בשמחה!
לא שאני מומחית גדולה, אבל אספר לך איך זה מהנסיון שלי.
זה אולי נשמע כמו חלום, אבל בתכלס זה לא כזה כיף גדול, במיוחד כשאני מנסה להיכנס להריון כבר יותר מ - 3 שנים, ואין ביוץ טבעי באופן סדיר. זה גרם לזה שפחות או יותר ביזבזתי שנה על פארש כי הייתי עם אל-וסת (חלומה של כל אנדואית - לא כשאת בתחילת הנסיונות להרות ואין לך מושג מה זה אומר ומה זה בכלל אנדו וכמובן שאף אחד סביבך לא יודע מה זה אנדו כי את לא יודעת לשאול, וכל מה שאת עושה זה לחכות שכבר תגיע הוסת...)
מה שזה אומר בפועל זה שתמיד צריך לתזמן את הוסת ע"י גלולות, תמיד לפני התחלת טיפול אני לוקחת גלולות לשבועיים ואז מפסיקה - נחשי מה קורה אז?... נכון, אני מקבלת וסת עם כל הכאבים וכל הכיף שבעניין. אז ככה שזה לא משנה שבטבעי אין לי וסת, בטיפולים חייבים וסת. חוץ מזה שאי אפשר לעשות טיפולים על בסיס מחזור טבעי , הכוונה ללא הורמונים בכלל ורק להסתמך על התזמון של הגוף. אז כשהגוף קצת מזייף בתזמונים ואי אפשר להסתמך על זה, האופציה הזו יורדת מהפרק, וזה לא כל כך מוצלח לאנדואית כי אז זה אומר מלא הורמונים בכל מחזור טיפול - > מלא הורמונים - מלא אנדו. לא כיף.
כל זה בפרספקטיבה של הטיפולים, לפני זה סתם הייתי סובלת ממש מכאבי מחזור כשהוא היה בא מידי פעם (היה פשוט לא סדיר - גם לא כיף גדול בגיל ההתבגרות כשכל מה שמעניין אותך זה ים, בריכה ולהסתובב עם חברים כל היום...) וכשהתחלתי לקחת גלולות בערך בגיל 15, זה מין הסתם סידר לי את הוסת אז הדבר הכי טוב שיצא לי מזה זה שידעתי מתי אני הולכת להיות מושבתת

עדיין קיבלתי מחזור כל חודש, כמובן שאז אף אחד לא העיז להציע לי לקחת גלולות ברצף, זה היה עוד בתקופה שחשבו שזה הורס את הגוף ושחייבים לעשות הפסקה כל שנה ו"לנקות" את הגוף, וכל השטויות האלה. כל רופא שהעיז להגיד שאין שום דבר רע בלקחת גלולות ברצף נחשב למופרע ו"לוקח סיכונים". נראה לי שהיום כבר הדעות האלה הן הסטוריה ואפילו שמעתי רופא נשים מאוד מפורסם ומנוסה (שלא קשור לאנדו) אומר שאם זה היה תלוי בו הוא היה מעביר חוק שכל אישה חייבת לקחת גלולות באופן רצוף למשך כל ימי חייה, ושאין שום דבר טוב
בלדמם כל חודש, וזה אפילו יכול להזיק יותר מאשר להועיל. ולראיה מוצגת כל בת אנדו באשר היא
באשר למה יהיה כאשר אני (בעזרת השם) יום אחד אכנס להריון ואלד, אני מניחה שאכנס שוב לדיכוי ע"י גלולות או דיכוי ארוך יותר, ככה שגם ככה לא אקבל מחזור סתם. גם עכשיו כשאני בהפסקות בין הטיפולים, אני על גלולות, משתי סיבות - קודם כל לא לתת לאנדו להתפתח סתם (גם ככה עם ההורמונים בטיפולים הוא משגשג), ודבר שני כדי לשלוט במועד ולא לחכות חודשים ארוכים למחזור כדי להתחיל טיפול. ככה שבסופו של דבר אין כל כך הבדל ביני לבין אנדואית אחרת שהרופא שלה לא רוצה שהיא תקבל "סתם" וסת, הפוליציסטיות לא יתרון מהבחינה הזו
מקווה שעניתי לך