בוקר טוב! שאלה לרב....

לקנות - למה לא? לאכול? זו השאלה !

אם בשוק יש חנות עם הכשר של אחד הכשרויות מהדרין אז משם בודאי מותר לקנות וגם לאכול. מחנות ללא הכשר מאחר שיש הרבה בעיות של ערלה, שלא ניתן לתקן כמו פרות של טבל, אסור לאכול פירות מהן.

Zot ani 1

New member
בדרך כלל קונים בשביל לאכול...../images/Emo8.gif

ואיך יכולה להיות חנות בשוק? זאת הבעיה שאני לא יודעת אם יש לשוק הזה הכשר ומאיפה הם מביאים את הסחורה.. פשוט עד היום לא קניתי פרות בשוק אבל נודע לי אתמול כי דובדבן למשל אפשר לקנות בשוק..אז התחלתי להרהר שאולי אפשר לקנות כבר את כל הפרות בשוק..? אשמח לשמוע תשובה מרב...

במחנה יהודה ...

יש גם חנויות וגם באסטות נפרדות, חלק עם הכשרים טובים וחלק בלי. אם אתה לא רואה תעודת הכשר בתוקף, א"א לסמוך!!!

Zot ani 1

New member
אין לי מושג איפה זה...

אני מהצפון הרחוק... אבל תודה בכל אופן... ודרך אגב אני בת...

אחוזי הערלה גבוהים...

ולא ניתן לקנות בשוק, אצל רוכל או בחנות שאין להם תעודת כשרות ברת תוקף.

א77

New member
אני משער שאחוזי העלה גדלים

גדלים והולכים. ואחת הסיבות היא. התפתחות מדע ושיטות הגידולים למיניהם. המחקר והשיטות האמורות להביא לכדאויות גידול, ברובן מלמדות על גידולי הפירות במוקדם. ולאחר שנים מעטים החלפת הנטיעות, בנטיעות חדשים.

asaf2000

New member
אסור

בגלל בעיה עם ערלה והאי-בהירות מאיפה הסחורה מגיעה לשוק וחוסר נאמותם של המוכרים. גם בסופרמרקט בלי השגחה אי אפשר לקנות וראוי בכל מקרה להחמיר לקנות רק עם הכשר מהודר. בכל שנה יוצאת רשימה עם אחוזי הערלה וראיתי אותה היום למי שרוצה אני מוכן לשלוח במסר את הטלפון של המכון שעוסק בנושא ויכול לקבל מהם בדואר את הרשימה עם אחוזי הערלה.

asaf2000

New member
למי שרוצה

מדובר במכון לחקר החקלאות עפ"י ההלכה בירושלים.

asaf2000

New member
כן.

אבל יש בעיות רבות עם ההכשר של רבנות ומי שרוצה לצאת מכל הספיקות שיקנה הכשר מהודר יותר.

יש דעה שאומרת

כל דפריש מרובה פריש, והרב עובדיה פוסק שאפר לקנות מהשוק פירות העץ, פירות האדמה לכולם מותר לקנות אין ערלה.

א77

New member
כבר שמעתי מי שהעיר

ואולי במליצה על 'שיטה' שאין בעיה ללכת בכיסוי ראש לא פאה. גם במצב שיש חלק מהשערות בחוץ. אחד ממוצא אשכנזי שביתו זו אשתו צנועה בחבישת פאה המכסה כל שיערותיה של האשה, הגיב לאותה שיטה המקפידה ומחמירה נגד הפיאות, ואילו לשיטתם אין בעיה בהצצת שיער עד שיעור מסוים, והרי 'כל דפריש מרובא פריש'. כשמדובר על אחוזים רבים ביותר של שיעורי ערלה, אין שום מושג של הילך אחר הרוב. אותן פירות ערלה לא פירשו. אלא הם הגיעו ממקומות קבועים. משדה וכרם קבוע. ואולי כל קבוע כמחצה על מחצה דמי.

א77

New member
אם הבנתי נכונה את הערת ...

אם הבנתי נכונה את הערת הנאמן למקורות. כוונתו היתה: אם לגבי חשש ערלה יאמרו כל דפריש מרובא פריש. אז אין בעיה בחשש טבל. ואין מקום לעשר מספק כי כל דפריש מרובא פריש אם הרוב מעושר ע"י ההשגחה בתנובה. כוונתו כמו שהבנתי מלכתחילה, היא, שאין מקום לסברת כל דפריש מרובא פריש.

למעלה