בוקר טוב לכולם.

נולה24

New member
בוקר טוב לכולם.

אני מחפשת מתכון לשניצלים .. חזה עוף. ללא ציפוי של פרורי לחם . תודה :)

pirge

New member
חזה עוף באורז, פירות יבשים וסילאן

חזה עוף באורז,פירות יבשים בסילאן תהנו משילוב טעמים מעודן של קינמון וסילאן בנגיעות של צימוקים ושקדים מקור:פירגה 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות כוס אורז כוס של צימוקים לבנים מעורבבים עם שקדים מולבנים 6-8 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים בצל קצוץ שמן כ-3 כפות כף סילאן מלח,פלפל שחור כף מרק עוף קורט קינמון כף רוטב צ'ילי מתוק להשרות לשעה את העוף בסילאן,רוטב צ'ילי,קינמון,מלח פלפל לחמם שמן ולהכניס את העוף (כולל כל התיבול), לטיגון זריז ולהזהבה מכל הצדדים. מוסיפים את הצימוקים והשקדים מערבבים ביחד ומוסיפים כוס אורז יבש. מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מנמיכים להבה ומשאירים על להבה מאד נמוכה כ-30 דקות. יש לכסות את הסיר במכסה תואם סגירה הרמטית. להגיש מיד. תהנו.

תגובה

המרכיבים נשמעים לי מאוד טעימים, אבל בנותי אוכלות לפי העין, לפי מראה האוכל, כפי שזה נראה ,לא נראה לי שהן היו נוגעות בזה. הרבה פעמים קורה שאני מכינה משהו ומה שלא נראה להן יפה בעין הן לא נוגעות , מה עוד, שהן לא נוגעות באוכל לא מוכר, לכן אני בבעיה , כמעט כל מה שאני מכינה הן לא אוכלות. מה לעשות?

ניקי ב

New member
מנסים כל פעם , שוב ושוב

מנסים כל מיני דברים. בסוף מגיעים לדברים שהילדים אוכלים.

תגובה

אני מנסה כל הזמן, יש להן תקופות שהן אוכלות כמעט הכל, למשל, בתי הגדולה בת 4 היתה אוכלת את כל הדברים הבריאים והמזינים, לפני שבוע החליטה , שהיא לא רוצה קציצה ולא שניצל ולא עוף ולא דג ולא בשר, אז מה את כן אוהבת שאלתי אותה, היא ענתה לי רק שניצל תירס (זה שמוכרים בקופסא -קפוא), תביני אני לא מכניסה קפואים הביתה , הכל אני מכינה טרי טרי. שלא נדבר על בתי הקטנה בת 2.5 , היא אוכלת רק פחמימות - פירה , פסטות, אורז ולחם. לא מוכנה לנסות, ירקות, פירות, סיבים תזונתיים, קיטניות מרקים, בקיצור אני אובדת עצות. אבל מה, הן אוהבות שוקולדים חטיפים ומתוקים, אוכל מזין - לא מה לעשות, אין לי שליטה עליהן בנושא האוכן, איני יכולה להכריח אותן , מה עושים????

ניקי ב

New member
עושים כך:

אין חטיפים , שוקולדים , ממתקים. מספיק מקבלים בגן. כל הדברים המוכנים לא קונה בחיים, הילדים לא מכירים לא מבקשים. תמשיכי להציע, אני למדתי מזמן שילד רעב יאכל! לא יאכל לא קרה כלום. תורידי לחץ מהן ותמשיכי להציע ירצו יאכלו , לא ירצו לא יאכלו.

תגובה

תודה תודה תודה אני צריכה להיות חזקה ועיקבית. את יודעת מה זה ילדים, כשרוצים ממתק לפני האוכל ולא מקבלים , איזה בכי, צעקות והיסטריה עד שלבסוף אני נשברת. לפעמים כל כך קשה לי לשמוע אותן בוכות בשביל חתיכת ממתק מסכן , אז אני אומרת לעצמי, לעזאזל, מה אני מייסרת אותן, אתן להן ודי. אני יודעת שאני עושה טעות חמורה , אני גם פוגעת להן בתאבון, גם בבריאות, וגם בעתיד - דחיית סיפוקים. אבל, הבכי הממרר מחלחל לי במוח ומוציא אותי מדעתי. בכל אופן תודה על דעתך ועזרתך.

