בוקר טוב לכולם

מיטל מק

New member
בוקר טוב לכולם

מקווה שכולם מרגישים טוב אני מחפשת דרכים לתת לילד את התרופות שלו.טגרטול ודפלפט בסירופ... האם מותר לשתות את התרופות עם חלב? שוקו? אני יודעת שישנם תרופות שהחלב פוגע בטיב התרופה לפעמים לוקח לו שעתיים להצליח לקחת את התרופה. הוא יושב ושותה לאט לאט, סובל מכל שלוק.. יום טוב ושבת שלום מיטל

האליפסה

New member
בתי שותה את הדפלפט בתוך 1/4 כוס מים

אני לא מתמצאת לגבי הטגרטול, אבל דפלפט מומלץ לקחת עם/אחרי האוכל ואין אזהרות בעלון של התרופה לגבי מוצרי חלב (וגם הרופאים לא ציינו את זה).

אילןאבא

New member
בהצלחה...

מיטל, חבל למשוך את תהליך קבלת התרופות הרבה זמן. * אפשר להבהיר פעמים בודדות שצריך לקחת גם אם אין שיתוף פעולה... * אפשר לפתות משהו טעים אחרי... * אפשר גם לעבור לכדורים. יש מספר אתרי אינטרנט שמלמדים איך לתת כדורים לילדים קטנים (מתחילים עם סוכריות גומי). * לגבי דפלפט וחלב - דפלפט היא חומצה (חומצה ולפרואית או המלח המצומד לחומצה הנקרא ולפרואט) ולכן עדיף לא לתת עם משקה בסיסי כמו חלב. יחד עם זאת, לא מצאתי לנושא סימוכין רבים ויתכן שמותר לתת עם חלב כי במילא החמיצות של הקיבה מחזירה את התרופה למצבה הפעיל. בכל מקרה, אפשר לתת עם מיץ פירות או מיץ ממותק אחר. * לגבי דפלפט ואוכל - אחת מתופעות הלוואי של דפלפט היא כאבי בטן ודברים נלווים לכך. חשוב לקחת דפלפט עם אוכל או בחצי שעה שאחרי האוכל. לא צריך ארוחה גדולה - מספיק שהבטן לא תהיה ריקה. דרך אגב, יש שתי גרסאות של סירופ דפלפט - אחת ממותקת ואחת לא. אפשר לנסות את שני הסוגים ואולי דווקא הלא ממותקת בשילוב עם מיץ מתאים תהיה מתאימה. יש לדפלפט מספר תופעות לוואי. אם רוצים להפחית את התופעות, עדיף לתת שלוש פעמים ביום שליש מהכמות היומית ולא פעמיים ביום. לגבי טגרטול (לשמחתי...) אני פחות מעודכן... בהצלחה...

מיטל מק

New member
תודה רבה על התשובות

כנראה שהילד הגיע לבד להחלטה שלא טוב לו עם החלב והשוקו הוא ביקש על דעת עצמו לחזור למתכונת של מים ותרופה לבד. לגבי הכדורים הוא ניסה ולא הצליח כל כך. אבלאנחנו באמת מתעמנים עם סוכריות טיק טק.. לאט לאט בסוף נצליח. תודה ולילה טוב מיטל

למעלה