בוקר טוב לכולן!

בוקר טוב לכולן!

רציתי לשתף אתכן במשהו שבטח כולכן מכירות.....
הבוקר הזה, בו אתן קמות מהמיטה, הולכות לשירותים ואחרי ניגוב בוחנות את הנייר טואלט ומתלבטות אם זה התחלה פצפונת של דימום או לא?
אתן יוצאות מהשירותים ומנסות לשכנע את עצמכן שרק דמינתם, וזה בעצם הגוון של הנייר טואלט, או התאורה בשירותים...
אז המשך יום נעים לכולכן, ומקווה שרק דמיינתי הבוקר :)

יוסטיק27

New member
כמה שזה מוכר בדיוק הבקר

אויי כמה שזה מוכר:))כמוני כמוך הבוקר בדיוק:))

איזה כייף שסוף סוף מצאתי אתכן אנחנו מבינות אחת את השנייה .......
שיהיה לנו בהצלחה :))))
שבוע נפלא

זואילי

New member
והמציאות?

חחח, זה כמו לדמיין בכל זוית אפשרית איזה קו דמיוני בסטיקים...

פז08

New member
כל כך מזדהה.....

בעיקר בכל הנוגע לשני פסים בסטיק של הבתא....
לעיתים קרובות אני עושה בדיקה למטופלת שכל-כך רוצה להיות בהריון... ולפעמים אני טועה לדמיין קו מאד מאד מאד מאד בהיר.... ורק כשבודקים שוב, ושוב מבינים שזה יותר הרצון / דמיון אבל לא המציאות

המשך שבוע נפלא....

liats80

New member
אף פעם

לא הצלחתי לדמיין את הפס השני... גם כשנורא התאמצתי

חוץ מפעם אחת בעצם שבה דמיינתי שלא היה חומר באוביטרל שהזרקתי ואז עשיתי בדיקה יום אחרי רק כדיי לראות שאכן הוזרק חומר (פסיכית! אני יודעת!
) אבל אז היו שני פסים מאוד ברורים... לפחות עכשיו אני יודעת איך זה נראה

דסי31

New member
קרעת אותי מצחוק!!!

לעשות בדיקה יום אחרי רק כדי לוודא שהיה חומר.... גאונה!
צריכה לנסות את זה פעם בעצמי

חייבת להודות שגם אני הייתי כמה פעמים על הגבול של הזיה - האם יש פס או לא.

אז לדמיין פסים בסטיקים עוד לא הגעתי....
והמציאות אומרת שכנראה שאני לא טובה בלדמיין...

עדיין לא ממש מחזור, אבל כבר קצת יותר אדום.... פסח שמח לכן ולמכשפה!

kikona126

New member
אני לא דימיינתי אתמול בבוקר

הוא אכן הגיע.
אבל בסדר הוא שם, ומה עכשיו? אני צריכה להתחיל להלחץ ממנו?
שמתי תחבושת התלבשתי והלכתי לעבודה...
מה שכן אם בראשון ושני הייתי בדיפרסיה, אתמול הייתי במצב מאני למדיי!
ממש מניה דפרסיה ה PMS שלי...

יוסטיק27

New member
גם אני לא :( מסתבר

גם אצלי אכן הגיעה ובעוצמה משתוללת :( מעבירה יום שני מקופלת בספה עם שתיי תחבושות מהעוצמה ומקווה שחודש הבא כבר לא יגיעה :(
שיהיה המון מצב רוח טוב ונרגיש מעולה :)

מחר יש אצלנו חגיגות חייבת לגרום לו להגמר.......ובשישי ערב חג שיהיה לכולנו חג שמח מלא הפתעות נעימות וחמימות

דסי31

New member
אצלי זה ההפך...

אף פעם לא בא בהפתעה...
חוץ מהעובדה שאני גם פוליציסטית אז אין אצלי כמעט ביוץ טבעי (אני תמיד "מתזמנת" אותו בגלל הטיפולים), אז יש אצלי תופעה שקודם כל יומיים יש לי כאבים חזקים ורק אז מתחיל הדימום. והכאבים באים בלי שום אזהרה...

