בוקר טוב לכולם.

אתיופית

New member
בוקר טוב לכולם.

בוקר טוב לכולם, אני מקווה שאני נמצאת בפורום הנכון כי חיפשתי ולא מצאתי פורום מתאים לשאלה שלי, וכולי תקווה שפה אוכל קבל תשובה לשאלתי. על מנת לתבוע אב - באיזה מוסד הכי טוב, דרך בית-משפט או דרך ביטוח לאומי? מה בדיוק ההבדל בניהם לגבי תביעות? אני אם צעירה (24) ולא מזמן ילדתי (לפני שלוש שבועות), אני רוצה לתבוע את האב מזונות - דרך מה הכי כדאי? אני רווקה ואני לא רוצה את האב, אני רק רוצה לתבוע ושיכיר בתינוק, אז מה הכי כדאי לעשות? תודה מראש.

תביעת מזונות

רצוי כי תגישי תביעת אבהות ומזונות בבית המשפט לעינייני משפחה. מומלץ ביותר לעשות זאת באמצעות עו"ד המתחמה בתחום זה.

אתיופית

New member
תודה,אבל אני רציתי לדעת מה הכי טוב

מבחינת הזמן, ומה ההבדל בין ביטוח לאומי לבית משפט? תשלום גובה המזנות שקובע בית משפט זהה לביטוח לאומי? תודה מראש.

ביטוח לאומי

לא פוסק לך מזונות. את צריכה לפעול בתביעת מזונות בבית המשפט ובתביעת אבהות. גשי לעו"ד בדחיפות לצורך הסדרת הנושאים האלה.

deena

New member
אחרי

שבית משפט יפסוק לך מזונות, ובמידה והאבא לא ישלם מזונות, תוכלי לקבל את המזונות דרך ביטוח לאומי- רק אם את עומדת בקרטריונים של ביטוח לאומי. את הקרטריונים תוכלי לבדוק באתר www.btl.gov.il אבל זה יהיה רלוונטי רק אחרי שתבקרי בבית משפט לענייני משפחה...

אתיופית

New member
קראתי - ולפי הבנתי אני כן עמודת

בקרטריונים.שאלה שלי היא, האם חובה לתבוע את האב דרך בית משפט (סליחה על הבורות, אני פשוט לא יודעת איך ולמי לפנות, ואני חדשה לחלוטין בכל העניין של האימהות)? עורכי-דין יגבו ממני הרבה כסף על הסיפור הזה,ובמצבי אני צריכה לחשוב פעמיים. האם אפשר להגיש תביעה ישרות לביטוח לאומי מבלי להגיעה לבית משפט? ומה הם היתרונות והחיסרונות בסוג תביעה שכזו? תודה מראש

asafgery

New member
יש כל מיני גופים

שנותנים סיוע ויעוץ משפטי בעלויות מאד נמוכות. אני לא מומחה גדול בעניין. אני יודע על שי"ל - שירות יעוץ לאזרח, ועל ויצ"ו. שאלה לי, האם מיצית את כל הדרכים האחרות עם האב? אני מניח שכן, אבל בכל זאת שואל - האם דיברת איתו וניסית להגיע עימו להסכמה?

אתיופית

New member
אם הוא היה מסכים איתי - לא הייתי פה

הוא מאלה שבורחים כשיש אחריות מסויימת בחייהם. אז אני פה - ואתם ממש עוזרים בבעיה שלי ומנחים אותי לאן לפנות...תודה!

אבי 670

New member
סתם שאלה ../images/Emo35.gif

אם את לא מעוניינת באב, אז למה לא נזהרתם ונכנסת להריון, יכול להיות שהאבא לא בורח מאחריות,אלא מרגיש שעבדו עליו

אתיופית

New member
אני מבינה את שאלתך...

לא, לא עבדו עליו, הבן אדם הוא קנאי טוטאלי ואני לא התחתנתי איתו כי הוא הראה לי סימנים לא טובים - לעתיד טוב איתו. הסיפור הוא ארוך, אבל היה פרידה לזמן ארוך וכשספרתי לו שאני בהיריון הוא לא אמין לי - וזה פגע בי. את תהליך ההיריון עברתי לבד. אני לא הבאתי שום סיבה לעירעור הביטחון שלו הוא פשוט מקנא לי ובגלל שקבענו תאריך ואני בסוף ביטלתי - אז הוא מחזיר לי. הוא טיפוס קשה - אי אפשר להבין אותו. היינו שלוש שנים ביחד, וביום אחד הקנא שהשתלטה עליו והתחיל לבלש עליו עלי - עוד שלפני התחתנתי איתו. אחרי שנים וותרתי על הקשר - ואז בסוף ידעתי שאני בהיריון אז כבר היה מאוחר.

אבי 670

New member
כן אבל ....

