בוקר טוב לכולם

נשיkה

New member
בוקר טוב לכולם

ברצוני להתייעץ איתכם לגביי הסכם גירושין שנערך ביני לבן זוגי. הייתי רוצה שתחוו את דעתכם על ההסכם כולו ועל סעיף מס´ 5 בפרט... האם זה חוקי, או הגיוני שאחד יוותר על חלקו בדירה ויקבל את מחצית היתרה שתיוותר או שאת כל סכום היתרה לאחר ההחזר לבנק... אני מצרפת את ההסכם לפה, כמובן בהשמטת כל הפרטים המזהים. מדובר על זוג נשוי + 3 ילדים קטינים תודה והמשך יום נפלא

לא נראה לי תקין

כל הסכם אליו תגיעו הינו חוקי. משאלתך עולה כאילו ההסכם נכפה עליך, אחרת מה פתאום באת לכאן בשאלה הזו? סעיף 5 הינו בעייתי כי איננו מפרט מי משניכם יקבל את הדירה - זה יכול ליצור מחלוקת שתפוצץ את ההסכם. מבחינה זו ההסכם איננו סגור ורק בגלל זה ניתן לטעון שההסכם כולו איננו תקף. מסעיף 6 עולה כי האב עוזב את הדירה. יתכן שבכך הוא מביע גם ויתור על הדירה. בכל מקרה, כל מה שכתבתי כאן הינו דעתי האישית ולא חוות דעת מוסמכת. יש פורום של "דיני משפחה וירושה" שבו תקבלי חוות דעת מוסמכת.

נשיkה

New member
תודה לך איש המערות

וקצת הסברים: לגבי הדירה, סביר מאוד שאני אצטרך לוותר על חלקי בדירה ואז לקבל ממנו את מחצית הכסף, כיוון שאני לא אוכל לעמוד בסכום כזה גדול כדי לשלם. לי זה נראה או לא חוקי, או לא הגיוני משום מה... לגבי שאר הסעיפים, אצלנו בהסכם כל הפרטים האלו כן מופיעים, פשוט השמטתי את כל הפרטים המזהים. הוא לא מוכן לבצע את ההסכם אצל עו"ד או מגשר ע"מ לחסוך בכסף... אז זה מה שיש וזה מה שהוא מוכן ואני אשמח לקבל עוד עצות מהמבינים שוב תודה לך

לדעתי

קחי עלייך את עלות המגשר, הכל על מנת שהדברים ינוסחו באופן שלא תיפגעי. אם אתם סגורים על מירב הנושאים, תזדקקו למספר מועט של פגישות אצל המגשר ועלותן לא תהיה כזו גדולה. החסכון/קמצנות במקרה זה עלולים להיות בעוכרייך לכל חייך.

דעה אישית

קחו את כל הנכסים שלכם, שערכו אותם לכסף, תוסיפו לחסכונות, הפחיתו את החובות ואת התוצאה חלקו חצי חצי. מהבסיס הזה תתחילו להתקזז. את קיבלת ריהוט ורכב - תפחיתי מהסכום. הוא מקבל את הדירה ורכב - תפחיתו מחלקו. זה יאזן את החלוקה השווה של רכוש + כסף - חובות. כרגע נראה לפי הסידור שאת מתארת שנשארת בידיו חצי דירה שאת צריכה לקבל. זה הגיוני אם חלקך בחובות שהוא לוקח על עצמו (חצי מהחובות) משתווה לערך של חצי דירה. בכל מקרה, אם תחתמי, ההסכם חוקי. לכי לפגישת ייעוץ עם עו"ד. נעמת מספקת יעוץ משפטי. שווה לך לשלם על יעוץ גם אם בעלך מתנגד. לפחות כשתחתמי, תדעי על מה חתמת.

למעלה