בוקר טוב פרויז!

לאIנרד

New member
בוקר טוב פרויז!

קיבלתי משהו במייל שחשבתי שתאהב. יש מצב שאני לא מעודכן ואתה כבר מכיר, אבל לא חשוב. העיקר שיהיה סופשבוע עם גונדי וחורש סאבזי (מקווה שכתבתי נכון)

פרויז1

New member
../images/Emo24.gifלאונרד ידידי, תודה רבה !

קליפ יפה להפליא! אתהמוזמן להביא לנו לכאן כל דבר שמריח פרסי. יש הרבה מאוד חברות/ים שהם צופים בלבד ולא כותבים פעילים. אנחנו אוהבים את כולם . שבת טובה !

לאIנרד

New member
אני יכול להביא את המשפחה של אשתי. ../images/Emo6.gif

במקרה יש לי כלה פרסייה שהוריה הגיעו מיאזד.

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifיש פה יזדים???

קצת על היזדים : בגלל בידודה היחסי של העיר יזד משאר המקומות באיראן, נחשבים היהודים היזדים לעדה בפני עצמה. הם משמרים מנהגים ומסורות נפרדות מזו של שאר יהדות איראן. היהודים ביזד התפרנסו בעיקר ממסחר במשי. בית הכנסת הגדול של היזדים בירושלים נמצא בשכונת הבוכרים, וזכה לפרסום רב בזכות השיעור השבועי של הרב עובדיה יוסף במוצ"שים. משה קצב הוא יליד העיר. ועוד קצת על העיר יזד וההסטוריה המיוחדת והמעניינת שלה : יזד היא אחת הערים ההיסטוריות החשובות באיראן. נבנתה בתקופת האימפריה הפרסית, על ידי המלך יזדגרד הראשון ששלט בשנים 339-420 והנציח שמו בעיר. העיר שוכנת בגובה 1,216 מטר, כשהבסביבתה הרים בגובה 4000 מטר.בסביבתה של העיר מגדלים דגנים, ירקות פרג אופיום, תות לתולעי משי. יזד היא הבירה של מחוז יזד וידועה כמרכזה של דת האש הזורואסטרית, ואחד מאתרי העיר הוא ההר אליו משליכים מאמיני הדת את מתיהם מאכל לציפורים, בהתאם למצוות הדת האוסרת את קבורת הגוף באדמה או את שריפתו. מוחמד חתאמי, נשיא איראן לשעבר הגיע ממחוז יזד.

ליקה5

New member
יש תמונות משם?

מבחינה בוטאנית אני מתכוונת, הטופוגרפיה מעניינת לעיניין הצמחים המקומיים זה זמן התותים תגיד פרוייז, יש מתכון פרסי טוב לתותי עץ? העץ מלא והעונה קצרה

פרויז1

New member
ליקה מתוקתי מדבש וטעימה מתות :

הלוואי והיה לי מתכון! אני מציע לך לבדוק בפורום מתכונים מהר, לפני שהתותים היפייפיים יישרו מהעצים. תמונות אחפש לך!

ליקה5

New member
מחמאות זה יותר טוב ממתכון!

תודה מותק ושבת שלום ומבורכת בתמונה, רימון פרח מלא ורוד, בא מפרס וכנראה שרק שם יש את החרק שמאביק אותו, בתנאי הארץ הוא לא חונט פירות <אל תשאל איך קיבלתי...לא מסתבכת עם הרשות להגנת הצומח..>

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifיש פה יזדים???

קצת על היזדים : בגלל בידודה היחסי של העיר יזד משאר המקומות באיראן, נחשבים היהודים היזדים לעדה בפני עצמה. הם משמרים מנהגים ומסורות נפרדות מזו של שאר יהדות איראן. היהודים ביזד התפרנסו בעיקר ממסחר במשי. בית הכנסת הגדול של היזדים בירושלים נמצא בשכונת הבוכרים, וזכה לפרסום רב בזכות השיעור השבועי של הרב עובדיה יוסף במוצ"שים. משה קצב הוא יליד העיר. ועוד קצת על העיר יזד וההסטוריה המיוחדת והמעניינת שלה : יזד היא אחת הערים ההיסטוריות החשובות באיראן. נבנתה בתקופת האימפריה הפרסית, על ידי המלך יזדגרד הראשון ששלט בשנים 339-420 והנציח שמו בעיר. העיר שוכנת בגובה 1,216 מטר, כשהבסביבתה הרים בגובה 4000 מטר.בסביבתה של העיר מגדלים דגנים, ירקות פרג אופיום, תות לתולעי משי. יזד היא הבירה של מחוז יזד וידועה כמרכזה של דת האש הזורואסטרית, ואחד מאתרי העיר הוא ההר אליו משליכים מאמיני הדת את מתיהם מאכל לציפורים, בהתאם למצוות הדת האוסרת את קבורת הגוף באדמה או את שריפתו. מוחמד חתאמי, נשיא איראן לשעבר הגיע ממחוז יזד.

gamari

New member
כבוד אנסי לשעבר

נולד וגדל ביאזד בשכונת הבוכרים בירושלים מתגורר הרב שמואל בניהו (גם הוא יליד איראן) והוא נוקד לפקוד את בית הכנסת של היאזדים ביחד עם המרן עובדיה יוסף

למעלה