ניקי ב

New member
אני יודעת מה זה ילדים בוכים

אז מה? אין ממתקים לפני האוכל! אין דבר כזה, תסיים את האוכל תקבל, לא לפני. פעם ראשונה בוכים פעם שניה בוכים, פעם שלישית לא יבכו. ילמדו שאת רצינית ולא נותנת ממתקים. בגלל שהם יודעית שאת "נשברת" אז הם ימשיכו עד שיקבלו. קודם כל אוכל אח"כ מקבלים עוגה או משהו אחר. תאמיני לי שזה אפשרי.

אלהלי

New member
תדאגי שלא יהיה בבית ממתקים

אז לא תשברי וגם הם יבינו שאין . מידי פעם מפנקים בחוץ. אני חושבת פעמיים לפני שאני אומרת לא ,אבל כשאני אומרת לא ! מת העולם ואני לא נשברת ותאמיני לי שילדים מפנימים את זה וובכי מתקצר ונעלם מהר מאד. ואת לא מיסרת אותם את שומרת עליהם ועל הבריאות שלהם

anana

New member
פעם נתתי הצעה ואתן שוב..איזי

תכיני איתן יחד אוכל.. תני להן לחתוך לקשט.. תעשי את זה איתן כשעשוע... תצחקי איתך בדרך תתארי להן מה לעשות.. תני להן עשייה...ואני מבטיחה לך שהן ירצו לאכול את מה שהן הכינו יחד איתך.. אני אישית גידלתי את הבן שלי כך: אתה רעב ? תאכל.. אתה לא רעב? אל תאכל.. אבל ממתקים לא היו אצלי בבית...ככה שלא היה תחליף הייתי קונה לו ממתק רק כשהיינו יוצאים.. ועד היום הוא אוכל מתי שבא לו..והוא בן 14 הוא גדל גם ככה :) כיום הוא תמיד מבקש ממני להכין איתו עוגיות וכאלו.. הוא ממש נהנה מזה.. ילדים ומטבח יכולים ללכת יחד טוב ביחד תנסי..לא תפסידי..אולי רק תרוויחי בהצלחה ושבוע טוב לך

ניקי ב

New member
נודלס וירקות מוקפצים

נודלס וירקות מוקפצים - ניקי ב מצרכים: חזה עוף חתוך לרצועות משרה לעוף: שום כתוש דבש סויה חבילת נודלס 4 גזרים חתוכים למקלות 2 פלפלים חתוכים לרצועות 1 כרוב קטן חתוך לרצועות 1 בצל חתוך לפרוסות דקות 1 קופסת פטריות חתוכות / אפשר גם טריות רוטב סויה / אני השתמשתי בקיקומן. 2 כפיות שום כתוש 1 כף דבש א. מרק מל"פ אופן ההכנה: להשרות את חזה העוף בשום כתוש, דבש, סויה. לטגן אותו על אש גבוהה עד שמזהיב משחים. לטגן על אש גבוהה את הגזר כמה דקות, להוסיף את הפלפל, להמשיך לטגן, להוסיף בצל אחרי כמה דקות להוסיף את הכרוב להמשיך לטגן שהכרוב מתרכך להוסיף את הפטריות. להוסיף את הרוטב סויה, שום כתוש, דבש ,מל"פ לערבב טוב. להוסיף את חזה עוף. בינתים להכין את הנודלס ולהוסיף לירקות. לבדוק ולתקן טעמים

