בוקר טוב שאלה

boazt25

New member
בוקר טוב שאלה

בעוד כחודש וחצי אני אמור לקבל מפתחות לדירה שקניתי מקבלן. לפני כשבוע פנו אלי ואל אישתי ממשרד הקבלן והציעו לנו לבוא לשלם את התשלום האחרון ולהחזיר הערבויות לפני קבלת המפתח ולפני שראינו כי ליקויים שנתגלו בדירה בפרוטוקול ראשוני תוקנו. התואנה לכך הייתה שהם רוצים לחסוך מאיתנו את הלחץ שיהיה כשכולם יתחילו לקבל מפתחות. חשבנו על זה והחלטנו שאנו לא מוכנים לכך וכשהודענו להם שאנו רוצים לבוא ולשלם עם קבלת המפתח נזכרה מנהלת החשבונות לומר כי למעשה היינו אמורים לשלם התשלום האחרון לכל המאוחר ב- 30/4/11 ומתאריך זה עלינו לשלם ריבית פיגורים נספח התשלומים מציין לגבי תשלום אחרון כדלקמן: "יתרת התשלום בסך XXX שח כולל מע"מ ישולם מייד עם מסירת החזקה בדירה לקונים ולא יאוחר מתאריך: 30/4/11 " תאריך זה הוא התאריך האחרון לפי חוזה המכר בו אמור היה הקבלן להעביר לנו את הדירה. כמו כן החוזה מציין כי מעבר לתאריך זה יש לקבלן 3 חודשי חסד, לאחריהם אמור לשלם לנו שכ"ד החל מתאריך 30/7/11. חשוב לציין כי אין בחוזה כל סעיף הגורס כי עלי לשלם את התשלום האחרון גם אם לא קיבלתי את המפתח. שאלותיי: 1- האם לקבלן יש בכל אופן זכות לקבל דמי פיגור בתשלום ? חורה לי שהוא חושב שמגיע לו כזה דבר בעוד לי לפי החוזה אין שום יכול לתבוע ממנו פיצוי על האיחור אלא רק מה- 30/7/11. 2- האם חובה על הקבלן לתת לי לבוא לראות את הדירה שוב לפני קבלת המפתח על מנת לוודא כי הליקויים תוקנו וכן כי כלים סניטאריים ורשתות שהזמנו הותקנו ? 3- אילו חוקים חוץ מחוק המכר המפרט את התשלומים ומועדיהם מגינים עלי הצרכן מפני הקבלן. אשמח לקבל הפניות

תשובות

1. אם לקחת עו"ד שיבדוק עבורך את ההסכם אז הוא התרשל בכך שלא ניסח כהלכה את הסעיף בדבר תשלום יתרת התמורה. ואם אכן לקחת עו"ד מציעה שתפנה אליו עם הבעיה הזו. בכל מקרה, להבנתי גם בניסוח הזה התשלום האחון מותנה במסירת החזקה ולכן נדחה עד אז ללא תשלום קנס כלשהו (אבל יתכן ולמישהו אחר תהיה פרשנות אחרת). לתשומת לבך, הפסיקה קובעת כי אם האיחור הוא מעבר לתקופת הגרייס, אז הפיצוי יהיה על כל התקופה, כולל זו שכרגע נחשבת לתקופה עבורה לא מפצים. 2. לקבלן יש חובה לתת דירה תקינה וראויה למגורים. מציעה לבדוק ההסכם לעניין זה, בעיקר בכל מה שקשור למסירת החזקה ואפשרות סירוב לקבל אותה. 3. החוק החולש הוא חוק המכר דירות, חוק המכר הבטחת השקעות ותקנות שהותקנו מכוחם.

boazt25

New member
בוקר טוב פלורי

תודה על התשובות המהירות פניתי לעוד ממשרד עו"ד שטיפל לי בחוזה (הוא כבר נפטר) שאמר כי למעשה האיחור במסירת הדירה הוא שלו ואני אמור לשלם עם מסירת הדירה כשהתאריך האחרון למסירה היה אמור להיות ה-30/4. עו"ד שלי אמר כי אין כל סעיף בחוזה האומר כי עלי לשלם גם אם לא נמסרה לי הדירה. הקבלן מאחר עם גמר הבניה ועם הטופס 4 ולכן אין זו אשמתי שהתשלום לא בוצע. כמו כן העו"ד שלי שלח לעו"ד של הקבלן מכתב (בתחילת שבוע זה) בנושא, בו העלה את הטענות שכתבתי כאן. עו"ד של הקבלן לא הגיב למכתב עד לרגע זה. איני יודע אם זה בגלל שהוא הבין שעלינו על זה שהקבלן מנסה להוציא כספים שלא כדין או בגלל שהוא יודע שהקבלן צודק ואנו לא ראוים לתשובה. מוזר לי גם שלא יצרו איתי קשר ממשרד הקבלן אם איחרתי בתשלום. הלא אם הצדק עם הקבלן כבר מזמן היו צריכים לומר לי אדוני היית צריך לשלם איפה אתה ? הרי לקבלן יש אינטרס לקבל את כל הכסף מכל דייר בהקדם האפשרי. מדוע הם "נזכרו" שאני מאחר בתשלום רק לאחר שאמרתי להם שאיני מעוניין לשלם עד שאקבל את המפתח. חוק המכר מחלק את התשלומים לפי שלבים בבניה כש- 10% אחרונים עם מסירת הדירה. כשעשינו את חלוקת התשלומים התבסנו על חוק המכר רק עשינו לפי לוח זמנים שונה ולא לפי התקדמות הבניה. אני מניח שזה נראה מוזר שאני פונה פה לייעוץ למרות שפניתי לעו"ד אני פשוט רוצה להרגיש בטוח שהעו"ד שלי לא טעה.

boazt25

New member
היי פלורי :)

רק לעדכן. עו"ד שלי צלצל אלי אתמול ועידכן שלאחר חילופי מכתבים "צורמים" בינו לבין עו"ד של הקבלן הוא דיבר עם הקבלן והוציא ממנו התחייבות כי לא תילקח ממני ריבית פיגורים אלא רק הצמדה למדד וכן הקבלן אמר לו כי ישלם לי את השכ"ד עליו הוא מחויב לאחר תום תקופת החסד. תודה

למעלה