בוקר טוב לכולם!

shiri240

New member
בוקר טוב לכולם!

אתמול עשיתי שני טיפולים- לזוג מבוגרים: הגבר בן 74 ואשתו בת 72. לאישה זו פעם ראשונה שעושים לה טיפול רפלקסולוגי. ידוע לי עוד מבעלה, במהלך הטיפולים שעשיתי לו בסטאג' המודרך במכללה, שהיה להם בן שנפטר ממחלה קשה בגיל די צעיר [בגיל 40+]. כמובן עשיתי תשאול קצר לפני תחילת הטיפול ולפי דבריה היא לא סובלת ממחלות, אך יש לה נטייה ללחץ דם גבוה. עשיתי לה את כל טיפול השלד, כמובן כל העבודה בכיוון מלמעלה למטה, כדי לא להעלות לה את לחץ הדם.כאקסטרה עשיתי הרגעה,בשביל להרפות אותה ולהביא אותה להרגעה כללית בזמן הטיפול. עבדתי איתה בעדינות בכל זמן הטיפול כי היה לי הרושם שהיא אישה רגישה ועדינה [גם בגלל הסיפור של הבן שנפטר] וגם לפי מה שזכור לי מהלימודים צריך לעבוד עם אנשים מבוגרים בעדינות יותר. דרך אגב, טונוס השרירים של כפות רגליה מאוד רפוי וגמיש ולפי מה שאני מבינה מזה,הוויטליות שלה [כוח החיים] שלה הוא חלש, כלומר היא אישה רגישה מאוד ושבירה וחשבתי גם בגלל זה שצריך לעבוד איתה בעדינות, כלומר לחיצות לא חזקות מידי. היה נראה לי יותר שצריך לעבוד בעיקר על הצד הריגשי/נפשי שלה,ולכן עשיתי רק הרגעה בתור אקסטרה. בסוף הטיפול המטופלת אמרה שהיא מרגישה שבא לה לבכות, מרגישה משוחררת יותר וגם ראיתי את זה על הפנים שלה. אני הייתי מרוצה מהתגובה שלה, כי לדעתי אם היה לה בפנים משהו שתקוע ולא השתחרר, אז זה טוב שגרמתי לה להוציא את זה מתוכה והבנתי מדבריה שהיא מרגישה בגלל זה יותר טוב. זהו סוף הסיפור! המשך יום נעים לכולם. שירי.

shiri240

New member
שמחה שנהנית...

אשמח לשמוע סיפורים מעניינים מכולם פה בפורום! המשך יום נעים!

היי...

ומה עם לעבוד על הצאקרות דרך כפות הרגלים ? אני אישית הייתי ממליץ על מיפוי אזורי של כף הרגל איפה שחסר להוסיף ממקום אחר כלומר עם אזור המיים שלה מאוד יבש סביר להניח שרוב המים נמצאות באדמה . אז הייתי מביא טיפה מיים מאדמה לאזור המים. ויש דבר שאני אישית מתנגד לו והוא הרפיה אחרי שאת עובדת על גוף השלד . דווקא נהפוכו נראה לי בגלל שהם קשישים הם שנים היו רגילים לחיות במאבקים הייתי ממליץ טיפול יותר חודרני . וזהו שיהיה לך יום קסום שלך עדי .

shiri240

New member
שלום!

יכולתי לעבוד יותר לעומק, אבל חשבתי שדווקא זה מספיק איך שעבדתי וגם לפי התגובה שלה בסוף הטיפול, היה לי הרושם שהמטופלת היתה מרוצה וגם הטיפול מאוד שיחרר אותה. ולא עשיתי הרפיה לאחר עבודה על גוף שלד, אלא בזמן הטיפול של עבודת השלד. לא הבנת נכון. לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאמרת להביא מים מאדמה לאזור המים. בבקשה תסביר לי למה התכוונת. תודה מראש .שירי.

avorly

New member
שירי,

גם אני כמוך כשמטפלת בקשישים תמיד בטיפול הראשון עובדת מאוד בעדינות, כמעט מלטפת. יש לי תמיד תחושה כאילו אני מעסה את הרגליים של סבא או סבתא שלי, והמחשבה שעוברת לי בראש היא- מעניין מתי מישהו פינק אותם..... בגלל זה מתייחסת לטיפול הראשון כפינוק ולא יותר מזה. אני חושבת שעצם המגע ברגל והקדשת הזמן לאדם קשיש היא בשבילו יותר מכל מתנה אחרת.

shiri240

New member
נכון,אורלי, זה גם מה שאני חשבתי...

שמחה ששיתפת אותי בדעתך ובאמת בשבילם זה היה פינוק ושמתי לב שהם מאוד העריכו אותי על ההשקעה שלי בטיפול [לפי איך שהם דיברו איתי ואירחו אותי יפה אצלם בבית].האישה גם אמרה לי בסוף הטיפול שהיא עוד תזמין אותי שוב לטיפול.

shiri240

New member
ועוד משהו להוסיף....

