בוקר טוב לכולם!!!

בוקר טוב לכולם!!!

אני חדשה פה.... מחמם את הלב לדעת שיש אנשים שיכולים ללוות ולסייע מרחוק ברגעים הקשים, אני באה מבית דתי, מהאולפנא אני כבר חושבת לשנות את הגישה לחיים. קשה לי להגיד "לחזור בשאלה" או "לעזוב את הדת" כי אני באמת מאמינה בקב"ה אבל רוצה לחיות ולקיים את המצוות בדרך שלי.. אני כבר בת 21, הודעתי להורים שלי שאני בדרך של חיפוש וברגע זה אני לא שומרת שבת, אבל מהדיבור למעשה זה כל כך קשה!! גם קשה לי להסביר את זה לאנשים שאני כן דתייה, אני רק לא שומרת שבת והולכת עם מכנסים.. התחלות הן תמיד קשות.... שאלה קטנה לותיקים כאן- אתם לא חושבים שהדת גם תרמה לכם לחיים?? אתם מדברים על הדת בכזה זלזול ולעג, אבל אתם שוכחים שהעבר גם בנה אתכם, ואני בטוחה שאם תסתכלו על חילוניים מלידה ותשוו אותם אליכם, תראו הבדל כלשהו, ורוב הפעמים הוא יהיה לטובה. כי אין מה לעשות, הדת שלנו בונה ומעצבת אותנו מהרגע שנולדנו, ויש דברים שנשארים לעד...

ברוכה הבאה!

א. תרגישי בנוח יש בפורום גם אנשים שמאמינים באלוהים וחיים פה בסדר גמור. ב. אני לא חושב לא חושב שאנשים פה שונאים את הדת, את יכולה לראות הודעות אחרונות על סליחות וכו`, אפילו שהרבה אנשים חושבים שהדת הרסה להם חלק יקר מהחיים. אגב מה מפריע לך בדת?

תודה..

אני דווקא מאוד אוהבת את הדת, אני חושבת שהיא משפרת את החיים שלנו ומחנכת אותנו להיות בני אדם יותר טובים. אבל, יש לי בעיה עם כל ההתעסקות בקטנות שממאיסות עליי את המצוות, אפשר להגיד שזה גם בעיה של נוחות, (למרות שקשה להודות בזה). אני פשוט חיה את החיים שלי, עם מה שאני מאמינה בו, בדרך שלי, אפילו שלפעמים אני מבולבלת, אבל רק על ידי חיפוש ובדיקה מוצאים את הדרך האמיתית.

rigoletto111

New member
ברוכה הבאה!

מה שהדת תרמה לנו נותר לחלק מאיתנו, את צודקת. ורובנו פה לא לועגים לדת כל הזמן, אגב. עובדה שאנו ממשיכים להשתמש בסלנג דתי פה בפורום וכו'

פנדיאני

New member
דעתי האישית היא:

שהמושג יציאה בשאלה עיקרו כפירה בסיסטם הדתי ויציאה לעצמאות אישית. אולם, הסיסטם הדתי כולל בתוכו כל כך הרבה מאפיינים. אמונה באלוקים; אמונה בחכמי ישראל; קיום תורה ומצוות; הקפדה על שו"ע; נורמות חברתיות שחלקן מבוססות על הכתובים והמסורת וחלקן ממש לא קשורות, ועוד ועוד. אי לכך, כאשר אי-מי מחליט לצאת מהמערכת הזאת ולחיות את חיו על פי צו מצפונו, הוא לא חייב לכפור בכל המרכיבים של הסיסטם הדתי, וייתכן גם שהוא מסכים לכל המאפיינים אך ההסכמה נובעת מתוכו ולא מתוך ציות למערכת כובלת. אם אדם מחליט שהוא עדיין מאמין באלוקים, אך נמאס לו מהנורמות החברתיות; וגם אם הוא מחליט שנורא מתאים לו כל מיני דברים בדת, אבל הוא לא סבור שתורה מן השמים; בזה ובזה הוא סוג של יוצא. פורום זה מאחד אל תוכו קשת רחבה של אנשים על שלל "יציאותיהם", ואת מוזמנת ליטול בו חלק. ברוכה הבאה!

ברוכה הבאה

זה בהשפעה של אלול? :) אני מקווה שתמצאי כאן מקום חם ותומך, שיהיה לך המון הצלחה בהמשך הדרך. ובקשר לשאלתך, כל דבר שעוברים בחיים תורם, ידע ונסיון זה דבר חיובי, במיוחד כשזה לא בא על חשבון משהו אחר (בגרות לדוגמא). אם הייתה לי הבחירה האם הייתי רוצה להיוולד חרדי? לא בטוח שהייתי רוצה להיוולד בארץ בכלל

uri80

New member
בוודאי שתרמה ולא מעט.

הרי האדם הוא תבנית נוף מולדתו. הדרך בה גדלנו מעצבת אותנו, לטוב ולרע. לא חושב שהייתי רוצה לגדול בצורה שונה. כשמופיע זלזול כאן הוא בדר"כ לא נגד הדת אלא כנגד אנשים מסוימים. אנשים שבמאה ה-21 רצים לראות "כלב שהתגלגלה בו נשמה מסוימת" לא יזכו בכבוד רב מדי מצידי למשל. מצד שני, פגשתי בחיי לא מעט אנשים דתיים שאני מכבד מאד. כל מקרה לגופו. ברוכה הבאה כבר קיבלת?

למעלה