בוקר טוב לכולם

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
בוקר טוב לכולם

יש לי שאלה שקשורה איפשהו ליחסי מטפל - מטופל: התחלתי תהליך טיפולי אצל מטפל ברפואה הסינית בראש ובראשונה כדי לאזן את מצבי הנפשי (שבחודשים האחרונים קצת לא יציב) וכדי לטפל בכאבי הגב הנוראים שפוקדים אותי . הוא בפגישת התשאול הראשוני חייב אותי לסדרה של 15 טיפולים. השבוע יהיה הטיפול ה-15 והוא לא הכין אותי ולא עשה איתי תהליך של פרידה ואני ממש לא מעוניינת להמשיך מעבר לטיפול ה-15 מכל מיני סיבות, איך לומר לו את זה שאני לא מעוניינת להמשיך, האם זה טוב לעזוב טיפול בלי הכנה לפרידה? מעבר לזה, אם אצליח לומר לו שאני לא מעוניינת להמשיך ובעצם לומר לא להמשך טיפולים, זה יהיה הישג בשבילי בשביל להפסיק לרצות את כולם...

BELEZA

New member
המשפט האחרון שכתבת

הוא התשובה לגבייך. נראה שאת בהחלט מוכנה לפרידה ולגבי איך לומר לו? הנה הצעה שלי (נניח שקןראים לו שמואל) "תודה על הכל שמואל אבל אני לא מעוניינת להמשיך את הטיפול"

elley

New member
גם את יכולה

לעשות תהליך של פרידה. בעצם, נראה לי שעשית, והדבר האחרון שחסר לך הוא השיתוף שלו בזה. יכול להיות שבטיפול השבוע הוא יישב איתך ויעשה איתך סקירה של מה שהיה במהלך הטיפול, ויסגור (עם פתח לעוד, כמובן). אני עושה סיכום ביניים באמצע סדרת הטיפולים, ומעין סיכום בטיפול האחרון. לא לפני אחרון, אחרון. כמובן שאני משאירה פתח לסדרת המשך, אם המטופל מעונין. בטיפול נמצאים שניים: המטפל והמטופל. האחריות על מה שקורה במהלך הטיפול נמצאת בידי שניהם. אם הוא לא מכין לפרידה, ואת מרגישה שצריך להפרד, הכיני את. ושוב, נראה לי שאת כבר בעיצומו של תהליך הפרידה, מה שנשאר זה הסיומת. ובגדול אני מסכימה עם BELEZA. אפשר להגיד "תודה על הכל. אני מרגישה שעכשיו אני צריכה זמן לעבד את מה שהיה כאן ושאני מרגישה שנפסיק כאן." זכותך לרצות להפסיק. האמת? אם את מרגישה שאת רוצה להפסיק, חובתך להפסיק. אחרת את יכולה לגרום לעצמך נזק, ואת זה אף אחד לא רוצה. ולומר לא להמשך איתו לאו דוקא אומר לא להמשך של טיפולים. טיפולים איתו אולי כן, אבל לאו דוקא טיפולים בכללי. מותר לך להחליף, וזה בסדר גמור. יש הרבה סוגים של טיפול, והרבה סוגים של מטפלים, ואנחנו משתנים עם הזמן. ואם הטיפול שעברנו טוב, יסודי ואמיתי, על אחת כמה וכמה שאנחנו משתנים. LCA של לפני הטיפול הזה אינה LCA שלאחריו. בהחלט מותר לLCA שלאחרי הטיפול להרגיש שהיא צריכה משהו אחר עכשיו, ולעבור הלאה. וזה בסדר גמור. אם הוא לא מסכם השבוע, סכמי את. את מהווה 50% מהצוות המטפל. ועוד דבר: קבלי
גדול ועוטף, ובהצלחה !

avorly

New member
LCA,

פשוט מאוד >>> במילים: "להבנתי הסתיימה הסדרה, ומבחינתי הטיפול מוצה. שלום". ושאלות אתיות בנושא: למה 15 טפיולים מראש? למה לא לתת למטופל/ת להחליט מה וכמה מתאים לו/ה?

