בוקר טוב לכולם....

כרמית197

New member
בוקר טוב לכולם....

לשאול לשלומכם? זהו נגמרו לי השבועים בבית ואני צריכה לחזור לעבודה. ממש אבל ממש לא בא לי.... מפחדת שתחושת רעב תחזור אלי בגדול מה שלא הרגשתי בבית. ואז להתחיל להתפתות לנשנושים... וסתם לא בא לי לחזור לעבודה...... שיהיה לכולם יום נפלא.... נ.ב השבוע היה לי ארוע והיום יש לי עוד אחר אני שבועים מאז הניתוח ממש קשה להיות באירוע ורק לשתות.... שאלה - מרק תירס טחון זה בסדר בשבוע השני - כלכלה רכה???

אופירA

New member
מנהל
שלום. זה טבעת?

אם כן - שבועיים אחרי הניתוח את בשבוע השלישי. ברור שמרק תירס טחון זה בסדר. את צריכה להתחיל לאכול בשר טחון, דג טחון. להתחיל לאכול אורז רך, פסטה רכה. מה פתאום לשבת באירוע ורק לשתות? יש סלטים, אפשר לאכול. יש תוספות שאפשר לאכול (כמובן, מהמאכלים שכבר ניסית עד היום). הערת אגב - מי שמפחד לנסות לאכול בחודש התזונה ההדרגתית חוטא לעצמו. צריך לנסות בהדרגה לפי ההוראות את כל המאכלים כולם, ולהגיע למצב שאכלת את כל המאכלים עד סוף החודש מהניתוח - כדי לדעת לפני הסגירה הראשונה איך עוברים כל המאכלים, ואם יש לך כבר הגבלה או עדיין אין כלום. כך אפשר לדעת יותר בביטחון מה הסגירה המתאימה לך, ולא לירות באוויר ולהסתכן בחנק ובצורך לרוץ לפתיחת חירום.

כרמית197

New member
לאופירה

שבת שלום תודה על התשובה... אני לא כ"כ הבנתי את מה שכתבת לי פה מה זאת אומרת לנסות את כל סוגי המאכלים. הרי אנחנו אוכלים רק טחון במהלך החודש הראשון??? ירקות הבנתי שאסור (מפנטזת על סלט). ובאופן כללי בשבוע הראשון ירדתי 5 קילו מה היא הירידה הנכונה בממצוע לרדת כל שבוע עם טבעת? ועוד שאלה דרך הפורום לא יצא לארגן קבוצות של מנותחי טבעת באזור המרכז? ועוד שאלה לי האם אני צריכה לאכול כמות של מרק ירקות טחון בכמות של כוס כי את האמת זה לא כ"כ משביע אותי....

אופירA

New member
מנהל
מי זה "אנחנו"? אצל מי נותחת?

רוב מנותחי הטבעת בפורום הזה הם של ד"ר אבינוח, ולפי הוראותיו והוראות הדיאטנית של הפורום (חיה), הם לא אוכלים חודש ראשון רק טחון. ממש לא. אוכלים שבוע ראשון רק נוזלים, שבוע שני כלכלה רכה, שבוע שלישי כלכלה רכה + דג טחון ובשר טחון, ושבוע רביעי מתחילים לאכול הכל בהדרגה, כל מאכל בנפרד. עד סוף החודש כבר צריך לנסות את כל המאכלים שאתה רגיל לאכול בחיים. אם נותחת אצל מישהו אחר והוראותיו שונות משום מה, אז תפעלי לפי הוראותיו. מצידי את יכולה לפעול לפי הוראותיה של הדיאטנית חיה, כלומר איך שאוכלים מנותחי ד"ר אבינוח. אין ירידה נכונה בממוצע כל שבוע עם טבעת, בוודאי לא בטבעת, כאשר התהליכים משתנים כל הזמן - יש החלמה בחודש הראשון, יש תהליך הצרות הדרגתי. איפה את רוצה למצוא ממוצע? נשקלים אחת לשבועיים או לחודש, ועוקבים אחר המשקל בצורה הגיונית ומאוזנת, בלי ציפיות בלתי סבירות. ירידה במשקל אינה תהליך ליניארי של קו ישר, אלא תהליך קפיצתי לא קבוע, עם מקצבים משתנים. מי אמר לך לאכול מרק ירקות בכמות של כוס? אין לי מושג. הגישה שלי - לאכול עד ששבעים.

למעלה