בוקר טוב לכולם

שלום בולטון

אם הגעת לפורום הזה זה סימן שאתה בדרך למצוא פתרון לבעיתך. אתה מעיד על עצמך שאתה אכול ברגשות אשמה ובחרטות. אתה סוחב על עצמך משא מאד כבד. תנסה לשים על הגב שק של 30-40 ק"ג וללכת אתו כל היום כל יום. זה ממש קשה. באופן סימבולי זה מה שאתה עושה, סוחב בהתנדבות משא מאד כבד שיכול להיות שבכלל אין צורך שתסחוב אותו. יש עליך מטען עודף שמקשה על ספינתך להתקדם ולנווט בים החיים. יכול להיות שחלק מהמטען הוא לא רק סימבולי/רוחני אלא שהוא קיים באמת כמו: חפצים ישנים בארון שכבר מזמן היה צריך להיפטר מהם, מלא גרוטאות בחצר, עודף בגדים ונעליים שחלקם אתה כבר שנים לא לבשת או נעלת. הדרך אל הניקיון הרוחני עוברת דרך הניקיון הפיסי. אני מציע לך לבדוק את סביבתך ולראות אם אין צורך לעשות בה איזה ביעור חמץ. אני גם ממליץ לך להכנס לפורום של פנג שווי ולקבל גם שם עצות. דבר נוסף, לגבי רגשי האשמה: אני מניח שרוב האנשים שכלפיהם אתה חש רגשי אשמה כלל אינם מודעים לכך או שכבר מזמן שכחו או סלחו לך, רק שאתה לא יודע את זה וממשיך לחוש אשם. לכן, המלצתי לך היא לעשות רשימת מלאי של כל אלה שלדעתך פגעת בהם ופשוט לעשות סבב של בקשות סליחה, ויפה שעה אחת קודם ואין צורך לחכות ליום כיפור. אני מאמין שלאחר ששתגבר על המבוכה הראשונה תחוש רגש הקלה בלתי רגיל וגם יהיה לך פתח לקשור מחדש קשרים שחשבת שנפרמו ואבדו לעולם. לגבי יחסיך עם אביך, אני ממליץ שבבוקר כאשר אתה נפגש אתו ועוד לפני שאתם מתחילים לריב פשוט תגיד לו: " אבא, בוקר טוב, גם אני אוהב אותך", ואם אפשר תיגש אליו ותחבק אותו. זה יתן לכם פתח לדף חדש ביחסים ביניכם המבוססים על חברות, אהבה, כבוד הדדי וקבלה. בהצלחה, ואל תשכח לדווח לנו מה קורה אתך, נשמח לעודד ולעזור ולפרגן על כל שינוי.

Bolton

New member
לא רוצה להשמע קטנוני. אבל....

את כל מה שכתבת עשיתי כבר לפני שנים רבות. עברתי דדירה, החלפתי סביבה, ועדיין אין שופ שיפור, תמיד נשאר לי את אותו הדבר בראש. אי לא מסוגל להרגיש טוב עם עצמי כל עוד אין לי עם מי לשתף את זה ואין לי, ואני לא מדבר על סתם אנשים או חברים, שגם את זה אין לי, אני מדבר על נפש תאומה שמצאתי ואבדה לי בגלל התנהגות ילדותית ומטופשת. אותו אדם חסר לי, הוא אדם כל כך שמח והוא אפילו לא צריך סיבה בשביל זה ורוב הזמן נדמה לי שהוא היה הסיבה שהייתי שמח אי פעם. אני לא יודע עם זה הגעגוע או האשמה או אולי שניהם יחדיו שרודפים אותי, אני לא יודע עם לשכוח או להעמיק את הנושא בנשמה שלי ואין לי מושג מה לעשות כדי להיות שמח שוב. הלוואי וכל מה שנאמר פה היה עוזר לי, ואני מתכוון להמשיך ולנסות כי אין מצב בעולם שככה אני הולך להמשיך את חיי הגיהנום הזה.

איבדתי...

