בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

גחלולה, את צריכה בדחיפות להיכנס לגיגית
עם מים חמים לשים בתוכם מלח מים המלח
להכניס בזהירות קצה של כנף לבדוק האם
המים מספיק חמים
במידה והמים אכן
מספיק חמים עליך להסתובב ולהכניס את
המקום שעליו את יושבת או בלשון העם
ישבנך המלכותי, לתוך המים , שכן את עצמך
אמרת שבדיוק מאותו מקום את נושמת

שכך נהרוג שני ציפורים במכה כמאמר הפתגם,
גם את הצינון שלך וגם את העייפות שעוטפת אותך.
אבל בזהירות יקירתי שכנפיך העדינות לא יטבלו
במים, שכן יקשה הדבר עליך במעופך.

רק בריאות ............

וכדי להעלות חיוך ליום מקסים קבלו

מותק, זה לא מה שאת חושבת - בדיחה אדירה!
אישה אחת חזרה לביתה מוקדם מהצפוי, ומצאה את בעלה במיטה עם
אישה צעירה ומאוד מושכת. האישה צעקה על בעלה בעצבים: "אתה חזיר חסר כבוד!
איך אתה מעז לעשות לי את זה?! אני אישה נאמנה, האמא של הילדים שלך!
אני רוצה להתגרש, עכשיו!!!"
ענה לה הבעל: "חכי רגע אהובתי, תני לי לפחות להסביר לך מה קרה".
"בסדר, בא נשמע מה יש לך להגיד", התייפחה האישה,
"אבל אלה יהיו המילים האחרונות שלך!".
בעלה התחיל לספר: "אוקיי. היום כשיצאתי מהעבודה ונכנסתי לרכב
כדי לחזור הביתה, האישה הצעירה הזאת ביקשה ממני טרמפ.
היא נראתה כל כך מוזנחת ופגיעה שריחמתי עליה והרשתי לה להכנס לרכב.
שמתי לב לכך שהיא הייתה מאוד רזה, לא לבושה טוב ומאוד מלוכלכת.
היא סיפרה לי שהיא לא אכלה כלום במשך שלושה ימים."
ברחמיי הרבים, הבאתי אותה הביתה וחיממתי לה קצת צ'ולנט,
אותו אחד שהכנתי לך אתמול ולא רצית לאכול בטענה 'שתשמיני'. היא
טרפה אותו תוך שניות!
מאחר והיתה צריכה להתנקות, הצעתי לה להכנס להתקלח. בזמן שהיא
התקלחה, הבחנתי הבגדים שלה מלוכלכים ובלויים, אז זרקתי אותם לפח.
היא היתה צריכה בגדים חדשים, אז הבאתי לה את הג'ינס הישן שלך שאת
לא לובשת, כי הוא 'צמוד מידי'.
בנוסף, הבאתי לה את התחתונים שקניתי לך ולא לבשת כי 'אין לי טעם טוב'.
מצאתי את החולצה שאחותי קנתה לך לראש שנה ולא לבשת 'כדי לעצבן אותה',
ותרמתי לה גם את נעלי העקב שקנית מהבוטיק היוקרתי ולא לבשת כי 'למישהי
בעבודה יש זוג זהה'".
הבעל לקח נשימה קצרה והמשיך: "היא היתה אסירת תודה על ההבנה והעזרה שלי.
כשליוויתי אותה לדלת, היא הסתובב עם דמעות בעיניה ושאלה:
"אני מתחננת, האם יש לך משהו נוסף שאישתך כבר לא משתמשת בו?"

