בוקר טוב עלטערס..

גלית99

New member
בוקר טוב עלטערס..

סתם. זה היה בצחוק. כולנו צעירים ויפים. אני צריכה טלפונים של שדכניות ושדכנים לגרושים גרושות דווקא. יש לי שכנה גרושה, ש..אין צורך שאשווק אותה אבל היא אחת מהנשים האיכותיות והמוצלחות שהכרתי. אשמח לקבל טלפונים. כאן או במסרים.. תודה!

אלישיר

New member
"איכותיות ומוצלחות". זה בכלל לא עובד ככה...

בעזהי"ת בגמרא יבמות, דף סג, מופיעה אמירה מדהימה של האמורא הבבלי רבא: "בא וראה כמה טובה אשה טובה, וכמה רעה אשה רעה! כמה טובה אשה טובה? דכתיב: "מצא אשה, מצא טוב". אי בגוה משתעי קרא, כמה טובה אשה טובה, שהכתוב משבחה! אי בתורה משתעי קרא, כמה טובה אשה טובה, שהתורה נמשלה בה! כמה רעה אשה רעה? דכתיב: "ומצא אני מר ממות את האשה". אי בגוה משתעי קרא, כמה רעה אשה רעה, שהכתוב מגנה! אי בגהינם משתעי קרא, כמה רעה אשה רעה, שגהינם נמשל בה!". אם נמשיך את קו המחשבה: שגור בפי הבריות לומר; "לא מדובשך ולא מעוקצך". אם נוחת עליך פלוני, בחיבוק חם וגם מתת מאה ש"ח לתת לך, אך מנגד ביד ימינו מונף נבוט אימתני -'לחלע לך את הצורה', כרגיל אתה תאמר לו: תודה רבה, קח את החיבוק, עם המאה ש"ח ועם הנבוט, וקפוץ מהר דרך החלון, לפני שאעשה זאת בעצמי. ומה הם בעצם חיי נישואין? אתה לוקח מזוודה, יתכן ויהיה בה "מצא טוב", אבל יתכן ותמצא בה "מר ממוות"... לכן, דווקא אשה יראת ה' היא תתהלל. ולכן, לפחות בעיני, האמירה "אחת מהנשים האיכותיות והמוצלחות שהכרתי", בתצורתה הגולמית, די חסרת משמעות.

נדון לכף זכות!

כנראה שכוונתה לטוב ולאיכות שאתה הבנת בגמרא שהיא "יראת ה'", אלא שהיא בוודאי לא יודעת גמרא, היא כתבה זאת בעברית ישראלית מדוברת. נקווה ששניכם לדבר אחד התכוונתם!

אלישיר

New member
...

בעזהי"ת מן הסתם כל יהודיה כשרה, מודעת למשמעות המושג "יראת ה' ". לא באתי לטעון כלל וכלל, שהמדוברת חסרה במידה יהודית כזו או אחרת, אלא לטעון כנגד הפליאה הגדולה, למה מישהי מאוד מוצלחת לכאורא, מישהו מאוד מוצלח לכאורא, בפועל נאלץ להתמודד עם כישלון. כי מה לעשות, חיי נישואין יהודיים, ידרשו את כל מי שאתה, את כל מה שאתה, גם אם נתוני הפתיחה שלך מוצלחים במיוחד.

ומדוע אתה סובר

שבגלל שהיא גרושה היא כשלון??? מה הקשר בין העובדה שהיא מוצלחת ואיכותית לבין הכישלון בחי'י הנישואין???

אלישיר

New member
באופן כללי, היישר אל הקזינו...

בעזהי"ת את הדברים כתבתי באופן כללי: "למה מישהי מאוד מוצלחת לכאורא, מישהו מאוד מוצלח לכאורא, בפועל נאלץ להתמודד עם כישלון". לאו דווקא היא, לאו דווקא כל אחד, אלא כללית על היות נתוני הבסיס "איכותית ומוצלחת", "איכותי ומוצלח", לא גורמים לי להתמוטט לאחור (היישר על ההסקה, הפח אשפה והפקס), מרוב התפעלות. יש שם בחוץ המון המון אנשים ממש מוכשרים, אבל הנה שיעור ראשון בענווה בשביל כולנו, להבין "כי לא לקלים המרוץ, ולא לגבורים המלחמה, וגם לא לחכמים לחם, וגם לא לנבנים עשר, וגם לא לידעים חן". שבאמת, למרות כל התכונות הטובות וכל הכשרון הנדיר, אם מסתכלים בעין חכמה על הכל, אין בכך עדיין אטרקטיביות מספקת כדי שבר דעת יכניס ת'צמו לקזינו של הנישואין. והיא הכותרת שלי לעיל; "זה בכלל לא עובד ככה". לא המניע הזה, הוא המניע האמיתי לבר דעת.