אני ממש לא מבין מה הבעייה

אם את מבחינתך מרגישה שהטיפול שלו מיצה את עצמו ,,את פשוט צריכה להגיד לו בפשטות שאת לא מרגישה צורך להמשיך לטפל,ובזה תם ונשלם הסיפור ,,,על איזה תהליך פרידה את מדברת ,,,את מחליטה מה לעשות ואיך ומתי להפסיק את הטיפולים . דבר שני שהכעיס אותי לקרא ,,,זה החוצפה שלו לקבוע מראש ( ובטח גם לדרוש תשלום מראש ) על סידרה של 15 טיפולים,, אני כמטפל לעולם לא קובע את כמות הפגישות והטיפולים ,,,קודם כל צריך להתחיל לטפל ולהכיר את המטופל ,,ותוך כדי הטיפולים כאשר מרגישים לאן נושבת הרוח והאם יש ,,או אין התקדמות בטיפול ,,,קובעים ביחד לאן ואיך ממשיכים בטיפול .

elley

New member
מגע, למה אתה כועס?

אני כן מגדירה סדרת טיפולים מראש. כל עוד ברור לשני הצדדים שמותר להפסיק במהלך הסדרה, לשנות התמקדות, או לבטל אותה כליל, אני לא רואה שום בעיה עם קביעה מראש. בכל מקרה, אני מצאתי שיש הרבה מאד אנשים שזקוקים להתחייבות הזו, ושאם אנחנו לא קובעים מראש סדרה הם לא יבואו בעקביות, ומתוך כך, גם הטיפול יהיה פחות אפקטיבי. מי שמתכוון להגיע לסדרה של טיפולים ממילא יבוא לכל הסדרה, ומי שלא, ימצא כבר דרך להפסיק קודם. שלא לדבר על זה שאם קובעים מספר מסוים של מפגשים, אפשר לעשות סיכום ביניים באמצע, וגם בסיום, ואז יותר קל לראות אם ואיזו התקדמות היתה, והאם צריך לשנות מוקדי התיחסות ואילו. זה מקל עליי, כמטפלת, ומצאתי שגם על המטופלים שלי. זה גם נותן למטופלים נקודות התחלה וסוף, ומצאתי שאם "רואים את הסוף" יותר קל למטופל להתחייב באמת לכמה טיפולים רצופים ולא רק לטיפול אחד ולברוח, כי הוא לא יודע איפה זה יגמר, מה שתורם לאפקטיביות של הטיפול ומניעת "התמרחות". מעין "נקודות יציאה" מהתכנית, בהן ניתן לשנות את ההגדרות כך שיתאימו יותר ככל שמתקדמים, ובסופה להמשיך לעוד סדרה אם רואים ומרגישים שיש צורך, או לסיים באופן מסודר אם מחליטים שדי לעכשיו. ושוב, גם בסדרה החדשה יהיו "נקודות יציאה", עדכון ושינוי. אני מרגישה שהגישה הזו נותנת גם לי וגם למטופלים שלי גמישות בתהליך הטיפולי, ומעצימה את האפקטיביות שלו.

חלילה ,,אני בכלל לא כועס .

מאיפה הסקת את המסקנה שאני כועס ? לגמרי לא. אני עדיין אומר ,,,,אני אף פעם לא מתנה את הטיפול בהתחייבות לסידרת טיפולים ,,,נכון אני ממליץ ומסביר למטופל שפתרון אם בכלל לבעייה יצריך להיכנס לסדרת טיפולים ,,כמה , איך , מתי וכדומה אני נותן למטופל להחליט . עד היום, רק לאחר שהמטופל עבר 2-3 טיפולים שלי והתחלנו לראות שינוי ( גם הקל שבקלים ) יש מקום לדבר ,,וזה בדרך כלל בא לבד מהמטופל . אבל זאת דעתי ,,זאת דרכי ,,וכל אחד נוהג בדרכו שלו ... חג חנוכה שמח

elley

New member
כי אמרת...