אבל רוצה לשתף אתכם שאני חצי שנה אחרי הניתוח, ועכשיו סיימתי מחזור שהיה קליל ביותר! המחזור הראשון אחרי הניתוח היה קשה, אבל האחרון היה ממש בסדר, חוץ מאיזה כמה נורופנים ביומיים הראשונים - קטן עלי

kikona126

New member
היי דסי

פוליציסטית ואנדואית ביחד?

תמיד זה היה נשמע לי כמו חלום, בלי מחזור ואין צורך בגלולות...
איך זה בפועל? אחרי הכל יש פה ניגוד בין לבין.
אם את רוצה/יכולה לספר קצת על איך זה בא לידי ביטוי ביחד אני אשמח.
תודה,
קיקי

דסי31

New member
בשמחה!

לא שאני מומחית גדולה, אבל אספר לך איך זה מהנסיון שלי.
זה אולי נשמע כמו חלום, אבל בתכלס זה לא כזה כיף גדול, במיוחד כשאני מנסה להיכנס להריון כבר יותר מ - 3 שנים, ואין ביוץ טבעי באופן סדיר. זה גרם לזה שפחות או יותר ביזבזתי שנה על פארש כי הייתי עם אל-וסת (חלומה של כל אנדואית - לא כשאת בתחילת הנסיונות להרות ואין לך מושג מה זה אומר ומה זה בכלל אנדו וכמובן שאף אחד סביבך לא יודע מה זה אנדו כי את לא יודעת לשאול, וכל מה שאת עושה זה לחכות שכבר תגיע הוסת...)
מה שזה אומר בפועל זה שתמיד צריך לתזמן את הוסת ע"י גלולות, תמיד לפני התחלת טיפול אני לוקחת גלולות לשבועיים ואז מפסיקה - נחשי מה קורה אז?... נכון, אני מקבלת וסת עם כל הכאבים וכל הכיף שבעניין. אז ככה שזה לא משנה שבטבעי אין לי וסת, בטיפולים חייבים וסת. חוץ מזה שאי אפשר לעשות טיפולים על בסיס מחזור טבעי , הכוונה ללא הורמונים בכלל ורק להסתמך על התזמון של הגוף. אז כשהגוף קצת מזייף בתזמונים ואי אפשר להסתמך על זה, האופציה הזו יורדת מהפרק, וזה לא כל כך מוצלח לאנדואית כי אז זה אומר מלא הורמונים בכל מחזור טיפול - > מלא הורמונים - מלא אנדו. לא כיף.

כל זה בפרספקטיבה של הטיפולים, לפני זה סתם הייתי סובלת ממש מכאבי מחזור כשהוא היה בא מידי פעם (היה פשוט לא סדיר - גם לא כיף גדול בגיל ההתבגרות כשכל מה שמעניין אותך זה ים, בריכה ולהסתובב עם חברים כל היום...) וכשהתחלתי לקחת גלולות בערך בגיל 15, זה מין הסתם סידר לי את הוסת אז הדבר הכי טוב שיצא לי מזה זה שידעתי מתי אני הולכת להיות מושבתת:) עדיין קיבלתי מחזור כל חודש, כמובן שאז אף אחד לא העיז להציע לי לקחת גלולות ברצף, זה היה עוד בתקופה שחשבו שזה הורס את הגוף ושחייבים לעשות הפסקה כל שנה ו"לנקות" את הגוף, וכל השטויות האלה. כל רופא שהעיז להגיד שאין שום דבר רע בלקחת גלולות ברצף נחשב למופרע ו"לוקח סיכונים". נראה לי שהיום כבר הדעות האלה הן הסטוריה ואפילו שמעתי רופא נשים מאוד מפורסם ומנוסה (שלא קשור לאנדו) אומר שאם זה היה תלוי בו הוא היה מעביר חוק שכל אישה חייבת לקחת גלולות באופן רצוף למשך כל ימי חייה, ושאין שום דבר טוב
בלדמם כל חודש, וזה אפילו יכול להזיק יותר מאשר להועיל. ולראיה מוצגת כל בת אנדו באשר היא:)

