

בגלגל"צ יש שיר חדש של בחורה בשם שירה G - אחות שלך?
Fazer

wil

New member
אם את מכירה את המוכרת

וזה הסיפור האמיתי שלה - לדעתי האוטו קנייה טובה. 1. לברר את סיפור ה"קרבורטור" - או שהרכב שלה שנת 93 בכלל, או שהיא התבלבלה והתכוונה למשהו אחר. 2. לגבי תושבת גיר וחריקות - יש פה מומחים גדולים ממני, אבל התושבת זה תיקון לא היסטרי במוסך, אפשר פשוט להתקשר למוסך מורשה של מאזדה ולשאול כמה עולה להחליף תושבת/תושבות גיר בדגם הזה. ואת עלות כל הרג'קטים האלו (נניח התושבת...) אפשר להוריד ממחיר הקניה.

תודה....ומסתבר ש...

אני צריכה עוד הרבה ללמוד איך קוראים בדיקה של רכב. ברכב הזה ספציפי היה כתוב שהוחלף : מכסה מנוע, כנף, 2 דלתות ו...יש פגיעה בשאסי. תושבת הגיר זאת הבעיה הקטנה של הרכב. ושוב...אין לי אוטו
תודה לך!

שי ז.

New member
עדיף להיות בלי אוטו אבל עם הכסף

מאשר עם אוטו דפוק ובלי הכסף.

wil

New member
מה עוללו לרכב הזה???

האם ידוע לך אם כל ההחלפות הנ"ל הן תוצאה של אותה תאונה? אם כן - נשמעת תאונה רצינית... ולגבי פגיעת השלדה - האם רשום "משמעות נמוכה" או "משמעות גבוהה"? את יכולה לשקול לקנות רכב עם פגיעת שלדה במשמעות נמוכה - צריך להוריד הרבה במחיר, ולקחת בחשבון שכשתבואי למכור יורידו גם לך. וחוץ מזה - יהיה קשה יותר למכור. כך שאם זה רכב לטווח ארוך יחסית - זו יכולה להיות אופציה. אם הפגיעה היא "במשמעות גבוהה" זה אומר שעלולה להיות השפעה על התנהגות הרכב ועל בטיחותו, ואז יש להוריד הרבה מאוד במחיר - ולקחת בחשבון שאת כנראה יד אחרונה (אולי לא תצליחי למכור). לא מומלץ.

אני לא קונה את הרכב

הבעיה היום ש90% מהפרסומים בעיתונים ובאינטרנט זה סוחרים...ולסוחרים אני לא מתקרבת. כבר כמה חודשים אני מחפשת רכב ואין שום דבר נורמלי...

למעלה