אתה נשמע כמו אחד שמבוצא היטב בעמדה שלו.... האם אתה מוכן למצב של שימחה? האם אתה מעוניין בה? נשמע מהתגבוה שלך כאילו שאתה אומר לנו - "תודה, אבל כבר חשבתי על זה, ואני אומר לכם - אין תקווה. איבדתי כבר יותר מדיי, חשבתי כבר על הכל..." אז אם אין תקווה - מה אתה עושה פה? למה אתה שואל? רק אתה יכול לפתו פתח לעזרה, ועד שאתה תעשה את זה, אנחנו יכולים לעמוד על המפתן ולילל עד מחרתיים... אני חושבת שאולי הדרך שלך להישאר באשמה היא העונש שאתה מעניש את עצמך על שהתנהגת לא בסדר לפי דעתך. תן לי לספר לך סיפור. פעם, התאהבתי בגבר. קוראים לו אמיר. זה היה לפני מעל עשר שנים. היינו בטוחים שאנחנו נשמות תאומות, בדיוק כמו מה שאתה מתאר. הסיפור מורכב, ולא קשור לסיפור שלך. אבל בסופו של דבר נפרדנו אחרי שלוש שנים של קשר שמכיל הרבה דברים. בסופו של דבר, זה לא הצליח. ואני אומרת לך בשיא הכנות - כל החברות שלי כועסות עליו, הוא באמת יצא לא בסדר. במשך שנה בערך, היו דברים לא בסדר, בגלל המצב שבו הוא היה. ויכול להיות שהוא חושב שאני כועסת עליו או לא מבינה למה אז הרגשתי מה שהרגשתי, אבל למעשה אני עדיין מאוד אוהבת אותו ורואה מעבר להתנהגות שלו אז. ולמה אני מלעיטה אותך בסיפורים האישיים האלה? מפני שאולי אתה כועס על עצמך יותר ממה שכועסים עליך? אולי יש מצב לשיחת טלפון? וגם אם לא, וגם אם בוחרים להמשיך ולכעוס עליך... אז מה? מה שהיה היה!!! מספיק ודי!!! תגד, מה עם להתנדב באיזה שהוא מקום? אני יכולה לסדר לך כלביה באיזור מגוריך, תעשה שם כמה שעות בשבוע, תתרום לקהילה, ואולי זה ישפר את תחושותיך? זרקתי פה הרבה מכל מניי. מה אתה אומר עד עכשיו?

Bolton

New member
דבר ראשון והחשוב מכל

אני כן מוכן למצב של שמחה, ואני ממש אבל ממש לא בא בגישה של "תודה, ניסיתי כבר הכל" כי עם הייתי מנסה הכל כבר הייתי מצליח לצאת מהקו מחשבה הדבילי שלי. וכמו שאמרתי או ניסיתי להסביר בהודעות קודמות, יש לי הרבה בעיות, יותר עם עצמי, יותר בעניין של ביטחון ואהבה עצמית שכמעט לא קיימים, בגישה של "מי יותר טוב ממי, אני או הוא" וזה למשל במתנהג בהתנהגות שלי כלפי אותו אדם, אם לפי דעתי הוא יותר טוב ממני הביטחון העצמי צונח לאפס וההיפך, דבר שלא מי יודע מסתדר לי בראש אבל קיים אצלי בחיים. מה שאני מנסה לומר בעצם שאני מחפש באיזשהי דרך באיזשהו מקום את......אין לי איך לומר את זה.....שלווה פנימית, שלמות עצמית, מצטער חסר לי האוצר מילים אבל אני מקווה שהבנת אותי.....לא לנסות להתאים את עצמי לאנשים ולהתנהג בצורה שונה ליד כל אדם לפי איך שאני רואה אותו, זה לפי מה שאני מבין מה שיכול לשחרר אותי מהבוי הסתום שאליו נקלעתי.

