בוקר טוב לכולן

בוקר טוב לכולן

הרופא שלח אותי לבדיקות והגיעו תשובות: NEGATIVE | CMV IgG | NEGATIVE | CMV IgM | NEGATIVE | Hepatitis B Surface Ag | 100iu/ml | Rubella IgG | NEGATIVE | Toxoplasmosis IgG | NEGATIVE | Toxoplasmosis IgM הכל שלילי ועל פניו זה אמור להיות טוב אבל קראתי בספר עכשיו שאם CMV IgG חיובי זה אומר שאני מחוסנת אבל זה יצא שלילי. מישהי מבינה בזה ? פשוט בספר לא מפורט יותר מדי תודה ובוקר נפלא

מיכלושית

אני לא מבינה בזה בכלל, אבל מצאתי לך קישור. מה שאני מבינה מכאן: נבדק אם נגיף ה-CMV קיים אצלך, והתשובה היא שאינו קיים וגם שאת לא חולה במחלה הזו כעת. וגם כאן יש סימוכין לכך שתוצאה שלילית היא תקינה ובסדר גמור לדעתי אין לך מה לדאוג! לולה הפילולה

אני אומרת תודה אבל

אני נותנת לך תשובות משני ספרים ותביני למה אני חוששת: המדריך הישראלי להריון ולידה: "........והראתה שאישה מחוסנת (IgG חיובי), אין הדבר......" לפי הספר הזה אם IgG חיובי את מחוסנת לעומת הספר הריון מושלם: "נוגדנים המעידים על חשיפה בעבר נקראים נוגדני IgG ונוגדנים המעידים על הידבקות טריה נקראים נוגדני ImG...." לפי הספר הזה אם שניהם שליליים זה אומר שלא נחשפת ואת לא חולה ועל זה נאמר 100 רופאים 100 דעות ובמקרה זה 2 ספרים 2 דעות

אפרסקה

New member
היי מיכלוש, לפי מה שהרופאה שלי אמרה

לי, אז אני לא מחוסנת לCMV וגם למחלה של החתולים (שכחתי את שמה). זה אומר שלא נחשפתי אליהן. אין מה להלחץ אלא צריך לדעת ממה להזהר בכלל, ובהריון בפרט, כי זה עלול לפגוע בעובר ובמקרה של מחלת העובר ההמלצה החד משמעית היא הפלה. במקרה של "מחלת החתולים" צריך להמנע ממגע עם ההפרשות של החתולים. אם יש לך חתול, אז שבעלך ינקה אחריו. לגבי CMV צריך להזהר מפרות וירקות לא שטופים, לאכול בשר מבושל היטב בלבד (לא נא או חצי נא או כל מיני וריאציות אחרות) וכמו כן להזהר מאנשים שעברו לאחרונה השתלות, מכיוון שהם חשופים לחיידק הזה. לכן אם את בהריון ואין לך חיסון לCMV, יש להמנע מלבקר למשל סבא שעבר השתלת לב או משהו כזה. בהצלחה!

אפרסקה

את קצת התבלבלת CMV זה לא טוקסופלסמוסיס אלא ציטומגלווירוס והיא נגרמת ע"י וירוס בשם הזה. אם תשימי לב תראי שהרופא נתן לי בדיקה לשניהם ולשניהם יש ערכי IgM ו- IgG

אפרסקה

New member
מיכלושית, אני יודעת שזה לא אותו הדב

הדבר, ונדמה לי שאף הפרדתי בין שתי המחלות, אבל אם לא אז אני מתנצלת על הבלבול. יש את המחלה של החתולים (כהגדרתי) - זה טוקסופלסמוסיס. יש את CMV וזה קשור לבשר ולהשתלות. מקווה שהפעם לא התבלבלתי.

