בוקר טוב לכולם

yoramgman

New member
בוקר טוב לכולם

שאלה האם מותר לבוס שלי להעסיק אותי 12 שעות ביממה ובלי לשלם לי שעות נוספות ? האם זה חוקי?

yoramgman

New member
../images/Emo150.gif boogieman בקיצור

אנחנו נמצאים בני ארובה בידיהם אם תסרב תפותר מהר מאד

Boogieman

New member
או קיי, שירשור הוצאת קיטור על בוסים

פעם עבדתי באבטחת טיולים, וקיבלתי 180 שקל ליום, יום היה יכול להיות 5 שעות (פחות מזה זה חצי יום) וגם 15 שעות או 24. אז הייתי עם קבוצה מחו"ל, שזה אומר 10 ימים שאני איתם כל הזמן ומקבל את אותם 180 שקל, יענו בלילה אני לא עובד אלא סתם ישן איתם באותו מלון ולא מקבל על זה כלום. אז בפעם ההיא הבוסים היו מכריחים אותי להגיע לכל מני הרצאות שהיו להם בתוך המלון ואני שאלתי, למה אני צריך להגיע לפעילויות בתוך המלון עם האבטחה של המלון בלילה והתשובה היתה, אתה לא מקבל כסף בשביל לנוח, יענו דווקא, אנחנו משלמים לך 180 שקל מסכנים אז אנחנו נטרטר אותך גם על שטויות. כמובן שאין מה לדבר על תוספת שעות נוספות, לילה, שבת וכו', משלמים לך 180 שקל ואתה עבד לכל גחמה מסביב לשעון ועוד רוצים שתגיד תודה שמעסיקים אותך. הקטע המצחיק הוא שהם היו מחזיקים אותי שבועות על גבי שבועות בבית, כי אין עבודה, ובאותו זמן מריצים מודעות בעיתונים כדי לגייס עובדים חדשים (ליתר ביטחון, למקרה שיפול להם חוזה שמן ביד).

דור לוי

New member
חוק שעות עבודה ומנוחה../images/Emo26.gif

שוב בהסתייגויות שאינני משפטן. שאין להסתמך על נוסח החוק בלבד לצורך הבנת הדין הנהוג. בד"כ לחוקים מצורפת, חקיקה משנה של השר הממונה(תקנות), פרשנות בעקבות פסיקה, הסכמים קיבוציים וכד´. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי - לפעמים אפשר להעזר בייעוץ חינם הניתן ע"י גורמים שונים. ואחרי כל זה... לנוחותכם הוספתי את נוסח חוק שעות עבודה ומנוחה (ללא התקנות) למאמרי הפורום. כפי שאני מבין את המצב התשובה בד"כ לא אבל יש חריגים... מה החריגים - חלקם מפורטים בחוק וחלקם לא. אני רוצה לתת כדוגמא נוראית את המצב של המתמחים ברפואה. למיטב ידיעתי הם יכולים לעבוד יום שלם, ואז את משמרת הלילה ולמחרת להמשיך את היום. מעניין שהצבא, כבר לפני יותר מ 20 שנה למד (אולי לא הטמיע לגמרי) את החשיבות של 6 שעות שינה בלילה (לפחות) , עדיין במערכת הרפואה, אנחנו לפעמים נאלצים לקבל טיפול מאנשים שעובדים 30 שעות ברציפות. כפי שאני מבין את החוק

למעלה