באשר למה יהיה כאשר אני (בעזרת השם) יום אחד אכנס להריון ואלד, אני מניחה שאכנס שוב לדיכוי ע"י גלולות או דיכוי ארוך יותר, ככה שגם ככה לא אקבל מחזור סתם. גם עכשיו כשאני בהפסקות בין הטיפולים, אני על גלולות, משתי סיבות - קודם כל לא לתת לאנדו להתפתח סתם (גם ככה עם ההורמונים בטיפולים הוא משגשג), ודבר שני כדי לשלוט במועד ולא לחכות חודשים ארוכים למחזור כדי להתחיל טיפול. ככה שבסופו של דבר אין כל כך הבדל ביני לבין אנדואית אחרת שהרופא שלה לא רוצה שהיא תקבל "סתם" וסת, הפוליציסטיות לא יתרון מהבחינה הזו:)

מקווה שעניתי לך

kikona126

New member
דסי ופסי (טוב שהשמות שלכן לא אותו הדבר...)

תודה רבה! שברתן לי את ה"סטיגמה" של "כיף לנשים פוליציסיות"
מצד אחד זה תמיד היה חלום שלי לא לקבל מחזור, ומצד שני הוא היה כמו שעון שווצרי, לא מאחר ולא מקדים (עד שהאנדו התחזק...) ותמיד 3 ימים שהיום הראשון והאחרון חזקים (מבחינת כאבים והדימום)
כרגע שאני על גלולות אני ממש בדילמה אם להמשיך איתן או לחזור לחיות ללא גלולות (כי גם עם גלולות אני מקבלת, ולמשולבות יש תופעות לואי ולאלו עם האסטרוגן אני מקבלת הרבה פעמים מחזור (אפילו שהפעם זה פעם בחודש, וזה סביר וסביל)

אפשר עוד שאלה, האם מתי שהמחזור לא מגיע יש תופעות pms בכל מקרה? (צטערת אבל התופעות האלו היו אצלי ממש חזקות השבוע, נכנסתי לדיכאון שמעולם לא היה לי...)

עכשיו כשאני קוראת את דסי, אני נזכרת שיש לי חברה פוליאסטית שבכל פעם שהמחזור שלה מגיע הוא מגיע ממש כואב והגניקולוג שלה נותן לה זריקה כדי להרגיע את הכאב...

תודה לשתיכן, האינפורמציה שנתתן מעניינת וכמו שאמרתי היא שברה לי סטיגמה שיצרתי... ואני לתומי חשבתי שהחיים ככה הם דבש...

קיקונה

כן... החיים בלי מחזור הם דבש... היו תקופות ששלושה חודשים לא הייתי מקבלת ואפילו לא שמתי לב שעבר כל כך הרבה זמן מאז המחזור האחרון, אבל התקופות בהם הייתי שבוע עם מחזור שבוע בלי זה זוועה מהלכת. בפוליציזם אין, או שיש ביוץ פעם ב... בגלל זה אין חוקיות... גם המחזורים תמיד היו ממש קשים, שבוע של דימום מאסיבי ממש (החלפת פד בשעה....) ותמיד חשבתי שזה בגלל שלא הייתי מקבלת הרבה זמן אז הגיוני שזה חזק... אחרי שקיבלתי גלולות ועדיין המחזור היה כזה אז הבנתי שמשהו לא בסדר... אני לא אשכח בחיים את המילים של הגניקולוג שלי: "קחי גלולות ותראי איך המחזור שלך קליל ושמח"... ממש קליל ושמח! אחרי שחזרתי אליו ואמרתי שהמחזור לא קליל ולא שמח, ויותר מכך אני גם סובלת כשאין לי מחזור זה כבר הדליק אצלי נורה אדומה שמשהו לא בסדר, אצלו לא ממש....
לגבי PMS היו לי תופעות גם בחודשים שלא קיבלתי, אבל זה החמיר בחודשים שכן קיבלתי... אני חושבת שאם הגלולות גם ככה עושות לך רע ואת גם ככה מקבלת איתן אז אולי זה לא שווה להמשיך ולקחת... יש ימים שגם אני מתלבטת לגבי הגלולות, כי אני ממש סובלת מבחילות וכאבי ראש בגלל הגלולות, וגם ככה אני מקבלת אחת לחודש וחצי, למרות שאני אמורה להיות בדיכוי...

