בוקר טוב לכולם......

צקלקה

New member
בוקר טוב לכולם......

מה המצב, חבר'ה? הכל בסדר? יש לי שאלה: אני יוצא לקורס יח"מ (ב"ה...) ואני רוצה לדעת משהו: 1. אם אני מפספס שיעור או שניים (בשל שמירה בבסיס או משהו כזה), זה יכול לפגוע לי בקורס? 2. כמה פעמים זה בשבוע? 3. כמה שעות בשיעור? 4. כמה מפגשים זה בחודשים (כלומר: חודש, חודשיים, שנה??!) תודה....

בוא אני אגלה לך משהו בסוד....

אבל שאפחד לא ישמע
1. כשאני עברתי את הקורס ביח"מ (לפני שנה וחצי בערך) הייתי מגיעה לחלק הראשון של הקורס- לחלק של בדיקת הנוכחות, ומבלי שהיו שמים לב הייתי הולכת אחרי שעה גג וזאת למה??? כי מי שמתנדב הרבה שנים במשא"ז ואני מדברת על התנדבות אינטנסיבית במשך שנים (כשהגעתי לקורס היה לי וותק של 6 וחצי שנים) הקורס למעשה לא חידש ליי כלום (אההה...וקיבלתי 90 במבחן המסכם, אני בטוחה שהייתי יכולה לקבל 100 אם הייתי בכל השיעור
אבל מ'זה משנה, העיקר לעבור). מה עוד שאולי 8 איש מתוך 40 איש שהיו בקורס היה להם וותק של משא"ז, כל השאר הגיעו מהאזרחות ישר ליח"מ (ממש לא ברור לי איך עושים דבר כזה, אבל נו מילא) והידע שלהם שאף ל- 0, ככה שהרגשתי שאני לא מפסידה כלום, כי ממש מלמדים אותם מ- 0. ומה אני מנסה לומר? לא שחלילה תעשה את מה שאני עשיתי!! אלא שאם תפסיד שיעור שניים, במידה ויש לך ידע נרחב+ פעילות אינטנסיבית, לא תפסיד כלום וזאת לע"ד. 2. בזמני זה היה פעמיים בשבוע. 3. 5 שעות שיעור. 4. במשך חודש. אבל יכול להיות שהכל השתנה היום. בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה.

ועוד דבר...

אכן הנוכחות חובה בכל השיעורים, אבל אם אתה מודיע מראש לאחראי הקורס שאתה ממש לא יכול להיות באחד השיעורים, אני בטוחה שהוא ישחרר אותך בלי בעיה.

מתנדב

New member
כשאני עברתי את הקורס יח"מ

אמרו לנו שבעיקרון זה רצוי להיות בכל המפגשים, כי המפגשים הם חשובים מאוד, אך קורה לפעמים שישנם כאלו שמפסידים מפגש אחד או שניים, זה עדיין לא נורא ואפשר להמשיך הלאה... ולאלו שעוברים שלב ב' אני לא ממליץ להפסיד את המפגשים ששם מסבירים איך למלאות דוחו"ת תנועה, ואיך למלאות הזמנה לדין, זה שיעורים חשובים מאוד... אני מאחל לך בהצלחה בקורס.

אבל... גם בשלב א'

מסבירים איך למלאות דוחות תנועה, איפה לכתוב מה, להסתכל בספר עם הסעיפים של העבירות ולדעת לשייך עבירה לסעיף, לכתוב את תגובת הנהג וכו'...)

מתנדב

New member
היום בשלב א' מסבירים את זה?

מה קרה במשטרה, עלו דרגה? כשאני עברתי את יח"מ שלב א' לא למדנו את זה, רק בשלב ב' למדנו את זה...

epi

New member
לצקלקה...

אני ניהלתי קורס יח"מ בקיץ האחרון, 1.בעיקרון אסור לך לפספס יותר משני שיעורים יותר מזה לא נותנים לך לגשת למבחן. 2.אצלנו זה היה פעמיים בשבוע. 3.למשך 4 שעות כל יום. 4.וזה נמשך כחודש וחצי בערך. זה מה שהיה בקיץ האחרון שאני ניהלתי את הקורס

למעלה