בוקר טוב לכולם

טטיאנה1

New member
בוקר טוב לכולם

יש לי שאלה . בת של י עכשיו בגן תקשורת ושם לחאר כל יום חופש ואו שישי שבת הם עושים דבר שכזה . אנחנו ההורים מצלמים את זה במשך היום ושולחים עם התמונות ותיאור קטן ל מייל של הגננת . מצד זה טוב כי ילדים יכולים בעזרתם לשתף את אחרים במה שהם חיוותו אבל מצד שני נראי לי בת שלי פחות ופחות רוצה לשתף בלי זה ופחות ופחות זוכרת וכש שאלתי אותה עם מי שיחקה (היא שיקה מאוד יפה עם בת של חברה שלי יותר נכון בת שך חברה שלי שיחקה איתה שבעצם לא משנה ) היא אמרה לי שהיא לא זוכרת , אז אני לא יודעת אולי זה צד הטוב אולי זה לא . כי אני פוחדת שיהאי בכלל לא תזכור שום דבר בלי תמונות

asa112

New member
את יכולה לעזור לה בלי קשר

למה שעושים בגן. חוץ מזה, שולחים תמונה רק פעם בשבוע, נכון?

את יכולה לנהל שיחות עם בת שלך על חוויות משותפות שלכם בצורה כזו :

-את זוכרת ילדה X היתה אצלנו בשבת ?
-זוכרת באיזה משחק שיחקתם ?
-נדמה לי שיחקתם בבובות, נכון ? גם אני אהבתי לשחק בבובות כשהיתי קטנה. יוגעת מה היה שם של הבובה האהובה שלי ? (פה את יכולה לספר סיפור)

הנקודה פה - לנהל שיחה בצורה טבעית (לא שאלה -תשובה-שאלה-תשובה-...), לשלב שאלות עם סיפורים שלך (שהיא לא תרגיש שאת שואלת כדי לבדוק אותה),
לתת לה רמזים בתוך שאלה (כי אולי קשה לה לענות על שאלות פתוחות). מנסיון עם בן שלי אני יכולה להגיד לך שהוא מתעניין מאוד בדברים שאני מספרת על עצמי.

יכולים להיות מספר סיבות לכך שהיא לא רוצה לדבר על חוויה - קשיים שפתיים , קשיים רגשיים (יכול להיות שהיא לא אהבה את החוויה של משחק עם שכנה ומפחדת לדבר על זה).
גם בן שלי במקרים מסוימים עונה שהוא לא זוכר חוויה מסוימת וזה אינדיקציה ברורה לזה שמשהו היה לא נעים לו בחוויה הזו ולא נעים לו לדבר על זה אפילו. או שהוא מפחד לדבר על זה אתי מכל מיני סיבות.

asa112

New member
שכחתי לכתוב - יכול להיות את צודקת

וילדה לא רוצה לדבר על חוויה בלי תמונה -נוצרה לה איזשהי תבנית כתוצאה של עבודה בגן. לבן שלי גם קרה משהו כזה - בגלל שעשו להם שנים פעיולות "מה עשיתה בשבת?" בצורה מסוימת, לקח לו גם שנים לרדת מההרגל לבוא לבית ספר ביום ראשון, לתפוס שם ילד ראשון שפגש ,להגיד לו מה עשה בשבת ולהמשיך קדימה.

הבעיה בחינוך מיוחד, שהם מתחילים איזשהו פעילות במטרה מסוימת ובמקום לסיים אותה כשמטרה נוסגה, הם ממשיכים וממשיכים ובונים לילדים תבניות ,שקשה מאוד לשבור אחר כך ...

