בוקר טוב לכם

אלמה

New member
בוקר טוב לכם

מתי ניפתח "מועדון המתכונים של סבתא"? אני מחכה... אתמול הלכתי לפשפש בספרים שלי. מצאתי כמה אוצרות. אלמה (ששמחה לשתף אותכם באוכל של סבתא שלה)
 

רותי ב.

New member
בוקר טוב, אלמה מיה...

פינת המתכונים (אור סי קאראס יאמאר לה "מועדון המתכונים של סבתא" תפתח ברגע שיהיו פה מתכונים. אז נוכל לסדר קישור נוסף בקישורי הפורום, ואפילו מאמר שיכלול את כל המתכונים שיגיעו לפה. אבל הפורמט הראשוני של פינה כזו צריך להתחיל בהודעה פשוטה, ראשונה וטעימה.
קון
אסטו אז קוואלו קארו אגורה.
 

אלמה

New member
באיזה מתכון אתם רוצים להתחיל?

באיזה מתכון מתחשק לכם להתחיל? אני חושבת שכיוון ששבועות הוא חג שטוב להכין מתכונים של סבתא. מה דעתכם על כך? בשבועות אכלו מאכלים עם המון פירות וחלב. אני זוכרת את הסוטלאצ´ ואשורה. פסטלים עם דלעת, ומוכנה לבדוק עם אמא שלי מה עוד.. מכירים את זה? רוצים להתחיל בזה?
 

אורנה 1

New member
מצטרפת לבקשתה של רותי...

פסטלים עם דלעת נשמע נהדר. אצלנו אימי היתה מכינה אותם בראש השנה ורק בצורה זו אני זוכרת הייתי טועמת מהדלעת. הטיפול בדלעת אינו איספיסורה גרנדה? דרך אגב, הסוטלאצ´ נו איז ארוז קון ליצ´ה? בנוסף לכך יש ברשותי ספר ששמו "המטבח הספרדי" מאת סוזי דוד, בהוצאת כתר. הספר מעולה במתכוניו הוא מכיל - מנות ראשונות ודגים,בצקים, ביצים וגבינות ירקות, עוף, בשר ומיני מתיקה. אם יהיה עניין אשמח להביא בפניכם מתכונים מתוכו
 

אורנה 1

New member
תוספת חשובה

מתנצלת על כי נשכחו ממני נימוסיי אלמה ורותי וכל השאר שיהיה לכם בוקר טוב ובואנוס דיאס
 

אלמה

New member
ארוז קון לצ´ה

אכן צדקת. סוטלאצ´ זה ארוז קון לצ´ה ואני אנסה לעשות את זה היום. אם יצליח לי - המתכון יפורסם! מבטיחה.
 

אורנה 1

New member
בהצלחה.. גם אם לא

אני בטוחה שתצליחי וגם אם לא אל ייאוש ברצון אכתוב לך איך אני מכינה. תמיד טוב לדעת גם איך אחרים מכינים אז מחכה למתכון שלך
 

אלמה

New member
תכתבי תכתבי....

תני גם את המתכון שלך...בשימחה אקבל אותו. במתכון שלי אין כמויות... את לוקחת קצת מזה...ככה, עם היד, כמו שנראה לך, תטעמי, חסר - תוסיפי. זה בערך ההנחיות שהשאירה לי (בזמנו) סבתא.
 
יו איזה כיף...

קודם כל שלום לך אלמה. ועכשיו לדיוקים, סוטלאצ´ לפי מיטב ידיעתי איננו אורז בחלב כי אם מאכל מחלב וקורנפלור עם קרמל שידוע גם בשמו ליצ´יזיקה (מלשון לצ´ה=חלב כמובן). חוצמזה כל פעם שאני נכנס לפה אני נהיה רעב...
 

אלמה

New member
קורנפלור? אולי מאליבי?

אמא שלי אמרה לי הבוקר שסוטלאצ´ זה מאורז... מקורנפלור אני מכינה לפעמים מאליבי קקררר עם מי ורדים ופטל...כזה לקיץ..טעים כזה....
 

gingit1

New member
פפינו

ליצ´יזיקה - מן דיסה של חלב עם קמח שמערבבים יחד ומבשלים תוך כדי בחישה עד שמסמיך. אם תרצו אקליד את המתכון. סוטליאז´ - זה אורז עם חלב. בדוק
 
למעלה