ניקי ב

New member
פרגיות עם אורז וצימוקים

פרגיות עם אורז וצימוקים - ניקי ב מצרכים: חצי קילו פרגיות חתוכות לקוביות 1.5 כוס אורז 3 כוסות מים חמים 50 ג' צימוקים מושרים ביין אדום 8 כפות שמן 1 בצל גדול חתוך לקוביות א. מרק מל"פ 2 גזרים מגוררים 3 כפות רוטב סויה 2 כפות סילאן 2 כפיות שום 1 כפית קורנפלור אופן ההכנה: להשרות את הפרגיות ברוטב סויה, סילאן, קורנפלור ושום בסביבות החצי שעה. לטגן את הפרגיות, להשחים ולהזהיב. לטגן את הבצל, להוסיף את הגזרים, לאדות כמה דקות. להוסיף את הפרגיות, האורז את נוזלי ההשרייה, א. מרק, מל"פ, לערבב. להוסיף את המים ואת הצימוקים , לתקן את התיבול. לכסות, על אש נמוכה 20 דקות. אחרי 20 דקות להמתין 10 דקות ואז לפתוח את המכסה. בתאבון. הערות: ניתן להחליף את הפרגיות בחזה עוף

pirge

New member
חזה עוף משולב כבדי עוף-המלצה.

לטגן 2 בצלים חצויים ופרוסים - להזהיב קלות להוסיף חזה עוף חתוך לרצועות להוסיף גם כבדי עוף חצויים לטגן תוך כדי הקפצה כמה דקות עד שמוכן. לסגור להבה ולתבל במלח ופלפל שחור יש להגיש מיד. תהנו.

pirge

New member
חזה עוף מוקפץ במיני תפוחי אדמה

חזות עוף מוקפצים עם מיני תפוחי אדמה-פיקנטי מקור: פירגה שקית קטנה מיני תפוחי אדמה עגולים – קלופים למשעי – נקיים מנגעים חתוכים לפרוסות של 2-או 3. תלוי בגודל התפוח. שמים בקערה במיקרו—בלי תיבול מכוסים בניילונית מנוקבת מעט בקיסם עץ. מפעילים ל-5-7 דקות. מוציאים ומשאירים אותם על השיש. בלי הניילון. 2\1 קילו חזות עוף חתוכים קטן בצל גדול חצוי ופרוס דק שמן זית מלח פלפל שחור רבע כוס יין אדום או לבן כף גדושה פפריקה כף גדושה קטשופ קורט או שניים קינמון כף רוטב סויה כף רוטב צ'ילי כפית כורכום גבעולי פטרוזיליה לטגן ב-5 כפות שמן זית –- את הבצל ל ש ק י פ ו ת ולא יותר. להוסיף את חתיכות החזה לבצל---לטגן כ-2 דקות במחבת גדולה. כל הזמן להקפיץ ולהפוך..... עדיין לא לתבל- כדי שלא יידבק למחבת. כשהבשר משנה צבע ללבן וכבר רך.... בודקים במזלג..... להוסיף למחבת את תפוחי אדמה ולהוסיף את כל התיבול להקפיץ ביחד עד שכל התבשיל מתכסה בתבלינים טועמים ומשפרים טעם. מגישים עם פטרוזיליה טריה. מלפפון חמוץ. סלט טרי. תהנו.

anana

New member
שניצל וינאי בפשטות..

ואני עושה לפעמים 18 קילו ממנו בעבודה עד שאני מתה :) פשוט קחי 2 ביצים כפית חרדל מרק עוף וטיפ טיפה כורכום(לא חובה תקצצי טיפה פטרוזילייה ותוסיפי לביצה טבלי את השניצל בקמח ואז בביצה ותטגני אני אוהבת את זה יותר מהפרורי לחם רק אל תשרפי אותם שיצאו עסיסיים:) בתאבון

אלהלי

New member
חזה עוף בחרדל ויין לבן

החומרים: 6 חזה עוף חרדל איכותי תבלין סטייק עוף מלח פלפל שחור 50 גרם חמאה מורחים על חתיכות החזה חרדל איכותי בשפע , מתבלים נפלפל שחור , מלח ותיבול סטייק עוף מגלגלים מניחים בתבנית שוב מתבלים מעל,(ללא חרדל) שופכים יין לבן לתבית עד לגובה חצי העוף בערך .כדאי להמתין כשעה . מפזרים פרוסות חמאה לאפות במאה שמונים מעלות עשרים דקות עד חצי שעה ולהגיש. נפלא אתמול שדרגתי -טיגנתי בצל ופטריות חתוכים קטן ושמתי ממש מעט בכל חזה ואת שנשאר הוספתי לרוטב יצא מעולה אולי אוסיף תמונה מאוחר יותר

למעלה