אולי יכולת להפסיק את תהליך ההריון, אם ראית שאת בהריון והוא מתעלם, אני מקווה ומציע לך ,לנסות לגרום ,שהאבא יהיה בקשר עם הילד ,לטובת הילד ככה הוא ,יזכה לשני הורים גם אם הם בנפרד אני מדבר מהנקודה שלי כי גם אני רווק ואבא , בכל אופן שיהיה
תגדלי אותו בנחת

אתיופית

New member
נכון אבל אז זה היה מאוחר כבר.

היינו שלוש שנים, תכננו חתונה, ילדים בית ומשפחה - זה היה הדדי. אבל עם הזמן היחס שלו השתנה - הוא התחיל לחפש אותי, מתקשר אליי כל הזמן לטלפון ושואל כל דקה איפה אני ומה אני עושה ואם אני נימצאת, כל זה לא התאים לי להיות אם בן אדם שלא יכול להיות לבד לרגע מבלי לשמוע אותי, הוא הפחיד אותי אז לא רצתי לחשוב עליו לעתיד. זה לא שלא רצינו ילדים, אני רציתי והוא רצה, ולעיתים קרובות היו לנו מחשבות ( לי לפחות) שאולי אנו לא מתאמים מבחינת הורות - ביחד. הכוונה היא: שאנחנו (כשהיינו ביחד) ניסנו הרבה פעמים להיכנס להיריון ולא הצלחנו, אז אני חשבתי שאני אולי עקרה. בכל מקרה, עברו שנים ובסוף נקלטתי - ואז כבר היה מאוחר. אני אישית מאוד רציתי את הילד - כל המצב היה מתוכנן זה שלא היה מתוכנן. אחרי שניפרדתי ממנו - באתי וסיפרתי לו את המצב - והוא בחר להתנער מזה. לדעתי זה לא תירוץ טוב להתחמק מאחריות כזו - גם עם יש סיכסוך בינו לבן האישה!!

asafgery

New member
אני מחזק את ידייך

כל הכבוד על האומץ. טוב שלא התחתנת איתו, כי אחרת היית מצטרפת למועדון שלנו מאוחר יותר - לאחר התעללות מצידו. חזקי ואמצי.

deena

New member
לא, את לא יכולה לקבל מזונות

מביטוח לאומי מבלי שבית משפט פסק לך מזונות. (קראי את מה שרשמה לך העו''ד למעלה)

לילד הזה יש אבא

ורק הוא אחראי לתשלום המזונות. גם אם תשאלי שוב ושוב על הביטוח הלאומי, התשובה עדיין תהיה אצל האבא. ביטוח לאומי לא האבא של הילד שלך. ביטוח לאומי גם לא יקבע האם מגיע לילד שלך מזונות או לא. מי שקובע הוא בית המשפט. לכן בלי לעבור דרך בית המשפט לא יגיעו אלייך שום מזונות. אגב, גם לאב יש זכויות, הילד גם שלו. מותר לו לראות את הילד למשל, נראה לי שאת חושבת שמישהו חייב לך כספים על זה שהבאת ילד לעולם. זה לא עובד כך.

אתיופית

New member
שמוליק - אתה פוגע בהערה שלך..

אני לא חושבת כך - ואם אני לא טועה, אני נמצאת במדינה שיש בה חוקים על כל דבר. אז עם החוק מחייב את האב לתת מזונות לילד שהביא ( בין עם ירצה או ירצה) שלו - אז מה רעה וזה שאני מנסה לדעת את החוקים טוב יותר.

את שואלת כל הזמן על ביטוח לאומי

ביטוח לאומי הוא לא הכתובת, אלא האב (בעזרת בית המשפט).

אתיופית

New member
תודה, עכשיו אני מתחילה להבין לאיזה

גורם צריך לפנות. אני שאלתי על ביטוח, כי רק את המוסד הזה אני מכירה מסיפורים של אחרים, ואני רציתי לדייק בזה. בכל אופן, תודה לכולם על הייעוץ!

שירלי6

New member
קודם כל

תדברי עם האב. אולי הוא מעוניין להכיר בילד ותגיעו להסכמה. אם לא, פני ללשכה לסיוע משפטי, הם ימנו לך עו"ד והוא ידריך אותך. מזל- טוב

אתיופית

New member
אני לא יודעת עם אתם קוראים את

מה שאני כותבת, אז אני שוב אגיד: האב לא רוצה להכיר. יש לו בן זכר (שאגב לפני הפרידה הוא השתוקק לבן) שדומה לו והוא אפילו לא רוצה לראות אותו. כמה פעמים אמרתי לו שיראה ושיכיר את הילד - מה אני אעשה שהוא מתעקש? אני עשיתי את שלי, ומכיוון וזה לא הצליח אז אני פונה לחוק.

למעלה