בוקר טוב לכולם!

יונית7

New member
בוקר טוב לכולם!

זוכרים שסיפרתי שבעוד שבועיים הבן מסיים אימון מתקדם? אז זהו. הוא מתקשר הבוקר ומודיע שבגלל הבלאגן בעזה הוחלט לקצר את האימון (מותר להם לעשות דבר כזה?) וכבר היום הם נשלחים לפעילות באיזור עזה. הוא לא פירט מה סוג הפעילות, אולי הוא עצמו עדיין לא יודע, ואולי אסור לו לספר. אם עד עכשיו הייתי יחסית רגועה, זה נגמר.

oshiko

New member
ברוכה הבאה למועדון הלילות הלבנים

החברים הותיקים מקבלים אותך בחום. מקווה שהיספקת לישון הרבה לפני זה

אימשל2

New member
כן מותר להם לקצר אימון מתקדם

גם בצנחנים עשו את זה. מצטרפת לברכה של "ברוכה הבאה ללילות הלבנים". העצה המועילה שיש לי לתת לך היא, שמתרגלים לזה. חוזרים לישון כמו בימים שהם היו תינוקות (או כמו כשהם יוצאים עם האוטו לבילוי וחוזרים לקראת בוקר...), עם אוזן ועם עין חצי פקוחות. לא ידעתי עד כמה השינה שלי השתנתה מאז שהם התגיסו (ובמיוחד כשהם לא בקורסים) עד ללילות שהם שניהם במיטתם בבית ואני ישנה כמו בול עץ בלי להתעורר עד הבוקר. רק אחרי לילה כזה ני מבינה שהלילות בשוטף, עם ההתעוררויות התכופות, הם בהחלט פונקציה של שרות של הבן/ים בקו.

מצטרפת לברכה

אבל אני בניגוד לאימשל עדיין מוכנה להזמין אותך לקפה בשלוש בבוקר. אימשל, איך מתרגלים ? אני מתה ללמוד. כי היום אתמול וגם מחר אני בלילות לבנים.לא יכולה להירדם עד הsms. הייתה שיחה בבית אולי לא כדאי שאדע כלל, אך המסקנה הייתה שכך אני בשליטה ומתי שאפשר אני לפחות ישנה ויודעת ששקט. אם לא אדע, תמיד יהיה לי חשש שזה היום,מחר או מחרתיים.

אימשל2

New member
זוכרת את ה-../images/Emo184.gif של ימי המלחמה?

גם בשוטף הן משפיעות לטובה. אפשר להשתמש בהן על בסיס קבוע בליווי רופא. רק כשכבר לא זקוקים להן, יש סוגים שחייבים להפסיק השימוש בהדרגה מחשש לתסמינים של גמילה...

ההבדל בין המלחמה וכעת

זה שבמלחמה הייתי בחופשה. אני לא יכולה להרשות לעצמי להיות כל הזמן ברילקס. במלחמה זה גרם לי למעין "שאנטי". לא,לא. חסר לי ללמד כך. תארי לך שכך תראה העבודה שלי.אין אני חייבת לתקתק ת' עבודה על בסיס קבוע. (בחופשה / במלחמה צחקנו בבית, שאם הייתי עובד מבחנים/עבודות היו מוחזרים אחרי שנה,שנתיים ולשיעור הייתי מגיעה במקרה הטוב אחרי 20 דקות). אז יש מחיר לכל דבר .אי אפשר להחזיק את המקל משני קצוותיו.

זה הכל עניין של רווחים משניים....

כן, כן. אין מה לעשות. את בעצמך טענת ש"ככה את בשליטה". מי אמר שלהיות "בשליטה" תמיד זה טוב? מי אמר שלדעת תמיד הכללל בפרטי פרטים זה מועיל למישהו? אני מבינה ועוד איך את הצורך הזה של להיות בשליטה. יותר מדי מבינה, האמיני לי... רק שלהיות בשליטה כשאין לך כל אפשרות בכלל לשנות או, חשוב יותר - לקחת חלק באחריות למהלכים/תוצאות - זה הרסני! לבנים, למשפחה וגם למערכת!!! אני מאד מתפלאה על הבנים שלך, שמוצאים לנכון לשתף אותך ברמות שאני לא הכרתי עד היום. כנראה שזה נובע מהתחרותיות העזה ביניהם על הקרביות ועל "השפיציות". ממליצה בחום שתקדישי כמה דקות למחשבה על הרעיון הזה... מנסיון, רק את יכולה להשיב לעצמך מה הרווחים המשניים שלך שמסתתרים מתחת להגדרה של "להיות בשליטה", בכך שתשאלי עצמך את השאלות הנכונות ותעני לעצמך (בכנות). כדאי בעזרת חברה טובה ואולי אפילו להיעזר בייעוץ טוב. לתפוס קצת מרחק, פחות קשר עם החמ"ל, פחות מעורבות - הרבההה יותר בריא - להם, למערכת ובעיקר לך! בסופו של דבר, כדאי שתזכרי: הבחירה בידייך ובהחלט יש מה לעשות. אם אני הגעתי למודעות ולהפחתת מינונים - מאמינה שכל אחד ואחת יכול/ה...

סמדר בנ

New member
אם את זוכרת

דיברנו על הנושא הזה במלחמה, במיוחד שאז גם התקשורת טרחה למסור כל פרט וכל מהלך. יש אנשים שמתאים להם לא להיות בעניינים ויש כאלו שמשתגעים כשהם לא יודעים. אני בזמן שרות הלוחמת שלי הייתי מהזן שלא ממש יודע ויחסית עברתי את השרות שלה, שהיה ברובו בשטחים, בשלום. דוגמא לתלישות שלי בסיפור הבא (אולי כבר סיפרתי אותו כאן פעם אבל לטובת ההורים החדשים): כשהיא נשלחה פעם ראשונה לשטחים עם הסוללה שעד כה היתה ברמת הגולן שאלתי אותה היכן הם מוצבים. אז היא אמרה לי "בסיס X". שאלתי אותה מה הם עושים שם והיא ענתה "אנחנו שומרים על הבסיס". אמרתי לה שזה אדיוטי שצה"ל שולח חיילים ממקום אחר לשמור על בסיס במקום אחר, כי היכן החיילים של אותו בסיס? זמן רב אח"כ היתה כתבה בטלויזיה על פעילות צה"ל בשטחים ובין היתר דיברו על מארבים. הבת אמרה משהו בסגנון "כשאנחנו עשינו מארבים..." אני ישר קפצתי "מה זאת אומרת, מארבים? אמרת לי שאתם שומרים על בסיסים". ראיתי את חילופי המבטים בינה לבין אביה והבנתי שעבדו עלי. כששאלתי למה לא סיפרה לי ענתה "למה סתם להדאיג אותך?". המסקנה שלי היא שאני כנראה העדפתי לא לדעת, וזו היתה ההגנה שלי מפני חרדות במהלך השרות שלה. מספיק גם ככה הייתי מודאגת.

mikca

New member
מותר להם והם גם עושים

הכל בהתאם לצרכי צה"ל. "אנחנו" היינו בטירונות בזמן ההתנתקות ובוטלו כמה דברים כמו "מסע כומתה" וטקס. וגם לחיילים הוזיזו משימות ממקום למקום ומזמן לזמן.

למעלה