בוקר טוב לכולם..

איליין

New member
בוקר טוב לכולם..

אתמול קיבלתי חזרה את התשובות מהאבחון של עדי אז ככה יש לה ליקויי בקשב וריכוז ליקוי אירוגני אבל הרבה מהבעיות נובעות מהפן הרגשי, בנוסף הפסיכולוגית ציינה שיש לעדי רגש אמביולנטי כלפי האמא?! אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות בנושא הזה. דווקא בזמן האחרון (עפ"י ניתוח של חברה שלי שהיא פסיכולוגית ורואה אותנו יחד הרבה) שהילדה ממש זועקת לתשומת לב מימני ורוצה אותי, אז אני ממש לא מבינה. אני כל הזמן חושבת שאולי אם אני אהיה טיפה יותר קשוחה איתה ומסגרת נוקשה + תשומת לב (שהיא מקבלת הרבה) הדברים יסתדרו יותר טוב, ואולי בעצם הרבה מהבעיות זה באשמתי.?! דבר נוסף הוא המורה שלה היא ממש לא לעניין וכבר אין מה לעשות בנדון ערכנו מספר אספות הורים כולל הנהלת אבל זה לא זה.. המורה הפרטית של עדי סיפרה לי שעדי ציינה בפניה שהמורה שלה בבית הספר העירה לה על הריח החזק של הרזמרין מהשער שלה , אחרי טיפול כינים מאז הילדה מסרבת לשים את השמן. והיו עוד מספר הערות אבל משום מה עדי לא מספרת לי אז קשה לי לפעול בהתאם וכידוע לכם שהיא דווקא צריכה את כל התמיכה של המורה עם היא אמורה להתקדם בחומר...ובמצב האירוגני בכיתה...מה לעשות?

אוווהההווו מצב מוכר....

אני יודעת שאני נשמעת כבר כמו תקליט שבור, אבל ליווי פסיכולוגי נראה ל קלאסי במצב שלך, את צריכה לקבל כלים כדי לדעת מה לעשות עם הילדה ואיך להתמודד איתה ולחזק אותה, אני מציעה לך גם לבדוק עבור הידה ריפוי באמנות - זה דבר שנחשפתי אליו לאחרונה ואני חייבת לציין שהוא מדהים. לגבי ההערות של המורה - יש מקום להעיר למורה ספציפית על העניין הזה - זה פשוט יחס מכוער, אולי בכלל שווה לך להזמין את המורה לכוס קפה אחרי הצהריים ולעשות איתה שיחה אישית? להסביר לה עד כמה את רואה בה כלי חיוני לילדה ועד כמה הילדה רגישה אליה - אוי פניה מאוד אישית שלא בקונקסט של בית הספר תוכל לעזור? שווה לנסות לפי דעתיץ (נקודה קטנה לגבי שמן רוזמרין - הוא לא ממש עוזר
) אפרת

דליה.ד

New member
איליין, תראי לי ילדה אחת

נורמלית שאין לה יחס אמפיולנטי לאמא שלה....
אז אל תתרגשי מהמלים המפוצצות האלה ובטח אל תרגישי כל כך אשמה כי נראה שלי שאת עושה כמיטב יכולתך. הכי חשוב שהילדה מאובחנת, ולדעת מה הבעיה זו כבר חצי הדרך. אני ממש מתפלאת על המורה הזאת, זה נראה לי ממש דבילי מצידה. האם זו מורה ותיקה? וכן, אני בעד טיפול, ליווי או קבוצת תמיכה לעדי ולך... ההתמודדויות שלך לא פשוטות. את אם חד הורית נכון? אז זה קשה כפליים כי כל העומס נופל עליך. (ואם את לא חד הורית - אז מתנצלת ושלחי ת´ בן זוג שישבור את הראש גם הוא...)

איליין

New member
דליה היי,

תודה עבור העידוד, אני כן אמא חד הורית ולאבא שלה לא ממש איכפת מה שקורה , יש לו בעיה אם העובדה שהבת שלו לא מושלמה! המורה של עדי היא מורה צעירה בת 28 אם 3 שנים נסיון (היא אמרה שהיא למדה חנוך מיוחד...) אבל אני לא רואה איך זה מתבטא כאן... בכל מקרה אני אתחיל לברר לגבי קבוצת טיפול - כי מעבר לכל הבעיות היא גם אוכלת ללא הפסקה ושמנה נורא בזמן האחרון...

איליין

New member
אפרת בוקר טוב,

הכוונה שלך היא לליווי פסיכולוגי לילדה אישית או הדרכה בשבילי עבור הילדה? חוץ מזה רופא המשפחה שלה לא רצה לתת לי הפנייה לפסיכולוגית , לעדי יש בעיה גם של אכילה מוגזמת וביקשתי הפניה במקום זה הוא הפנה אותי לדיאטנית. לגבי המורה יש איתה בעיה כללית של חוסר שביעות רצון מכל הכיתה. קצת קשה להגיע עליה...היא לא כל כך פתוחה לגבי בעיות. לגבי הריפוי באומנות את יכולה לכוון אותי קצת לגבי מקומות? ביי יום טוב ותודה

ערב מצויין ../images/Emo13.gif

טוב אז ככה: התכוונתי לליווי בשבילך - על ידי פסיכולוג/ית שמתמחה בהתפתחות הילד - כדי שאת תקבלי כלים להתמודדות ותוכלילהתייעץ. לגבי האכילה המוגזמת - האוכל כנראה מהווה נחמה ויש צורך בפיקוח - דיאטנית הי באמת איש המקצוע שיכול לעזור לה להפנות את העניין באכול למקום אחר תוך יצירת מסגרת אכילה מסודרת - בואי תראי - גם לה לא קל תנסי אולי לחשוב על דרך לתת לה מקום אחר לפריקת לחצים, שק אגרוף אולי? לגבי ריפוי באמנויות - מדובר בפסיכולוגים שעובים בשיטת ריפוי באמנויות, אחת כזו הצילה את חברתי מקריסה נפשית לאחר שאביה נפטר, ואחת כזו עובדת כיום עם הבת שלי (אם את זוכרת פרסמתי פה את תוצאות האבחון שלה לא מזמן) ואנחנו מאוד מרוצים. אפרת

למעלה