בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

מאחל יום שקט ורגוע בזירת
המסחר בגבעות עולם
שער 1.4 ממש לא נעים ומאד מקווה שזה לא נסיון השתלטות על המוגבל המסורתי...
תשובה כבר עשה את זה באבנר
אולי הפטנט מוצא חן בעיני מישהו?

dovgr

New member
לא ברור למה החברה לא מגייסת כסף מהמשקיעים באמצעות אג"ח

כל אחד יקנה כמה שהוא רוצה, יקבל תשואה נאה ולשותפות יהיה כסף לסיים את כל מה שנדרש כדי להגיע להפקה מסודרת ממגד 6.

lior sa

New member
יש הרבה תירוצים אבל המסקנה המתבקשת היא

שהשותף הכללי הגיע לא מוכן לתגלית מגד 5 (מבחינת אחזקות במוגבל) ולכן היה צורך לעכב את הפיתוח בכל האמצעים כדי להוריד ערך היחידות ולאפשר לכללי לאסוף ולהגדיל את אחזקותיו בזול ורק אז לנסות להציף ערך חזרה.

אז אנחנו מחכים בסבלנות שזה יקרה.

dovgr

New member
אם זה היה המצב, היית רואה דיווח לבורסה על שינוי באחזקת הכללי

ומהצד השני, אם אתה בטוח שזו הסיטואציה - תקנה היום בזול כל כמות שאתה יכול כי מחר, לשיטתך, כשהכללי יגמור לאסוף את הכמות אותה הוא רוצה, שער היה"ש יעלה.

lior sa

New member
ברור, למרות שיש גם דרכים אחרות

להגדיל אחזקות, למשל דרך בני משפחה וכד'.

lior sa

New member
הסבר - מרגיש צורך לפרט

הכללי מחזיק פחות מ-5% במוגבל וזה לכל הדעות אחזקה נמוכה מאוד של בעל שליטה כלשהו.

הסיבה לאחזקה הנמוכה היא המחשבה שהם יצטרכו לגייס הון מהמשקיעים ואי רצון (או יכולת) שלהם להכניס את היד לכיס ולשלם את חלקם בהנפקה.
יכול להיות שהיתה מחשבה מבחינתם שבגיוס האחרון הם יכנסו חזק ויגדילו את חלקם במוגבל.

יצא והגיוס האחרון לא התקיים בסוף ולכן היה צורך באילתור מבחינתם.
בלעכב הם מומחים אז הם מסתדרים בינתיים.

מצטער, זו המסקנה המתבקשת לדעתי עקב ההתנהלות שלהם.

urieksh

New member
החברה לא יכולה לגייס באגח להמרה.

יכולה רק באגחו פרטי. לפני כשנה היצעתי לאיילנד איזה רעיון. אבל לפי מה שהוא אמר לי באגח פרטי מותר עד 30 איש. מה שאני לא בטוח אם זה 30 איש או 30 פרטים.(שיכולים גם להיות קבוצות)
בכל אופן אני מנסה להמשיך ליבדוק את הנושא אבל זה לא פשוט. ואולי מחזיקים גדולים יתארגנו.
אני יודע שאם לי היה הייתי משתתף בכיף.

lior sa

New member
התכוונת אגח לציבור לא להמרה

גם אני הייתי מוכן לתמוך בפיתוח בצורה הזו אבל הייתי רוצה לדעת שיש זהות אינטרסים ולא אינטרסים מנוגדים או הפוכים.

dovgr

New member
גם לזה יכול להיות פתרון

אם כמה יחידים יתאגדו ויפתחו חשבון להשקעה בנאמנות והנאמן ישקיע את הכסף באג"ח, יתכן וזה יפתור את הבעיה כי הלקוח יהיה הנאמן.

למעלה