kikona126

New member
היי פסי

כשהתחילפסיג שהתחיל אצלי כל הבלגן עם האנדו קיבלתי 3 פעמים בחודש ואז פעמיים... (מדובר על תקופה של חודשיים שלושה) ואז התחלתי עם הגלולות, עם המשולבות יש לי מגרנות מאוד חזקות, והמחזור מגיע פעם בחודש וחצי. עם החלשות/הדור הישן (פרוגסטרון בלבד) המחזור מגיע מספר פעמים בחודש, הדימום חזק על הנייר (בשירותים) אבל לא מגיע לתחבושת, אני לא מדד לכמות תחבושות כי אני שמה תחתוניות ומחליפה אותן הרבה מאוד פעמים ביום (תחבושות עושות לי פריחה, תחתוניות פחות).
השאלה היא מה יהיה ההבדל ברמת הכאב.
היה לי שבוע קשה של PMS ולא מבחינת כאב אלא ממש דפרסיה, ביום שני הגעתי הביתה מהעבודה ובכיתי על כלום! והבוס שלי שם לב שהייתי מדוכדכת כל הימים האלו, עד כדי כך שאתמול, שהוא הכי היה צריך לכעוס על איזה טעות שעשיתי (והיא היתה גדולה) הוא לקח את זה על עצמו וממש לא נעים לי כל הסיפור הזה, אני צריכה לדבר איתו על זה? (ולפני יומיים הוא שאל אותי אם אני צריכה משהו אז שלחתי אותו להכין לי קפה...) אני בתקופה מאוד לחוצה כרגע, הPMS הזה לא בא לי במקום...

דסי31

New member
היי קיקונה ופסי

(סורי על הדיליי בתגובה, חג וכאלה..)
נראה לי שכבר דנו פעם בנושא הפסי-דסי, לא?

כעיקרון חוץ מכאבים חזקים לא חוויתי יותר מידי תחושות PMS מיוחדות, לא דיכאון או עצבים או משהו כזה. כמובן שזה לא ממש נכון כי כשכואב לי אני עצבנית רצח וחסרת סבלנות, זה אם אני לא מושבתת לגמרי וכל היום עם משככי כאבים במיטה, ואז בשעות היחידות שאני ערה אני פשוט אפטית

וכמובן שבהשפעת הטיפולים וההורמונים יש ממש תהפוכות של מצבי הרוח בלי קשר למחזור לא מחזור.
קרה לי פעם אחת שהיה לי סימני מחזור בלי טיפת דימום, כאבי תופת והקאות וכו, אבל זה היה מחזור ראשון אחרי הגרידה שעברתי, ואני מניחה שהגוף פשוט עוד לא בדיוק הבין מה הוא צריך לעשות, לקח כמעט חצי שנה עד שקיבלתי מחזור כמו שצריך.

לא כל כך יודעת מה להמליץ לך לגבי הגלולות... ניסית אולי מדכאים אחרים כמו לוקרין ודקא? אני הייתי 3 חודשים על לוקרין לפני הניתוח וזה היה תענוג, בלי יותר מידי תופעות לוואי ( וגם אלו שהיו, היו שוות את זה לעומת כאבי האנדו...)

חג שמח!

kikona126

New member
אכן דנו בנושא, אבל אתן מופיעות ביחד תמיד...

איך שהוא שאני עונה לך אז פסי מופיעה ושאני עונה לפסי את מופיעה...

בקשר לכאבים, כרגע אין כל כך כאבים, לא משהו רציני, הייתי בעבודה השבוע כל השבוע עם המחזור, אבל המצבי רוח... הדיפרסיה שתקפה אותי.
אני מרגישה ממש לא נעים מאחד הבוסים שלי ואני לא יודעת אם לדבר איתו על זה או לא... ואם כן אז מה להגיד? (לא יכולה לספר על המחלה... באמת שאני לא יודעת מה לעשות...)

לפי התאוריה שלך אני צריכה לענות

לפי דעתי אם את מרגישה רע עם הבוס פשוט תגשי אליו ותתנצלי על מה שקרה, את לא חייבת יותר מידי הסברים, פשוט תגידי שהיה לך יום רע ממש, ואת מתנצלת על ההתנהגות... זהו!

kikona126

New member
זה רק מראה שהתיאוריה נכונה...

אם זאת היתה בעיה של יום אחד הייתי מעבירה את זה ולא אומרת כלום, אבל מדובר בשבוע שלם...
אני אדבר איתו אין לי מה להפסיד...

למעלה