מאיוששש אם אהבת אז כמה בשבילך
מה ההבדל בין פולניה לתולעת? התולעת מחכה שתמות לפני שהיא מתחילה לאכול אותך. ילד חמוד טס עם אמו בטיסת אל על לחו"ל. פתאום פונה הילד לאמא: "אמא, אם לכלבים גדולים יש גורי כלבים ולחתולים גדולים יש גורי חתולים - למה למטוסים גדולים אין גורי מטוסים?". האמא, שלא מצליחה למצוא תשובה הולמת, מבקשת מהילד לשאול את הדיילת את השאלה. הילד עוצר דיילת מזדמנת ושואל אותה: "סליחה גברת, יש לי שאלה - אם לכלבים גדולים יש גורי כלבים ולחתולים גדולים יש גורי חתולים, למה למטוסים גדולים אין גורי מטוסים?". הדיילת מסתכלת על הילד, חושבת קצת, ושואלת אותו: "תגיד חמוד, אמא אמרה לך לשאול אותי את השאלה הזאת?". "כן", עונה הקטן בגילוי לב. "אז הסיבה שלמטוסים גדולים אין גורי מטוסים היא שאל על תמיד יוצאת בזמן. עכשיו תבקש מאמא להסביר לך את זה". אחת מכוערת עושה קניות עם שני הילדים שלה, כשבדרך לקופה עוצר אותה גבר זר. "תגידי", הוא שואל, "הם תאומים?". "לא", היא עונה, "למה?". "אני פשוט לא מאמין שזיינו אותך פעמיים". שלושה תלמידי כיתה ד‘ - יהודי, איטלקי וכושי - משחקים בהפסקה. "יש לי רעיון למשחק חדש", מציע היהודי. "כל אחד ישלוף את הבולבול ונראה של מי יותר גדול". השלושה מסכימים, והיהודי שולף. "זה כלום", אומר האיטלקי, ושולף את שלו - שבאמת ארוך באיזה 3 ס"מ. ואז הכושי שולף - ומעמיד בצל את שני המתחרים. פי 3 באורך, פי 4 בהיקף. "אלוהים ישמור!", זועקים האיטלקי והיהודי, "זה פשוט ענק!". באותו ערב אמו של הכושי שואלת איך היה היום בבית הספר. "עבדנו על פרויקט במדעים", עונה הבן, "היה לי מבחן בחשבון - ושיחקתי משחק חדש עם החברים: ‘למי יש יותר גדול‘". "מה המשחק הזה?", שואלת האמא. "כולנו שלפנו את הזין, שלי היה הכי גדול, וכולם אמרו שזה בגלל שאני כושי. זה נכון, אמא?". "לא, מתוק", עונה האמא, "זה בגלל שאתה בן 23". בלונדינית מגיעה לראיון עבודה. "בואי נתחיל בפרטים הבסיסיים", פותח המראיין, "בת כמה את?". "הבלונדינית סופרת אצבעות במשך דקה, ואז עונה: "אה... 22!". "נשואה?", שואל המראיין. הבלונדינית בוחנת בדקדקנות את אצבעות יד ימין, ואז שמאל, וקוראת בצהלה: "לא!". המראיין מתחיל לאבד את הסבלנות ומחליט לוודא שזו באמת הגברת שזומנה לראיון. "רק כדי להיות בטוח", הוא אומר, "מה שמך?". הבלונדינית מנענעת את הראש מצד לצד וממלמלת משהו, ואחרי 10 שניות מרימה את הראש וצועקת: "ליאת!". "תגידי", שואל המראיין, "מה הקטע עם הראש והמלמולים?". "אה, זה", עונה הבלונדינית, "שרתי בלב ‘היום יום הולדת, היום יום הולדת, היום יום הולדת ל...‘". שלושה עכברים יושבים בבר ומנסים להרשים אחד את השני. העכבר הראשון דופק שוט של וויסקי, מנפץ את הכוס על הבר ומספר: "כשאני רואה מלכודת עכברים, אני נשכב על הגב ומפעיל את המנגנון עם הרגל. כשהמוט יורד אני תופס אותו, דופק 20 פמפומים כדי לבנות תאבון - ואז בורח עם הגבינה". העכבר השני דופק שני שוטים של טקילה, מנפץ את הכוסות על הקיר ומספר: "כשאני נתקל ברעל עכברים אני אוסף כמה שיותר, טוחן אותו לאבקה - ומוסיף לקפה של הבוקר. זה עוזר לי להתחיל את היום כמו שצריך". השלישי מחייך ואומר: "תסלחו לי, אין לי זמן לשטויות האלה. אני צריך להגיע הביתה לזיין את החתול". קשיש וקשישה מכירים בבית אבות, ואחרי כמה פגישות של תה וביסקוויטים העניינים מתחממים והם נכנסים למיטה. אחרי הזיון היא שמה לב שהוא קצת נבוך. "קרה משהו?", היא שואלת. "האמת", הוא עונה לה, "לא ידעתי שאת בתולה. בשבילי זה בסך הכל סטוץ, ואם הייתי יודע לא הייתי מפתה אותך". "ואם אני הייתי יודעת שיעמוד לך", עונה הקשישה, "הייתי מורידה את הגרביונים". אלוהים ברא את העולם בשישה ימים, וביום השביעי הוא התפנה לשמוע תלונות. המתלוננת הראשונה היתה הג‘ירפה: "קיבינימט! מה זה? הצוואר הענק הזה שלי הוא ממש מגוחך!". "תירגעי, גברת", עונה אלוהים, "הכל מתוך מחשבה תחילה. עם הצוואר הארוך הזה, חוץ מזה שתוכלי לאכול את העלים הטובים ביותר, תוכלי גם להבחין באויב המתקרב לפני החיות האחרות, וכך להגן על עצמך". הג‘ירפה שמעה את ההסבר והשתכנעה שאחרי הכל, היה לו רעיון טוב. מיד אחריה הגיע הפיל, נעלב: "יא אללה - אני כזה שמן, והחדק הזה מכסה לי את כל הפרצוף. זה לא בסדר!". אלוהים, בסבלנות, ענה לו: "עם כל הגודל הזה, אפילו האריה מלך היער לא יעז להתעסק איתך. וחוץ מזה, הודות לחדק אתה החיה היחידה ביער שיכולה לעשות מקלחת". הפיל חשב קצת, והגיע גם הוא למסקנה שאלוהים צודק. החיה השלישית בתור היתה התרנגולת, שהתפרצה לחדר בעצבים: "לא מעניינים אותי ההסברים שלך!", צעקה, "או שתקטין את הקוטר של הביצה, או שתגדיל לי את החור של התחת". ילדה בת 10 מגיעה לקיוסק ואומרת למוכר: "תביא מרלבורו אדום!". "מה מרלבורו?!", נדהם המוכר, "את ילדה קטנה. יש לך עוד חלב על השפתיים!". "זה לא חלב", עונה הילדה, "ותביא מרלבורו אדום!".