בוקר טוב לפורום!

מצב
הנושא נעול.

אדוינה

New member
בוקר טוב לפורום!

בוקר טוב לפורום!
מצרפת כתבה.הרעיון מוטעה מיסודו לפי דעתי,ועלול להוריד מאוד את מספר התרומות. היועצת המשפטית של משרד הבריאות הגב' מירה היבנר,מדברת על הקמת וועדה לבחינת הנושא,זה כבר מקל עלי ,כיון שאם הנושא יהיה קבור בוועדה כמו חוק תרומת הביציות,...אז יש לנו זמן.... מה דעתכם?

מזל טוב! (באיחור), קראתי הכתבה

בוקר טוב לפורום!
מצרפת כתבה.הרעיון מוטעה מיסודו לפי דעתי,ועלול להוריד מאוד את מספר התרומות. היועצת המשפטית של משרד הבריאות הגב' מירה היבנר,מדברת על הקמת וועדה לבחינת הנושא,זה כבר מקל עלי ,כיון שאם הנושא יהיה קבור בוועדה כמו חוק תרומת הביציות,...אז יש לנו זמן.... מה דעתכם?
מזל טוב! (באיחור), קראתי הכתבה
ונראה שאין מי יודע מה לדאוג בשלב הזה, כי נראה שייקח להם עוד הרבה זמן וגם אז אולי ישחררו רק פרטים רפואיים. הבעיה היא בעיקר אצל קהל היעד- הבחורים התורמים הפוטנציאליים- שיקראו את זה ויבהלו ולא יתרמו רק מהפניקה (המוצדקת). אולי אפשר לשכנע אותם שיביאו זרע מחו"ל (סקנדינביה למשל...)
וזה שזה מופיע היום בעמוד הראשון של העתון הנקרא ביותר בארץ גם לא עוזר. בטח יעשו על זה דיון בפוליטיקה בשבוע הבא. מאוד מתאים להם. (כמו שעשו מיד דיון על סכנות הסרטן למי שעברו טיפולי פריון דקה לאחר שכתבו על זה בהארץ) נקווה לטוב אוריינית

אדוינה

New member
חשבתי שיהיו יותר תגובות...

בוקר טוב לפורום!
חשבתי שיהיו יותר תגובות...
זהו נושא חשוב לנו,מכיון שנראה לי שרוצים במשרד הבריאות לכרוך את נושא חוק תרומת הביציות עם נושא תרומת הזרע. אני מצרפת תגובות מפורום אחר.

אני בעד לגלות את דמות התורם

בוקר טוב לפורום!
לדעתי טובת הילד היא שידע את דמות האב, ועל מנת לעודד את התורמים אפשר להגביל שידיעה זו תהיה מגיל 20 ומעלה - זה לא אופטימלי אבל מקל לפחות שהילד ידע שמתי שהוא הוא יפגש עם האב, ולא יחפש אותו כל השנים, זה גם יכול למנוע בעיות אתיות והלכתיות, ובינינו התורם יהיה בערך בן 50 ממה יש לו להילחץ- רק לשמוח. באופן אישי הייתי מוכנה גם לשלם לתורם סכום גבוה כדי שיחשף (אפילו בגיל 20). מקווה שזו לא דיעה שערוריתית מדי עבורכם

תודה לתורמים

לדעתי טובת הילד היא שידע את דמות האב, ועל מנת לעודד את התורמים אפשר להגביל שידיעה זו תהיה מגיל 20 ומעלה - זה לא אופטימלי אבל מקל לפחות שהילד ידע שמתי שהוא הוא יפגש עם האב, ולא יחפש אותו כל השנים, זה גם יכול למנוע בעיות אתיות והלכתיות, ובינינו התורם יהיה בערך בן 50 ממה יש לו להילחץ- רק לשמוח. באופן אישי הייתי מוכנה גם לשלם לתורם סכום גבוה כדי שיחשף (אפילו בגיל 20). מקווה שזו לא דיעה שערוריתית מדי עבורכם
תודה לתורמים
אם התורם ידע את הערך האנושי הרב של תרומתו, זה גם יכול לעודד אותו, אני לפחות בהתחלה הייתי בשוק, עכשו אני אומרת תודה, תודה שיש דרך לעזור לי, לבד לא הצלחתי.

פיש10

New member
לדעתי כמות התורמים תפחת משמעותית

לדעתי כמות התורמים תפחת משמעותית
באם ידעו שבעתיד ילד מסוים הולך לחשוף ולחפש אותם.

a17

New member
בתוכנית הבוקר של ערוץ 10 בדיוק

בוקר טוב לפורום!
בתוכנית הבוקר של ערוץ 10 בדיוק
דיברו על זה עם אמא של ילד מתרומת זרע ועם ד"ר מדג'ר מתה"ש...היא כתבה ספר ילדים בנושא שאמור להסביר לילדים את נושא הילד ללא אבא.... הרופא מאוד התנגד לגילוי שם התורם והביא דוגמא דווקא מסקנדינביה ששם בעקבות התרת הגילוי של התורם, קרסו בנקי הזרע מחוסר תורמים, ומייבאים שם זרע כמו שאנחנו מייבאות ביציות....מה שכן הוא אמר שבמדינות מסויימות כמו ארה"ב יש אפשרות לקבל זרע גם ממקומות שהתורם מראש הסכים לחשיפתו ע"י הילד כשיגדל (כמו באימוץ), וזה נתון לבחירת הנתרמת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה