היה היה ...
היה היתה, ליתר דיוק, לקוחה אחת ממש טיפשה. היא החליטה להתקשר לתמיכה טכנית כמו רבים אחרים ולאפשר לנו להנות קצת מעצמה. שם בערך נגמר הסיפור. או שלא. כעבור כמה חודשים פונה אלי אחראי מחלקת תמיכה כי מסתבר שמישהי (לא באמת זכרתי אותה אבל הכל מתועד) רוצה לתבוע את החברה. והרי לפניכם מה שעבר עליה עם התמיכה הטכנית של הספק אינטרנט, לפי התיעוד הרשמי : מסתבר שבמשך מספר רב של חודשים היא מתחברת לאינטרנט למספר באיזור חיוג אחר (וזה היה בזמן שזה עוד שינה משהו בעלות השיחה). היא מחוברת 24 שעות (ראיתי את זמני החיבורים שלה) חוץ מ10 שניות בשבוע שבהם היא מפעילה מחדש את המחשב. כתוצאה מכך, היא קיבלה חשבון ענק מבזק. אך לא די בכך.. בזמנו היא התקשרה חזרה לתמיכה, אחרי שקיבלה הודעת ניתוק מבזק (גם לא משלמת חשבונות?!!) על איזה 2000 ש"ח. רצתה שיסדרו לה את המספר שאליו היא מחייגת כל פעם כדי להתחבר. כמובן שהיא כבר כעסה בזמנו, אבל הייתם מניחים שלפחות אחרי שהיא כבר מתקשרת ויודעת על החיוב, היא תטרח להסתכל על המסך כל פעם שהמודם מחייג ותשים לב שבמספר רשום איזור חיוג אחר. כנראה שהיתה איזה פשלה (אני אפילו לא יודעת ממש איפה - אם אצלה או אצלנו) וגם אחרי השיחה הזו היא המשיכה להתקשר למספר באיזור חיוג אחר. ולא, היא לא שמה לב. גם לא אחרי כמה חודשים. בסוף היא קיבלה חיוב של 7000 ש"ח והלכה לתבוע את החברה. אז אני הופעתי בתיעוד באחת מהשיחות הראשונות שלה איתנו. והחברה החליטה לא לתת לה פיצוי אלא באמת ללכת לבית משפט. דרך אגב, לפרוטוקול, העובדה שהיה רשום לה מספר אחר בחיוג נבע מתוך העובדה שכשהיא דיברה איתנו וביקשה להתחבר היא אכן הייתה באיזור חיוג שנתנו לה, זה שלמחרת היא לקחה את המחשב למקום אחר היא לא ראתה לנכון לציין... אף אחד בחברה לא התעצבן עלי ולא תהה אם פעלתי לא נכון, רגילים שם ללקוחות מוזרים. אבל בבית משפט השופט ביקש שהנציגה תבוא להעיד ולכן הביאו אותי. היה יום כיף - קיבלתי עליו תשלום מלא, ביליתי אותו בת"א, קנו לי אוכל על חשבון החברה, ישבתי כל היום וצפיתי במשפטים של אחרים. כשהגיע סוף סוף תורנו הסתבר שהתלונה לא היתה על הפעם השיא דיברה איתי, אלא על יום קודם כשהיא דיברה עם תומך אחר בכלל. השופטת כעסה שהביאו את העד הלא נכון ובסוף היתה איזה פשרה על 1500 ש"ח נדמה לי. הקטע המצחיק היה לראות את הבחורה שתובעת, די פסיכית האמת. ככה סתם דווקא הייתי יכולה להיות בעדה, הרי לא ממש אהבתי את המקום עבודה והעדפתי את הלקוחות, אבל היא היתה כל כך מפחידה שפתאום כבר כן הייתי בעד החברה. זהו וכל הכבוד למי שנשאר עד פה. אני מודה לאלוהים על אנשים כמוה, בלעדיה היה קצת משעמם בחיים.