לא שלא חשבתי על עבודה עם הצ'אקרות, זה טיפול ראשון וזו רק ההתחלה. חוץ מזה, בעלה הזמין אותי אליהם לעשות להם טיפולים ולא התנגדתי. הייתי באותו יום לפני לימודים, ככה שלא יודעת אם הייתי מספיקה. דרך אגב, אני גם הייתי עושה איזון צ'אקרות בסוף הטיפול ולא בזמן הטיפול. ככה למדנו בכיתה[לא דרך כפות הרגליים],אך אין לי התנגדות לעבוד על הצ'אקרות בזמן הטיפול.פשוט אני לא מבינה בזה כל כך-בעבודה על הצ'אקרות דרך כפות הרגליים ואני לא אעשה משהו שאני לא מבינה בו, מבין אותי? לדעתי, זה לא משנה אם אעבוד על הצ'אקרות דרך כפות הרגליים או דרך גוף המטופלת. שירי.

מספר תשובות

היי ראשית אתם מצחיקים אותי מאוד בקטע שלא מבין בזה ?!? איזה נזק את יכולה לגרום לבנאדם כבר !?? ואיזון צאקרות רק מחזק את הטיפול של רפלקסולוגיה- והופך אותו לעוצמתי הרבה יותר. ועוד דבר שמפריע לי אישית שאנשים נאחזים במה שהמורה אומר\ת כל הרעיון של רפואה אלטרנטיבית זה לא ליצמד לספר מסויים למקום מסויים אלא לזרום על ידי אינטואיציה מה שאת מרגישה . עם את מפחדת מזה לא בטוחה במה שאת עושה. אל תעשי בכלל טיפולים . עליך להיות בצורה מוחלטת להגיד אני בטוחה במה שאני עושה ואני יעשה את זה בצורה הכי טובה שיש . אז מה עם המורה לא לימדה אלא לימדה את הצאקרות על הגוף, ולא על הרגל זה לא משנה את המידע הזה כבר יש לך . תלכי איתו וחוץ מזה שתדעי שאני תמיד לפני כל טיפול מבקש מאני העליון שלי ושל המטופל שהטיפול שאני יעשה אני מבקש מאני העליון שידריך אותי בכל שלב. ויראה לי את הדרך . כדי שאני והמטופל נגיע לחיבור והרמוניה . לגבי השאלה השניה שלך ...אז ככה . איזון יסודות לדוגמא שאת רואה יסוד כמו אדמה שהוא מאוד בוצי כלומר יש בו המון מיים ואילו אזור המיים יבש פשוט מה שאת עושה את לוקחת מאדמה ומעבירה למיים . את יכולה לעשות את זה אנרגטית בלי נגיעה ואת יכולה לעשות את זה פיזית על ידי לחיצות . לגבי הקטע האנרגטי את מנהרת במהירות את יד שמאל במידה ואת ימנית במידה ואת שמאלית את יד ימין וחושבת כאילואת תופסת קצף של מיים באזור האדמה. ופשוט מעלה לאיזור המים . יש סיכוי שתרגישי: חום , עקיצות, יד כואבת, כוח כבידה חזק מאוד , נימולים , רעידות בצורה מסיבית וכו.. רק על תשכחי לנשום איך שהסברתי מספר פעמים . זה לגבי הרמה האנרגטית. בקטע הפיזי : פשוט לוקחים מיסוד שלוקח יותר לדוגמא אדמה תופסים קו מסויים ( איפה שמרגישים הכי הרבה מיים) ומעברים אותם למיים ממולץ לעשות את זה בלחיצות חזקות עם נשימות אחרי 12- דקות תרגישי את ההבדל . מקווה שהבנת את דברי ... מאחל לך יום קסום שלך עדי

shiri240

New member
עדי, תודה על ההסבר.....

אני לא אמרתי שאני יכולה לעשות נזק למטופלת ואני יודעת שאיזון צ'אקרות מחזק את הטיפול והופך אותו לעוצמתי יותר, הרי אני מאוד מאמינה בזה ותמיד חשבתי כך-שצריך לעשות את איזון הצ'אקרות כחלק מהטיפול ואני אפילו אמרתי את זה פה למספר אנשים. לגבי מה שאמרת על ההיאחזות במורה-זה ממש לא נכון שאני נאחזת בדברים שהמורה לימד, אלא ההיפך-אני מטפלת לפי האינטואיציה שלי ואני מאוד סומכת על עצמי. אני לא מבינה איך הגעת לזה שאני לא בטוחה בעצמי בטיפולים ושאני מפחדת, כי זה בכלל לא נכון ואני חושבת שאם זה היה נכון,אז בכלל לא הייתי מטפלת היום [לא רק ברפלקסולוגיה]. אני רק אמרתי שאני לא מכירה את השיטת טיפול הזאת של איזון הצ'אקרות דרך כפות הרגליים, זה הכול. לא אמרתי שאני לא יכולה לעשות את זה, מבין? פשוט יותר קל לי להבין, כאשר אני רואה את זה בעיניים שלי- כשמדגימים בפניי. נכון שבדרך כלל אני עושה את הטיפולים לפי מה שאני יודעת ומכירה, אבל אם ידגימו לי ויראו לידי את איזון הצ'אקרות דרך הרגליים, יהיה לי יותר קל להבין. אני מודה לך על ההסבר שלך לגבי האלמנטים. יום מקסים! שירי.

למעלה