הסקתי שאתה כועס כי אמרת בהודעה שלך "דבר שני שהכעיס אותי לקרא ..." אבל בהחלט, כל אחד והגישה שלו, מסכימה לחלוטין. חג שמח ומאיר שיהיה לכולנו

נכון ,,כתבתי כך

אבל ממש לא התכוונתי לכעוס ,,,זה היה יותר כביטוי לאי הסכמה שלי לדברים שנאמרו . חג חנוכה שמח מלא באור ואהבה נ.ב. אני מזמין אותך ואת כל המטפלים המעוניינים לעבוד באירועים שאני מארגן לחברות ,,,(יותר בקיץ) תוכלו להיכנס לאתר שלי magamerape.2ya.com להתרשם ולהרשם דרך המייל המצורף באתר

LCA

New member
עדכון

עברתי את הטיפול האחרון בסדרה, הגעתי בלי חשק ועם איזשהו אנטי לטיפול. בסוף הטיפול ישבנו ודיברנו קצת ושום מילה על סיום הסדרה. אז חשבתי והתלבטתי אם לפתוח את הנושא או לא ולבסוף אזרתי אומץ ושאלתי אותו לגבי סיום סדרת הטיפולים ומה בעצם עושים הלאה. הוא אמר שסיימנו את הסדרה ועכשיו זה תלוי בי מתי לבוא לטיפול "תחזוקה" והמליץ לבוא לטיפול כל פעם שאצטרך או פעם בשבועיים- שלושה. וזהו. מה שכן, הוא אמר לי משהו לפני הטיפול שלא אהבתי. הוא אמר לי שהוא כמו פסיכולוג. בלימודי הרפלקסולוגיה והעיסוי שלי חזרו ואמרו לנו שאנחנו לא פסיכולוגים ובעצם לא להכנס לתוך הבעיות של המטופלים שלנו והוא הציג את עצמו כפסיכולוג ובתור סטודנטית לפסיכולוגיה אני שואלת את עצמי איך הוא יכול לומר דבר כזה וגם כנראה להתכוון לזה? האם אתם נוהגים לפתח שיחות עם המטופלים שלכם על הבעיות שלהם ונותנים להם דרכי פיתרון "פסיכולוגיים" ובעצם לוקחים אחריות על החיים שלהם ומצבם הנפשי?

ריפלקס1

New member
לדעתי

קראתי את כל השיחה בינך לבין האחרים וגם את העדכון שרשמת.לדעתי מטפל טוב הוא מטפל שצריך להיות איכפתי וקשוב למטופל שלו. גם לי כפי שהזכרת בלימודיי הרפלקסולוגיה שלי אמרו לנו שאנחנו לא תחליף לרופא שלא לומר פסיכולוג , אני עם מטופלי מכירה את המטופל לאט לאט ולא ניכנסת לחיים האיישים שלו ,אני לא אומרת שיש אנשים שמחפשים מטפל-פסיכולוג אבל אם מטפל עושה את הטיפול מתוך אהבה והנחה שהוא אוהב את זה ולא עושה את זה לידיי חובה ואומר למטופלת שלו כפי שהזכרת 15 טיפולים ותשלום מראש אז לדעתי הוא לא מטפל .הוא צריך לתת לך להחליט הרי את המטופלת שלו . כשאני עושה טיפול אני עושה אותו כי אני אוהבת לתת למטופל את ההרגשה שיש לי מה לתת , אנרגיות וחשיבה חייובית על החיים ובכלל .אני לא מתיימרת להיות פסיכולוגית כי אני לא . אני לא נותנת להם דרכים פסיכולוגים אלא אומרת מה שיש לי להגיד בהבנה והם יכולים לקבל את מה שאמרתי או להמשיך הלאה ,ולא לקחת על עצמי את מצבם הנפשי. לשם כך אפשר להפנות את המטופל אם יש לו מצבים נפשיים לפסיכולוג . שיהיה לך ולמשפחתך חג חנוכה שמח.