Bolton

New member
סליחה

עם ההודעה הזאת נראת למישהו כמו התפרצות או משהו כזה. זה ממש לא כך ואין לכם מושג עד כמה אני מעריך את התשובות שלכם שבהחלט שינו לי לטובה את ההשקפה לגבי מספר דברים בחיי. אז סליחה מראש, ותודה. :)

פנינית23

New member
בולטון-תודה

אני עוכבת אחרי מה שנאמר כאן כבר כמה ימים. אין לי הרבה מה להוסיף על מה שחבריי לפורום אמרו... קטונתי. אבל מה שכן רציתי לאמר לך בולטון... אני בעצמי נמצאת כרגע בתקופה של בנייה. תקופה של עבודה עצמית בהילוך חמישי! מנסה למצוא כליי עבודה מתאימים. ומנסה להבין מה חוסם אותי בכל מיני דברים, שדרך אגב די דומים למחסומים שאתה מדבר עליהם. וכאן אתה נכסת לתמונה כשאמרת את מה שאני מנסה לתמלל לעצמי ולשים ת'אצבע עליו, כבר המון זמן. אני צריכה לדבר. הצורך שלנו כבני אדם לתקשר הוא צורך לגיטימי. וברגע שאתה לא יכול למצוא מישהו שיוכל ל ה ק ש י ב למה שאתה אומר, ו ל ה ב י ן אותך... המצב קצת מסתבך. ומתחילים להיווצר חסימות פנימיות שנורא קשה להיות אובייקטיבי עם עצמך לגביהם. טיפ? או עזרה?....אין לי ממש לתת לך עדיין. אני גם בחיפושים אחרי השלמות והסיפוק, והההשלמה והבטחון, ועוד כמה מילים שהזכרת. ותדע לך- שאתה נמצא במצב טוב. כי אתה מודע לצורך בשינוי. יש כאלה אנשים שאוכלים ת'דייסה המקולקלת שלהם שנים על גבי שנים עד לקבר... אז תעבוד. זה חשוב. וזה בריא לך. זה מה שיש לי להגיד מהמקום שלי. ושוב- ממש תודה שהדלקת לי עוד פנס בדרך ה"אבודה" שלי...:) תמיד כאן להקשיב יומטוב, פנינית

Bolton

New member
כמו שאומרים

מעז יצא מתוק - לא נראה לי שאומרים את זה ככה, שבטח כולם פה מגחחים עלי עכשיו :) אבל שיהיה. שמח לעזור, ורוצה להזכיר פה לכולם, עם לא הייתי מאמין שיש דרך לצאת מהמצב הזה מזמן הייתי דופק לעצמי כדור בראש, אבל אני לא מוכן להאמין ששארית חיי הולכים להיות ככה ואני לא מקבל את זה שיש אנשים שחושבים שלא יכול להיות יותר טוב, תמיד יש לאן להתקדם בחיים, תמיד! בגלל זה הם כל כך כיפיים. לא לי, לפחות לא עכשיו, ובגלל זה העבודה רבה והזמן לא עומד מלכת. אני הולך לשנות את חיי בכל דרך שאוכל ורוצה לבקש עוד עיצות שיוכלו לעזור ולהודות לכל מי שעזר עד כה וליידע את כל אותם אנשים שאני מודה להם בצורה שלא תאמן על שפתחו את עיני טיפה וקדמו את השקפת העולם שלי צעד עם לא שניים קדימה, בבקשה אל תפסיקו לדבר עימי על כך ולומר לי את הרגשתכם, עזרתם לי יותר ביומיים שלושה האחרונים יותר ממה שאנשים אחרים כולל אותי עשו בארבע שנים האחרונות. למישהו יש משהו להוסיף או אולי להסביר בצורה יותר פשוטה? אני אשמח :) ובנימה אופטימית זאת אלך לישון לעוד יום חדש לעוד יום של שיפור ה"עצמי" שלי. לילה טוב ומי לא יהיה כל כך פאקינג חם מחר!! :)

../images/Emo24.gif כיף

תראה מה זה, אתה נשמע כמו מישהו שיש לו כל כך הרבה מה לתת... אני רוצה להגיד לך שאף אחד פה לא מגחך עליך, אנשים קוראים בעניין רב את מה שאתה כותב, וחלקינו מגיב כשיש מה לומר, אבל הרבה יותר אנשים ממה שאתה חושב עוקבים אחרי ההתפתחות שלך, ובטח שמחים מאוד על האופטימיות הזו שיצאה החוצה בהודעה האחרונה, והתחושה שאתה הולך לנצח את הדיכאון הזה שקפץ עליך לפני ארבע שנים. אנחנו כל הזמן כאן איתך, מלווים אותך!