אלישיר

New member
לחכימין, יהיב חכמתא...

בעזהי"ת בסופו של דבר, בתמציתו של דבר, אין לי אלא אשר אמר רבי יוסי בן חלפתא לרבי ישמעאל בנו: "מבקש את לראות פני שכינה בעולם הזה, עסוק בתורה בארץ ישראל" (מדרש תהלים קה). עסק תורה עם נבואה, באור פני ה' יתברך, בשביל מי שקצה נפשו בסיבה הבהמית של חיי הנישואין (למרות חשיבותה! וכדברי הגמרא ביומא סט, על ד"בעו ביעתא בת יומא בכל ארץ ישראל, ולא אשתכח), ומעוניין למצוא משהו אחר לגמרי, מעוניין להיות בקומה נפשית מתאימה כדי לחיות את אשר הוא מאמין בו.

"אם מסתכלים בעין חכמה

על הכל, אין בכך עדיין אטרקטיביות מספקת כדי שבר דעת יכניס ת'צמו לקזינו של הנישואין." יש אנשים מוכשרים/מוצלחים שיביטו בעין חכמה על הכל יבינו את המצב ויעשו הכל כדי להחזיק אותו. אבל הצד שמנגד עומד פסיבי מרים ידיו וטוען:"אני חכם!!! אני יודע הכל!!!" ובטענה זו אינו מנסה לשנות ולעזור למצב להיות בסימן עלי'ה. ההשוואה למוסד הנישואין כאל קזינו מעט מצמררת. קזינו-הימורים-פעם מרוויחים פעם מפסידים ובמקרה הגרוע פשוטים רגל ומסתבכים עם השוק האפור. אם אחד הדייטים שלי יספר לי כי לזה הוא מדמה את מוסד הנישואין אני שולחת אותו להמר מה תהי'ה התשובה שלי בסוף הדייט. {נכון,הוא יזכה:"שלילי קטלני"}

אלישיר

New member
איך?...

בעזהי"ת איך -בהינף יד- מבצעים טבח המוני, בעדר בנות יענה? (מבהילים אותן, כשהן עומדות על רצפת בטון). הדרך להתמודד, אינה לחיות בהכחשה. כן העולם הזה הוא בהחלט, גשר צר מאוד, תהום מפחידה מאיימת מתחת, ומה אעשה ששאון מחול העועים של התרבות העירונית, בוודאי שאינו פתרון בשום צורה ודרך. לעשות את אשר בלאו הכי יש לעשותו. (ועל ה"שלילי קטלני": את דעתי על תרבות הדייטים, על תרבות השוטים העומדים בתור אל השומקום, כבר הבעתי).

ועכשיו

אחרי שגמרת להסתלבט. הסבר נמק ופקט את דבריך בשפה של עמך שאני אבין. {כן,הנה עוד אחד ממגרעותיי...רק כשמסבירים לי לאט ובשפה של עמך,אני מבינה מהר}

אלישיר

New member
...

בעזהי"ת אכן, העליתי בבדיחותא, את חוסר הטעם שבהכחשה. מה תועלת לחיות בהכחשה, כאילו שנישואין אינם דרך בה נוכל להרוויח הכי שבעולם, להפסיד הכי שבעולם, ובהחלט לפשוט את הרגל לחלוטין? (תעשי טובה: אל תנעצי בעצמך סיכות, בדמות "עוד אחת ממגרעותי". אף אחד לא טען שיש בך מגרעות. ואם כבר: כולנו בעלי מגרעות, וזה אפילו נותן המון חינניות שמחה, לחיות את העובדה הזו).