elley

New member
אני לא

אני רפלקסולוגית, לא פסיכולוגית. מן הסתם במהלך הטיפול המטופלים חולקים איתי חוויות שעברו, בין אם בעקבות דברים שעלו להם מהטיפול, או דברים שהתחברו להם במהלך הטיפול. אני מקשיבה להם, ובהחלט נותנת להם את המקום של ל"חשוב בקול רם". אבל אני לא אומרת להם מה לעשות ואני לא שופטת את הדרכים להתמודדות ו/או פתרון שעולות להם. אני יכולה לנסות לתמוך בהם בזמן שהם מתמודדים אם אפשרויות, או לחשוב יחד איתם על "מה יקרה" בכל אחת מהאופציות, אבל ההחלטה היא שלהם, ואני מבהירה את זה, גם מראש וגם כל אימת שצריך. פסיכולוגיה היא טיפול באמצעות מילים. רפלקסולוגיה היא באמצעות מגע. יש הבדל, תהומי. יש רק מקום אחד שאני מכירה שמשלב מילים ומגע - אזון גוף-נפש. שם, חלק מהטיפול הוא שיחה, והחלק השני משתמש במגוון של טכניקות מתחום הרפואה המשלימה, לתמוך במה שעלה בחלק המילולי, או לשחרר נקודות שקשה להגיע אליהן מילולית וכיו"ב. והכי חשוב? מה שלומך? את מרגישה שהטיפול עזר לך? נראה לך שתמשיכי איתו ל"תחזוקה" או שתעברי למשהו אחר (אם בכלל)?

LCA

New member
תודה על התגובה

לפי איך שזה נראה היום, חזרתי אחורה למרות סדרת הטיפולים הארוכה שעברתי במקום להתקדם, ככה אני רואה את זה וככה הוא בעצמו הגדיר את זה, אז בינתיים אני אקח קצת זמן בשביל לעכל דברים עם עצמי ואם ארגיש שאני צריכה "תחזוקה" או משהו אחר נראה כבר מה יהיה.

csh018

New member
LCA אני הייתי עוצר עוד קודם לא חבל על הכסף.

אני חושב שאחת הבעיות שלנו כמטפלים שאנו לא מכינים מראש ציפיות ומדדים נכונים. אפשר לבדוק מהיכן מתחילים זו נקודת מוצא לאן אך מתי כמה אף אחד לא יודע להגיד מראש. אולי אחרי טיפול אחד הכל מסתדר ואחר כך מוחים עוד X טיפולים כי בלוטת הכיס עובדת. נכון אני בה מעולם של יעדים (ציפיות) מודדים ונימדדים אך כך ניתן לראות שיפורים או.... ( רק שיפורים). חג שמח שלומי

elley

New member
ואז השאלה הבאה שלי היא

האם חזרת אחורה נקודה, או האם חזרת אחורה למקום ממנו יש כמה התפצלויות שאת יכולה עכשיו להתקדם לכיוון אחר מאשר זה שבחרת להתקדם בו עד עכשיו? גם המטפל שלך הגדיר את מצבך כרגרסיה?! הוא מודה בפנייך בכשלון ועוד מצפה שתשארי אצלו ל"תחזוקה"!? איזו חוצפה.

LCA

New member
תראי,

זה לא משנה לאיזה מקום חזרתי, הנקודה היא שחזרתי אחורה במקום להתקדם הלאה ולהתפתח עם הטיפול ועם "עזרתו". ועכשיו אני מבינה ויודעת שזה לא משנה אם הוא הגדיר את עצמו כגורו שלי או כפסיכולוג שלי או כמטפל שלי, אף אחד לא יכול לקדם אותי מלבדי! ועכשיו, אחרי סיום הטיפול אצלו, אני יודעת איזה דברים לא לעשות בעתיד למטופלים שלי וזה דבר שלצערי הרבה מטפלים לא יודעים לעשות... ברגע שהם מקבלים כותרת של "מטפל" הרבה חושבים שהם יודעים הכל ולהם יש את כל התשובות (כמו שהוא אמר לי, "תשאלי אותי הכל, תתייעצי איתי בהכל, אני הגורו שלך" - שאחרי המשפט הזה רציתי להעיף לו סטירה, מה זה???)... וזה השיעור הגדול בשבילי ובכלל למטפלים, לדעת להיות מטפל אמיתי במובן ההוליסטי שלו ולא רק בטכניקה...

למעלה