בוקר טוב לכולן

ציפי טל

New member
בוקר טוב לכולן

יש לי ברנינה 230 ,אני רוצה לתפור כיווצים, אני יודעת שצריך חוט אחד עם תכים גדולים, וחוט שני תכים רגילים, ואז מושכים את החוט עם התכים הרחבים....
אנני זוכרת איך לעשות זאת במכונה שלי (על איזה כפתורים ללחוץ? לסובב?) האם מישהי יודעת לעזור? אשמח מאד ציפי

הדור

New member
בקר נפלא ציפי,לדאבוני איני יכולה לעזור לך.

יש לי מכונה תעשיתית.
האם קבלת את המייל שלי???????
אולי תשאלי גם בפורום תפירה!!!

שאלה לוותיקות ומנוסות

יש ברשותי מכונת תפירה מסוג ינומה 6600, מכונה נפלאה. כאשר אני תופרת בתך זיגזג, הוחט נקרע לעיתים תכופות. אני מניחה שהדבר קשור
במתח החוט שצריך להיות שונה מאשר בתך רגיל . האם התופעה מוכרת לכן?
האם צריך להוריד את המתח , כפני שאני מניחה ? תודה רבה ושבת נעימה !

מתח חוט תחתון

אין לי ינומה ואכן - דגם המכונה שלך נחשב מאד מוצלח. אז כנראה אפשר לצאת מתוך הנחה שהמכונה בסדר.
מתוך דברים שקרו לי - בתך זיגזג המכונה מותחת יותר את החוט. הוא כאילו צריך "לקפוץ" הרבה יותר מהר. ואם הוא לא עובר מספיק מהר, אז לפעמים הוא נקרע.
לא אמרת לנו אם החוט העליון או החוט התחתון הם אלה שנקרעים.
תנסי חלק מהדרכים להלן:
1. האם זה קורה רק בעבודה אחת, או באופן כללי? האם קריעת החוט היא רק בזיגזג או גם בתפרים דקורטיביים מורכבים?
2. האם החוט הוא חוט ישן? לחוטים יש אורך חיים מסויים. בעיקר אם הם עשויים כותנה. אז החוט יכול להיות מספיק חזק כדי להחזיק תפר ישר, אבל יתחיל לעשות בעיות כאשר עובד בתפוקה גבוהה יותר כמו זיגזג.
3. לינומה נדמה לי יש בית סליל אופקי ואי אפשר להוציא אותו. במכונות אחרות, אני בודקת את מתח החוט התחתון - לפעמים אם הוא חזק מדי אז החוט נקרע. יש עוד בעיה לפעמים, אבל אותה קשה לנו לראות - אם יש שריטה בחלקים המסתובבים זה יכול להחליש את החוט. המסלול של החוט התחתון אמור לעבור בלי חיכוך מיותר.
חוט עליון - כמובן - לבדוק את המתח ולנסות לשחק איתו. לבדוק שוב השחלה.
תנסי טיפ שקראתי אתמול על שמירת ניקיון מכונה - לפעמים מצטבר אבק בחלק העליון- יש שם את שני הדיסקים ששומרים על מתח החוט העליון. זה לא מקום שאנחנו מגיעות לנקות בדר"כ. קחי בד כותנה נקי בהיר , קפלי לשניים ותעבירי - לאחר שהרמת את רגל המכונה ואז הדיסקים מתרחקים - תעבירי ברווח בין הדיסקים. זה אוסף אבק שלפעמים "משגע" את מערכת שמירת המתח.
ואגב, בהצלחה. ספרי לנו איך מתפתח הנושא.

בעייה - חוט עליון שנקרע בתפירה בתך זיגזג

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת, אכן בהתאם לעצתך העברתי בד מקופל לשניים באזור הדסקיות וכעת התפר רץ
טוב יותר וחלק יותר, כנראה שהצטבר שם אבק. ושוב, רוב תודות!!

הדור

New member
שימי לב,לי זה קרה,החוט קיצר לי את השכל

נקרע כל הזמן,כמה שניסיתי לא עזר לי כלום,
עד שניקיתי את שתי הדסקיות העליונות,
למעלה על המכונה,היכן שמתחילים
ושם היה מצבור ענקי של אבק!! אולי מהחוטים????

טרהקוטה

New member
שלום, ציפי,

שני החוטים צריכים להיות עם תכים גדולים.
את מכוונת את המכונה (בתפר ישר) לאורך התפר הכי גדול שהמכונה מאפשרת, ותופרת בלי חיזוק לאורך הקו שאת רוצה לכווץ. בעיקרון קו אחד יכול להספיק, אבל אם הבד עבה או אם את רוצה לוודא שהחוט מספיק חזק, את יכולה לחזור על הפעולה שוב, במרחק קטן מהחוט הראשון.
עכשיו חוט אחד את מחזיקה ביד אחת, וחוט שני ביד שנייה. אחד הצדדים נשאר סטטי, ואת השני את מושכת. מתחילים להווצר כיווצים, ומידי פעם תעצרי ותפזרי אותם, ידנית, במידה שווה, לכל אורך הבד.
ויש לך!

צילה65

New member
עזרה..

יש לך בודאי כפתור לכיוון של גודל התך. כווני אותו לכמעט הכי גדול ותעשי 2 שורות של תפר
גדול במרחק רגל אחת מהשניה. אחר כך לוקחים את שני החוטים העליונים !!! של שתי השורות ומכווצים.
כדאי לך לעשות נסיון על בד נפרד !!

צילה65

New member
והכי חשוב

אם יש לך חוברת הוראות של המכונה ,נתקראי בה ! אני
מקפידה לשמור את החוברות הללו,מכל מכשיר שיש לי בבית.
נדמה שזוכרים,אבל שוכחים וטוב לרענן..

אימנאא

New member
טיפ לכיווצים

כפי שנאמר שני תפרים גדולים מקבילים במרחק 2-3 ממ'מ אחד מהשני.

אך מומלץ להשתמש בחוטים מגוונים שונים .למעלה כצבע הבד ולמטה

גוון מעט יותר כהה או יותר בהיר,כך שכתמשכי את החוט יהיה ברור

מי התחתון ומי העליון.

למעלה