כל דרך שבה בוחר האדם

טומנת בתוכה סיכונים. השאלה היא איך אתה צועד בדרך ועד כמה אתה מתאמץ להגיע למטרה בשלום. בקזינו-זה הימור אנדנדינו... ממש כמו לקחת את הבעסה בסבבה. כאשר אדם מחפש חתן\כלה\משפחה ולא בן זוג או שותף לחיים הוא זה באמת כמו קזינו. כי אז הוא מהההתחלה בודק פוטנציאל לחתונה ומה הלאה??? אחרי הארבע שעות מסיבה ופוצי מוצי של האירוסין הוא נכנס לשגרה ואז הוא לוקח הימור-לשגרה הזו הוא לא התכונן... וכאן הוא נכנס למערכת מתוך פחד. יש להגיע אל מערכת הנישואין בידיעה שזיווג זה לחבור לאדם אחד זכר ונקבה ביחד יש לשני חלקי הזוג את אותה נשמה!!! ממש כרב לווין כשלאישתו כאבה הרגל הוא הלך לרופה איתה ואמר:"כואב לנו הרגל". ואז זו כניסה למערכת מתוך זהירות ועצמה. השאלה היא רק אם אנחנו רוצים להיכנס לגודל הזה,מתוך עוצמה או מתוך פחד. המסילת ישרים מבדיל בין זהירות לפחד. "זהירות זה עם השכל-אני רואה בעיות ואני מנסה לעקוף אותם. זה טוב וזה רצון ד´. פחד פסול זה לא מהשכל-זה מהדימיון. והכלל להבחין בין שתי היראות הוא מה שחלקו חז"ל: כי מקום שההיזק מצוי ונודע,יש להשמר. אך מקום שאין ההיזק נודע,אין לירא. ועל יוצ"ב נאמר:אין לו לחכם אלא מה שעיניו רואות. הוא עצמו ענין הפסוק שהבאנו למעלה "ערום ראה רעה ונסתר", הא אינו מדבר אלא בנסתר מן הרעה אשר רואה לא ממה שיוכל להיות שיהי'ה אפשרי שיבוא.

אלישיר

New member
שני הרים בנפשך.

בעזהי"ת את מציגה כאן שני קטבים, קופצת בינהם חליפות, ללא איזון בינהם, ללא אמירה שתכיל את עובדת היות שניהם סוף סוף. האם להצביע שבהחלט אפשר להגיע למקום כל כך גבוה בחיי הזוגיות (וכי מה היא אמירתו של רבא לעיל? "שהתורה משבחת אותה"? "שהתורה נמשלה בה"?), יכול להשכיח מלב את היות סוף סוף גם האפשרות ההפוכה? שלמרות כל הרצונות וכל השאיפות האציליות והנפלאות, אפשרי בהחלט למצוא את עצמך מול שוקת שבורה? אבל למעשה, צריך להבהיר כאן על ההבדל בין סוגי החשיבה. ברחמי ה' ובחסדיו, הסברתי זאת פעם בדרך משל, לחבר שלי, הוא גר בשכונת הר נוף בירושלים, ומבעד לחלון שלו נשקפת מבשרת מרחוק, קצת יותר למטה כביש ירושלים תל אביב, ובסמוך בסמוך, היער. אשה, כוח הנפש שלה כל כך גדול, עד שבהיותה רואה את מבשרת, או את היער, או את הכביש, היא כבר נמצאת שם. נשאבת כולה, לאשר היא ממוקדת בו. תוך כדי זאת, ממילא ברור, שקשה לה הרבה יותר לראות את אשר נמצא מחוץ לאשר בו היא מביטה, שהרי מרוב היותה נמצאת במבשרת, איך תראה את היער או הכביש? (אמנם ברגע אחד היא יכולה להגיע אל היער, במבט נפש קל ומהיר, גם אל הכביש). האיש, לעומת זאת, אין כוח חכמת הלב שבו כל כך חזק. כשהוא ניצב על המרפסת בהר נוף, שם הוא נמצא. רק מרחוק הוא יראה את היער, את הכביש, את מבשרת. הוא לא יחווה את מראה הנפש הזה באופן כה חזק. מאידך גיסא, דווקא זאת מאפשר לו לראות בעת ובעונה אחת הן את היער, הן את הכביש, הן את מבשרת, ולאזן בין המראות האלה.

גלית99

New member
אוקיי, אז היה לך חשק להתפלסף קצת.