ערב טוב לכווווולם

חנילהההההה כמעט קבלתי היום כוויה באף כלומר בישבן

תודה על כל ההצעות היצרתיות, לצערי אין לי זמן לעשות במהלך היום אמבטיה חמימה שכזו, וכשאני מגיעה הביתה מהעבודה אני כל כך מותשת שבקושי אני מסוגלת לעשות קומפרס למשוש
עוד יום אחד ויגיע שישי, ממתינה לו בקוצר רוח.
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
חוקרים מצאו וירוס שגורם לטיפשות

מהיום אי אפשר להאשים רק את אמא ואבא בגנים שקיבלנו מהם. מחקר אמריקאי מצא וירוס שקיים בבני אדם בריאים ופוגע ביכולות הקוגנטיביות שלהם. האם למרות הכל טיפשות מדבקת?

זה אולי נשמע כמו אגדה, אבל מסתבר שהמציאות עולה על כל דמיון. צוות חוקרים מבית הספר לרפואה הופקינס ואוניברסיטת נברסקה, מצאו וירוס שתוקף את ה-DNA והופך אותנו לטיפשים. הווירוס, שנקרא ATCV-1, נמצא כשמשפיע על יכולות קוגניטיביות כמו עיבוד ויזואלי וראייה מרחבית.
הצוות מצא בגרונם של כמחצית מתוך 92 הנבדקים הבריאים שהשתתפו במחקר DNA שהיה נגוע בווירוס. אלו שהווירוס נמצא אצלם השיגו תוצאות גרועות יותר ב-10 אחוזים לעומת השאר, במבחנים שתוכננו על מנת למדוד את התהליכים הוויזואליים במוח ואת כושר הריכוז. בגוף האדם מצויים בכל רגע נתון בקטריות ופטריות, המחקר הנוכחי הראה כי חלק מהם עלולים להשפיע על תהליכים קוגניטיביים.

לא רק גנים
הווירוס המדובר היה קיים בעבר, לפי החוקרים, רק בסוגים שונים של אצות ירוקות (algae) שחיות במקורות מים והדבקתו בבני אדם לא הייתה ידועה עד כה. המחקר המקורי שנערך עסק בכלל במיקרובים שמצויים בגרון, כשנתגלו עקבות של הווירוס בדגימות ה-DNA. בתחילה לא ידעו המדענים דבר על הווירוס, ורק כשהמשיכו לחקור, גילו במה מדובר.
"זו דוגמה מאלפת איך מיקרואורגניזמים שנחשבים לבלתי מזיקים יכולים להשפיע על ההתנהגות שלנו ועל הקוגניציה", אמר ד"ר רוברט יולקן, חוקר וירוסים ועורך המחקר. "ההבדלים הפסיכולוגים בין אדם אחד למשנהו מוסברים על ידי גנטיקה. במחקר הזה הוכחנו כי חלק מההבדלים נובעים ממיקרואורגניזמים שונים שנמצאים בגוף שלנו והדרך שבה הם מתקשרים עם הגנים". החוקרים לא מצאו קשר בין תיפקודי מוח איטיים לבין משתנים אחרים כמו מין, גזע, הכנסה ועישון.

במחקרי המשך הזריק הצוות אצות נגועות בווירוס וכאלה שאינן נגועות לפיהם של 30 עכברי מעבדה. התוצאות הראו כי לעכברים שהיו נגועים בווירוס לקח למעלה מ-10 אחוזים מהזמן שלקח לחבריהם, לצאת ממבוך. בנוסף, העכברים הנגועים בילו 20 אחוזים פחות בחקירת עצמים לא מזוהים שניתנו להם. התוצאות הראו כי הווירוס החליש את יכולות הלמידה, הזיכרון ואת תגובתה של המערכת החיסונית לחשיפה ויראלית.
למרות שהחוקרים לא יודעים איך הגיע הווירוס אל בני האדם, כרגע לא נראה כי הוא מדבק. לגבי הדרך שבה הווירוס הדביק את בני האדם הסביר פרופסור ג'יימס ואן איטן, אחד מעורכי המחקר כי הניחוש שלו הוא שהווירוס יכול להדביק עוד מיקרואורגניזמים מלבד אצות, וזו כנראה הדרך בה הוא הגיע לבני האדם.

למעלה