אהלן בולטון, מה שלומך?

זה מאד כייפי לראות שמצב הרוח שלך השתנה באופן כל כך דרמטי בשלושה ימים. אתה יודע, במוצאי שבת אישתי המקסימה סחבה אותי להרצאה של המגזר החרדי בנושא של השפעתהמילים על המים. בחלק הראשון של ההרצאה הרצה מדען, דוס כמובן, באמצעות אנימצית מחשב ותמונות. הוא הראה צילומים תחת מיקרוסקופ של גבישי מים קפואים והמחיש את השינוי בצבע וצורה של הגביש כאשר אומרים לידו, באופן רציף מילים או ביטויים שונים. בכל הביטויים שהמשמעות שלהם רעה כמו: אידיוט, טמבל, שטן, יאוש וכן הלאה הגביש קיבל צבע מאד כהה וצורתו נעשתה מעוותת. בכל הביטויים שמשמעות שלהם חיובית כמו: תודה, אתה נחמד, אני אוהב אותך, אלוהים וכו' הגביש קיבל צורה של יהלומים והסתדר בצורה גיאומטרית מעגלית כמו צמיד המשובץ יהלומים והצבע שלו נעשה מאד בהיר. הוא גם הראה מה קרה לשתי צנצנות אורז מבושל, סגורות שבמשך שבוע ימים ליד האחת אמרו כל הזמן אידיוט וליד השנייה תודה רבה. הצינצנת הראשונה נעשתה שחורה והאורז שבה התקלקל ואילו השנייה שמרה על טריות ועל צבעה הבהיר הלבן. לאחר מכן הוא דיבר על צ'קרות (אם אתה לא יודע מה זה תשאל) ועל ההילה שיש סביב כל גוף חי. הוא הראה צילומיהילות בהדמיית מחשב (הילה סביב בני אדם שונים) ויכולת לראות שכל האנשים שהמחשבה שלהם היתה מאד חיובית או שהיו בזמן תפילה או ששמו טלית ותפילין (דוסים, איך לא) ההילה שלהם היתה מאד בהירה עם נטייה לסגול שזה הצבע הנעלה ביותר (לבן בגוון של כחלחל וסגול). מה אני בעצם מנסה לומר לך בכל הזיבולים האלה: בשלושת הימים האחרונים מאז שנכנסת לאתר, התודעה שלך עלתה דרגה ואתה התחלת לסגל צורת חשיבה חיובית. אין לי גם ספק שכל האנשים הטובים שהגיבו לקריאות המצוקה שלך העבירו אליך אנרגיות חיוביות שהשפיעו על התודעה שלך ולכן אתה רואה היום הרבה יותר בהיר ממה שראית קודם ואתה חושב חיובי. הדרך היא מאד ארוכה וקשה אבל היא גם מאד מעניינת וכיפית ויש שכר למי שהולך בדרך הנכונה,ואסיים כהרגלי במשפטו של בודהה: "אין דרך אל האושר - האושר הוא הדרך". שתצלח עליך דרכך.

סמאדי

New member
פרחי באך.

איש יקר, יש תמציות פרחים שנקראות פרחי באך. הן לא תרופות או משהו שיש לו תופעות לואי. הן מופקות מטל של פרחים. יש תמצית שנקראת wallnut והיא מאוד טובה ל"הגנות". כשאתה לוקח אותה, אתה פחות מושפע מהסביבה שלך. יש אנשים כמוך וכמוני, שהמרכז האנרגטי שנקרא "הצאקרה השניה" פתוח אצלם מאוד והם נוטים להרגיש רגשות של אחרים, ולהיות מושפעים בקלות ממה שקורה סביבם. זה טוב כשרוצים לעסוק ב"תקשור", וזה לא קל כשנתקלים ב"אנרגיה שלילית". מה שמאוד יכול לחזק את החיבור שלך לעצמך, ואז תהיה פחות מושפע מהסביבה, זו התמצית הזאת שניתן לקנות בבתי טבע שעובדים עם פרחי באך. בהצלחה. סמאדי

למעלה