בוקר טוב לכולם

sassonc

New member
בוקר טוב לכולם

קפצתי לביקור קצר מפורום סכרת נעורים אני בן 32 ואובחנתי בתחילת השנה (01.2005) כחולה סוכרת נעורים. בחודש האחרון אני מרגיש, בייחוד בערב, שיש לי הרבה גזים בבטן. אין כאבים או התכווצויות או כל בעיה חיצונית נוספת. יש ימים שכמעט ואין גזים ויש ימים שיש הרבה כמומחים במחלת הצליאק, האם לדעתכם זה צריך להדליק אצלי נורה וללכת להיבדק? האם יש סימן ממש מובהק להתפרצות הצליאק בגילי? אשמח לכל פיסת מידע (ומרגיעה אם אפשר
)

Lihi05

New member
הי

אצלי זה היה מהכיוון ההפוך. אובחנתי השנה (בגיל 27) כחולת צליאק ולפני כשבועיים אבחנו אצלי גם סוכרת נעורים. אז התשובה לשאלתך היא כן - צליאק יכול להתפרץ בכל גיל. הסימפטומים שציינת יכולים לנבוע ממגוון גורמים, לאוו דווקא צליאק. יחד עם זאת חשוב לעשות את בדיקת הדם לנוגדנים לצליאק, בעיקר משום שלאחוז לא מבוטל מחולי הצליאק יש סוכרת (ולהיפך). לצליאק יש מגוון רחב של ביטויים, החל מן הקלים וכלה בחמורים יותר. קשת התופעות כוללת: בעיות במערכת העיכול, הפרעה בתפקודי כבד, אנמיה, עייפות, פגיעה באמייל השן, נשירת שיער, ביטוי עורי, דלקות באברים מסויימים, פגיעה בגדילה ועוד. אפשר לקרוא על כך באתר האגודה.

sassonc

New member
תודה lihi05 - עוד שאלות

מה הכוונה לביטוי עורי? נשירת ישער? מהי הכתובת של אתר האגודה?

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אתר האגודה נמצא בקישורים. כדי לאבחן צליאק פנה לרופא המשפחה שלך ובקש בדיקות - וחשוב שלא תתחיל דיאטה נטולת גלוטן עד שתערוך בדיקות מתאימות, אחרת תוצאות הבדיקות לא יהיו אמינות. מכיוון שאתה כבר חולה במחלה אוטואימונית אתה אכן בקבוצת סיכון (לצליאק ולמחלות אוטואימוניות אחרות), וחשוב שתברר מה הבעיה. בהצלחה

Lihi05

New member
בוקר טוב

כתובת אתר האגודה: http://www.celiac.org.il/ נשירת שיער הכוונה פשוטה כמשמעה. נשירת שיער יותר מכרגיל, אבל זה עניין חולף (אני לא יודעת מה הדין אצל גברים
). הביטוי העורי מיוחס לתופעה בשם אטופיק דרמטיטיס (לא חוויתי זאת ולא קראתי על כך הרבה. תוכל אולי למצוא פרטים על כך באינטרנט). מקווה שעזרתי..

sassonc

New member
תודה שלתיכן ../images/Emo13.gif

אני חושב שזה קשור בתזונה, ותו לא. בכל מקרה, to be on the safe side אני אגש לרופאת המשפחת ואדבר איתה אם יש טעם בכלל לבצע את בדיקות הדם אחרי הכל, פרט לגזים טין לי שום תופעת לוואי אחרת, ממה שהזכירה Lihi05 תודה שוב על התגובות המהירות

צליאק לא תמיד מגיע עם רעש וצלצולים

הרבה פעמים אין שום סימפטום, או שישנם סימפטומים שלכאורה לא נראים קשורים בכלל לבעיה במעיים.

Lihi05

New member
אלפקה צודקת. יש לא מעט מקרים של

צליאק א-סימפטומטי. לכן, חשוב מאוד להיבדק בכל מקרה ולא להקל ראש או להסכים להקלת ראש מצב רופא המשפחה (מקרים שלצערינו נוטים לחזור).

למעלה