אפרסקה - תודה

עכשיו, בקריאה שניה (ופחות לחוצה) אני רואה שהפרדת בין שתיהן. הבעיה היא שאני עדיין לא מבינה אם יצאו לי בדיקות טובות או לא

../images/Emo41.gifכמה תיקונים חשובים מאוד CMV

ראשית, CMV הוא נגיף (וירוס) ולא חיידק. שנית, נדבקים מנוזלי גוף (רוק, זרע, צואה, שתן) ולפיכך מה שצריך לעשות הוא להקפיד על הגיינה אישית. למשל, מי שמקנחת לילד אף, חייבת לשטוף היטב ידיים. CMV, למיטב ידיעתי, לא עובר בפירות לא שטופים (יש מספיק סיבות אחרות לשטוף, כמובן). הקשר שלו למושתלי איברים זה שהם בעלי מערכת חיסונית מדוכאת ולכן אם הם נדבקים ב-CMV הם חשופים הרבה יותר מיתר האוכלוסיה לסיבוכים שלו. לפיכך, לא אנחנו צריכים להשמר מפניהם, אלא דווקא בעלי מערכת חיסונית מדוכאת (מושתלים, חולי איידס, טיפולים כימותרפיים וכו') צריכים להזהר מאיתנו (אנשים בריאים לרוב, שעלולים, גם ללא סימפטומים מיוחדים, להדביק אחרים ב-CMV). תודה על תשומת הלב המון בריאות אמא של פילפילון

לאמא של פילפילון

אני כבר השתגעתיייייייי זה טוב או לא טוב שיצאו לי שניהם שליליים ?

זה בסדר, יכול להיות יותר טוב

זה אומר שאת לא חולה עכשיו (זה ודאי טוב) ושלא חלית בעבר (את זה כבר מאוחר לשנות...). המשמעות היא שאינך מחוסנת, ולכן כדאי להקפיד על הגיינה אישית (בעיקר במגע עם ילדים) ולא להתקרב לאנשים חולים. בנוסף, בכל שליש של ההריון לחזןר על הבדיקה, רק ליתר בטחון, לוודא שאין שינוי. אני ילדתי שני ילדים בריאים להפליא עם נתונים כמו שלך. אין שום סיבה שתדבקי דווקא עכשיו. המון בריאות אמא של פילפילון

ayeletaa

New member
מה שחשוב לגבי CMV

אני לבורנטית. מה שהתוצאה הזו אומרת זה שלא היה לך ואין לך עכשיו CMV שזה -ציטו מגלו וירוס. CMV IGM- הם נוגדנים למחלה שמופיעים בעת מחלה פעילה. CMV IGG הם נוגדנים לאותה מחלה שמופיעים רק לאחר חשיפה לוירוס ואומרים אם היתה מחלה בעבר. כרגע זה שלילי לשניהם. חשוב מאוד לשמור מכל משמר על התוצאות האלה. במהלך ההריון , אם יהיה חשד להדבקה ב-CMV יבקשו ממך לעשות שוב בדיקה וישוו אותה לבדיקה הזו. אם יראו עליה בנוגדנים- בעיקר IGM, סימן שנדבקת במהלך ההריון, וזה לא טוב. המחלה מתבטאת- לא בהריון- בין כלום לבין כמו שפעת. כלומר: יש אנשים שלא מרגישים כלום ולא יודעים בכלל שנדבקו ויש כאלה שמרגישים קצת חולשה, קצת חום... בהריון- יכול לגרום למומים בעובר, ולכן הבדיקות כרגע אין לך מה לדאוג, רק להיזהר לא להיצמד יותר מדי לאנשים חולים, בעיקר לאנשים חשופים יותר, כפי שאמרו לך- אנשים שהמערכת החיסונית שלהם ירודה כמו אחרי השתלה וחולי איידס. אגב, גם כאלה שמחוסנים, לא חסינים בפני המחלה ויש הידבקות גם אם כבר היתה לך המחלה בעבר, כך שמצבך לא פחות טוב מכולן. מקווה שעזרתי

למעלה