את יכולה לדבר על זה בגן, אבל רוב הסיכויים , שהם לא יבינו אותך , לדעתי. הגננת בטח געה בעצמה מואד שהמציאה פעיולות כזו. אנשי מקצוע מאוד לא אוהבים ביקורת מצד הורים.
לדעתי, עדיף לך לעבוד איתה לבד על שיחה ושיתוף בחוויות בצורה טבעית ונעימה.

dina199

New member
יש אנשי מקצוע עם 'ראש פתוח'

שמקשיבים להורים ולא מתייחסים לכל דבר כביקורת.
חוץ מזה איש מקצוע אמור לדעת להתייחס גם לביקורת.
אז אם יש משהו להגיד לגננת , עדיף להגיד. מקסימום יתברר שהיא לא רוצה להקשיב, אבל לא צריך להניח אצת זה מראש.

asa112

New member
נכון, יש

אבל אם הורה בא עם טענה "הפעילות X לא טובה לילד שלי" - זה לא יתקבל טוב.
לנו בזמנו היתה קלינאית פרטית שיצרה קשר עם המסגרת אם היה צורך. הצעות שלה לעשות משהו חדש התקבלו טוב בדרך כלל, אבל כשהיא נסתה לרמז שמריך לפעול אחרת, הם ממש לא אהבו. והורים בכלל לא אמורים לפתוח את הפה מבחינתם.

צריך לשקול גודל של נזק ולהחליט אם כדאי להעמיד צוות נגדך בגלל זה.

dina199

New member
אני חושבת שאם לא מנסים , לא יודעים.

ואם פחד מתגובת הצוות משתק (גם כשעדיין כשלא יודעים מה בכלל תהיה התגובה) - זה בכלל לא טוב.
דווקא בחינוך מיוחד (ודווקא אצל א"סים) אמורים לדעת שלא הכל מתאים לכולם.

ולמעשה דבר כזה (של התקבעות על פעולה מסויימת) קורה הרבה אצל ילדים א"סים ללא קשר לכוונות טובת של הצוות. אם ילד א"ס יודע ש'ככה זה צריך להיות' הוא יכול לחשוב שכך צריך להיות כל הזמן ללא שינוי. אני מקווה שאנשי מצקוע בחינוך מיוחד עם התמחות בספקטרום האוטיסטי מודעים לעניין הזה.

asa112

New member
הבעיה שאת לא יכולה להחליף מסגרת

במקרה אם ניסית וכתוצאה צוות מתחיל ללמד אותך לקח - לא לכתוב במחברת, למשל, או להפסיק איזשהי פעילות או לכתוב דו"ח סיכום לא נחמד.
יש הרבה דרכים לא להיות נחמדים. וילד נמצא איתם 8 שעות ביום.
אני חושבת, שצריך לבחור מלחמות גם במקרה הזה.

בקשר לקיבענות - כשבן שלי היה בגן של ד"ר זמין בתל השומר - הם לא עשו שום קבוצה יותר מ12 שבועות. אחרי זה התחילו משהו אחר. היום אני מבינה טוב מאוד משמעות של זה.
לא סתם זה המקום הוותיק בארץ בתחום.
לצערי, במסגרות של משרד החינוך לא שמעו על זה וחבל.

dina199

New member
אז יוצא שאסור לשאול אפילו שאלה אחת,

מפחד שאחרי זה הם יעשו טרור ?
סה"כ לא מלחמה , רק שאלה אחת.
ואם זה אכן כך (אני בהחלט מאמינה שזה כך) אז חינוך מיוחד ממלכתי בארץ לא שווה הרבה

asa112

New member
דינה , זה לא בדיוק כך

פשוט אני זוכרת פוסטים אחרים של פותחת שירשור. היא גם לקרת ועדת השמה ולא מסכימה עם צוות, אם אני לא טועה.
במקומה לא הייתי כרגע הזה נכנסת לויכוחים עם הצוות הספציפי שלה.

אני רוצה להגיד לך מנסיון שלי שפגשתי גם אנשים עם ראש פתוח וגם הפוך. צריך תמיד לבדוק עם מי את מתעסקת ולפעול בהתאם.

למעלה