בוקר טוב לכם

גליה12

New member
בוקר טוב לכם

בהמשך לשיחה שהיתה אתמול על יחסי הדור הצעיר למבוגרים, תמיד אני מביטה מלאת קנאה במשפחות הדתיות (דתיות לאומיות)- איזה יחד יש להם, איזה ילדים מנומסים, עכשו רואים אותם מטיילים בכמויות בשבילי הגליל, האח הגדול עוזר לקטן, הילדה מטפלת בתינוק... ביום שישי אוכלים יחדיו, שרים ומזמרים.. הבן הגדול שלי (18 + גדול בתשע שנים מאחיו הקטן)- מזועזע מהרעיון שפעם ביובל אנחנו מבקשים אותו להיות עם אחיו הקטן= ורשימת התרוצים שלו- סופר היה כותב על זה יצירה... יש לי שיעורים (וזה לא מפריע לו לצאת לבלות), דווקא ביום שישי... אתם תמיד יוצאים... אז אולי יש איזה בעיה בחינוך שלנו אולי אולי

גלי®

New member
בוקר טוב ! אין ספק שלכל צורת חינוך

( כמו לכל דבר אחר בחיים ) יש יתרונות וחסרונות ... אז , את המחיר של החינוך החילוני , אני מוכנה לשלם , את זה של החרדי , לא ....

גליה12

New member
ברור שלא הייתי מוכנה לשלם

את כל המחיר..אני רוצה רק לקחת כמה דברים טובים ... אבל לא נולדתי תמימה אני יודעת שאי אפשר- אבל לקוות מותר נכון?

גלי®

New member
התקווה היא תמצית מהות האנושות ...

איזה אחד חכם אמר את זה פעם ....

shy-1

New member
בוקר טוב לכולנו, וגליה12 את צודקת

בהחלט.אורח החיים והיחסים בתוך המשפחה אצל הדתיים, אכן שונה ברובו מרוב החילונים,ולעיתים מעורר קינאה. ומה שאני יודע, מעבר למה שכתבת על יחסים בתוך הקהילה הדתית, מעוררי התפעלות של ממש. הבעיה היחידה שישנה, אצלי לפחות, היא פלישת הדת לפוליטיקה, למיסחורה,ולכל מיני מכשפים וידעונים, אשר מרחיקים מאתנו החילונים את ההרגשה שכולנו עם אחד. טוב, כדאי שאפסיק לפני שאחזור בתשובה, מאחר ועוד יש לי כמה חטאים שברצוני לבצע. ובברכת כולנו אחים, SHY

AYELET1

New member
כבר קצת דאגתי...

ששי החוטא יחזור לנו בתשובה פתאם... ואז לא נוכל לעמוד במחיצתו (או לכתוב...) כי "במקום שבעלי תשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים אינם עומדים" (נו יתכן שקצת התבלבלתי בנוסח, אבל זו רוח הדברים
) וברצינות: לגבי פלישת הדת לפוליטיקה, נראה לי שלולא היו פני הדברים כך, הדת היתה מדברת ללב אנשים רבים יותר - מבחינת מסורת וכו´ !

למעלה