בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

הגעתי לפה אחרי שאחת מכותבות הפורום אמרה שהיא משתתפת פה. אני מאובחן כמאני דפרסיבי, וגם אימי סובלת מהמחלה, למי שמעוניין - אני מנהל קומונה לתמיכה במאניה דיפרסיה, גם חולים או קרובי משפחה וגם אנשים בריאים מוזמנים. חשוב לומר שאני לא בא לגנוב מפה משתתפים או להתחרות בפורום הזה, אלא לבוא כתוספת למי שרוצה וצריך. ובלי קשר כניראה שאנסה להשתתף כאן בעצמי. שתהיה שנה טובה ומבורכת לכולם, שנת בריאות ויציבות נפשית ואושר ועושר וכל טוב. בברכה, אבי וייס

בשימחה ובחפץ לב

אבוא ואשתלב, אתה מוזמן גם כן, למקום שאני מטפח...

סמסרה1

New member
אהלן אבי וייס ../images/Emo140.gif

ברוך הבא ! האם הפורום שלך מיועד לתמיכה רק במנייה דיפרסייה?

בהחלט לא!!!

ומצטער על התשובה המאוחרת, איפשהו פיספסתי את ההודעה שלך. הקומונה לא מיועדת לתמיכה רק במאניה דיפרסיה - להיפך, כל אדם בריא לחלוטין או חולה, חולה רפואית או חולה נפש, מוזמן לבוא ולהשתתף בקומונה. למה? מכמה סיבות: בריאים מוזמנים באשר הם כדי לראות את העולם שלנו - המתמודדים עם מחלות הנפש, ולראות שאנחנו לא כאלה מסוכנים או מפחידים, למרות הסטיגמה הרווחת בארץ - והרתיעה שקיימת לעיניין. חולים אחרים מוזמנים כדי לשתף אותנו בבעיות שלהם, ואיפשהו למצוא אוזן קשבת ולהיעזר באנשי הקומונה - שלדעתי האישית הם רגישים ומתחשבים ויודעים להקשיב לאחרים, אולי בגלל בעייתם, ובגלל ההתמודדות שלהם. ובכלל יש מקום לכולם. נכון שחולי מאניה דיפרסיה יכולים למצוא יותר עיניין שם, כי אחרי הכל זהו נושא הקומונה ואני משתדל להביא דברים בנושא אך אם תשימי לב לכותרת הקומונה "תמיכה בסובלים מדיכאון ומאניה דיפרסיה - מדובר בקומונה גם לסובלים מדיכאון - וכמעט כל אדם שהוא בריא או חולה יכול לומר שסבל בשלב כזה או אחר מדיכאון. חשוב לי לומר שוב ושוב שכל מי שרוצה מוזמן לבוא ולכתוב שם, הן בתור מתמודד עם איזשהו קושי בחייו - בין אם זה מחלה, גירושין, זוגיות, הורות, השמנה וכו' אני מניח שמן הסתם הגרושים יהיו בקומונה לגרושים, ההורים יהיו בקומונה להורות וכן הלאה, אבל בכל אופן כולם כולם מוזמנים לבוא לכתוב ולשתף. בין מטרות הקומונה, אחת חשובה היא מלחמה בסטיגמה, ולזה אפשר להביא על ידי מקסימום מודעות והסברה והדרכה בנושא. אין ספק שהפרעות נפשיות הם לא דבר שקל להתמודד איתו, ואין ספק שיש סטיגמה שלילית, ומאבק בה לדעתי מתחיל בזה שכמה שיותר אנשים יחשפו לתופעה ולאנשים ויבינו שהם סך הכל אנשים נהדרים, למרות הבעיה. בבירכת שנה טובה וחתימה טובה, אבי.

תודה תודה לולית

שמחתי לעזור - עבר קצת זמן מאז שכתבתי כאן, אבל תודה על קבלת הפנים :)

למעלה