זה בסדר. בכ``ז למען הסר ספק, איכותית בעיני כוללת גם יראת השם.

אלישיר

New member
ברור, לא חשבתי אחרת, ולא הטלתי ספק בכך.

בעזהי"ת ברור שאצל יהודיה כשרה, לא רק שיש מודעות ליראת ה', אלא גם ראיה אותה כערך חשוב. חכמת הדרך, מרחיקה לכת מעט יותר: היות שחיי נישואים הם תהליך של התפתחות והשתנות הכרחית מהקצה לקצה, היות שהם יביאו אותנו להתמודדות עם כל מה שאנחנו, עם כל מעמקי הנפש שלנו, לנוכח זאת, החשיבות של "סל הכשרונות" המקדים (נגדיר זאת כנדוניה. נדוניה של חכמה, יופי, יכולת כלכלית וכו'), מאבדת הרבה מערכה, כי זה מאוד נחמד מה שיש כאן עכשיו, בזה הרגע, אבל מה יהיה עוד עשור שנים תחתיו, כששני בני הזוג יהיו במקום אחר לגמרי? יראת שמים, בעיני, היא לב יהודי אמיתי. רוצה דוגמת מופת, של לב כזה? רחל ועקיבא הרועה.

פשוT אJי

New member
קזינו וסטטיסטיקה.

קזינו???לזה מושווה בעינך מוסד הנישואין??הרחקת לככת לכל הדעות... סטטיסטית הסיכוי להרוויח בקזינו הוא כמעט אפסי...וזה כמעט אכזריות להשוות לו את הנישואין..בניגוד לכך אם אתה משווה את אחוזי הגירושין לא תמצא השוואה מספרית...נכון אומנם שלא כל הזוגות ואם נהיה אובייקטיבים רק מעטים מהם אכן חיים בהרמוניה מושלמת אבל עם זאת אם אתה שואל את הזוגות כולם גם אלה שחיים בהרמטניה חלקית האם במבט לאחור הם היו לוקחים את אותו ההימור או האם הם רואים את המהלך הזה של נישואין כרווח או כהפסד.מה לדעתך הם יענו?? וד"ל.

אלישיר

New member
../images/Emo12.gif אני רואה שיש לך ותק בהימורים...

בעזהי"ת א. טוב. למעשה בדיוק הפוך. להווי ידוע, שהסכנה הכל כך גדולה של הימורים בקזינו, לעומת סתם דוכן מפעל הפיס, היא דווקא בשל סיכויים מאוד מעשיים להרוויח, ולפעמים להרוויח בגדול. ארבעה נכנסים אל שלחן הרולטה, שלשה מפסידים כל אחד חמש מאות דולר, אבל הרביעי מרוויח שמונה מאות. הסתברות קרובה הרבה הרבה יותר מכל כרטיס גירוד באשר הוא של מפעל הפיס. חברים שלי יכלו לשבת על מכונת הימורים למשך שלשים שעות רצוף ויותר, 'מתודלקים' בטירוף האנדרנלין של הכסף, בדיוק בדיוק כי אפשרות הרווח הרבה יותר קרובה, ולכן מפתה הרבה הרבה יותר לרדוף אחריה שוב ושוב בשגעון. ב. איני רואה זאת אכזריות. אמירתו של רבא, בתחילת דברי, אינה אכזריות. היא הכרה עם המציאות. אדרבא, חוששני שאם תקחי על עצמך כמה לילות קריאה של פרשיות גירושין, את תמצאי את עצמך בהלך רוח דכאוני, עד דכדוכה של נפש ממש. ראי לעיל, את דברי בתגובה למאושרת1, כהסבר לנאמר כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1905&msgid=112428215

פשוT אJי

New member
בדבריך יצאת מחזק ולא סותר..

א.אכן בקזינו הסיכוי להרויח יותר גדול אבל הסיכויים להפסיד גדולים הרבה הרבה יותר.הסיכוי לבנות חיי נישואין טובים (ואין כוונתי מושלמים,שלהם זוכים מעטים)הם הרבה יותר הגיוניים מרווח בקזינו.ב.לגבי הגרושין במגזר שלנו אחוזיו קטנים, ולא נראה לי שניתן להסיק מכך.כפי שלא ניתן להסיק מהאוכלוסיה החולה על הסיכוי שלנו לחלות.

למעלה