בוקר טוב לכולם

lion 7

New member
בוקר טוב לכולם

שבת שלום , סוף שבוע רגוע , מחר יהיה יום חדש מעניין וזה מזכיר לנו ביקור המרימות לקבר הריק , המלאך המתרגש ענה להם איננו כאן .. אנחנו מתרגשים תמיד שהקבר ריק והאדון ניצח את המוות , כאשר קם מהמוות גם אנו קמנו לחיים חדשים .. ברכות לכנסיית בן ישוע על טקס ההטבלה היום , ולכולם נקווה שהשבוע הבא יהיה מעניין יותר ,טוב יותר , והכי חשוב שנהיה בריאים ושמחים ..

סבאח אלח'יר../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

סבאח אלח'יר ליון וחתוליד חתוליד ברוך הבא לפורום שתהיה לכם שבת נהדרת, מזג האויר בחוץ נהדר, יאללה תצאו ותהנו לכם אני אלך להתלבש כדי ללכת לכנסיה, כבר כמה שבועות שלא הלכתי ומאוד התגעגעתי לאוירה סלאם אלמסיח עליקום

salt of earth

New member
../images/Emo45.gifחילו קתיר

אני מתלבטת בין ללכת היום בערב או מחר בערב כי בבוקר כבר אין אפשרות ללכת. האינג'יל של יום ראשון (הספירה הלטינית) מדבר על משל הפרושי ואוסף המסים الفريسي والعشار وضرَبَ أَيضاً هذا المَثَلَ لِقَومٍ كانوا مُتَيَقِّنينَ أّنَّهم أَبرار، ويَحتَقِرونَ سائرَ النَّاس: « صَعِدَ رَجُلانِ إِلى الهَيكَلِ لِيُصَلِّيا، أَحَدُهما فِرِّيسيّ والآخَرُ جابٍ. فانتَصَبَ الفِرِّيسيُّ قائِماً يُصَلَّي فيَقولُ في نَفْسِه: « الَّلهُمَّ، شُكراً لَكَ لِأَنِّي لَستُ كَسائِرِ النَّاسِ السَّرَّاقينَ الظَّالمِينَ الفاسقِين، ولا مِثْلَ هذا الجابي. إِنَّي أَصومُ مَرَّتَيْنِ في الأُسبوع، وأُؤَدِّي عُشْرَ كُلِّ ما أَقتَني ». أَمَّا الجابي فوَقَفَ بَعيداً لا يُريدُ ولا أَن يَرَفعَ عَينَيهِ نَحوَ السَّماء، بل كانَ يَقرَعُ صَدرَه ويقول: « الَّلهُمَّ ارْحَمْني أَنا الخاطئ ! » أَقولُ لَكم إِنَّ هذا نَزَلَ إِلى بَيتِه مَبروراً وأَمَّا ذاكَ فلا. فكُلُّ مَن رَفَعَ نَفْسَه وُضِع، ومَن وَضَعَ نَفْسَهُ رُفِع » لوقا .14-9:18 אגב לראשונה שמתי לב שבעצם כאשר במיסה הלטינית אומרים "أرحمني انا الخاطئ" ומשתמשים בתנועת היד זה בעצם לקוח מהמשל הזה
איזה קטע פעם ראשונה שיודעת זאת. אז כמובן הפרושי הוא האדם הקפדן, שחושב שהוא יותר טוב מכולם, ואפילו בתפילתו הוא מבליט את עצמו מול אלוהים יעני תראה אותי אני לא כמו האחרים האלה הגנבים והחוטאים. בעוד שגובה המסים שהוא היה אדם שנוא אז בחברה כי נתפס כמשת"ף פשוט שפך את עצמו מול אלוהים ואמר "רחם עליי אני החוטא" ומה התוצאה הייתה? התוצאה הייתה שאלוהים מקבל את תפילת האיש החוטא ודוחה את תפילת הפרושי. עכשיו אלוהים לא מבקר את הפרושי במעשים הטובים שהוא עושה וגם לא מסכים למעשי גובה המסים הרעים. אבל אלוהים מתייחס לגישה שכל אחד בא אליו. הפרושי אמנם עשה מעשים טובים אבל הוא חטא באיך שהציב את עצמו מול אלוהים "אני אני אני אני", הוא לא התנסה בחסד החינם והרוחניות שלו היא טקסית בלבד שלא לדבר על העיסוק בעצמו ושפיטת האחרים סביבו. בעוד שגובה המסים שעושה אמנם דברים רעים אבל הוא לא מתרץ לעצמו את מעשיו והוא מכיר שהוא חוטא שצריך לקבל מחילה מאלוהים.

salt of earth

New member
ובערבית

النتيجة المذهلة: يقبل الله صلاة الرجل الخاطئ ويرفض كلّيّةً صلاة الرجل الصالح. نعرف جيداً أن الله لا ينتقد في الفريسي أعماله الصالحة ولا يرضى عن أعمال العشار الشريرة. بكل بساطة يقف الله موقفا إيجابيا أو سلبيا من صلاة كليهما. فسلوك الفريسي الجيّد يأخذ شكلا بغيضا إزاء الله وإزاء القريب في صلاته، وسلوك العشار الرديء يقوده إلى اتّخاذ الموقف السليم من الله ومن القريب في صلاته. فالفريسي لم يخطأ لأنه عمل أعمالا صالحة، بل أخطأ في وضعه ذاته أمام الله موضع المعتدّ باستحقاقاته (ففي سطر واحد يذكر نفسه أربع مرات). هذا الفريسي لا يعرف طعم النعمة المجانية أبدا. وروحانيته هي روحانية مملّة ونفعيّة، استبعادية واستعباديّة. وإضافة إلى وثوقه المفرط بصلاح نفسه هو إنسان يحكم على الآخرين ويحتقرهم. أما العشار فقد نال الخلاص والبرارة لأنه اعترف بأنّه خاطيء. هو لم يعذر نفسه. ولم ينظر تجاه الفريسي ولم يقل في نفسه: "أنظروا إلى هذا الفريسي المنافق، إنه يُصلّي ويظهر بمظهر التقي بينما هو أبشع من الجميع". أو: " أنا أُفضّل أن أبقى كما أنا على أن أكون مثل هذا الفريسي، فأنا رغم خطاياي أشرف منه"! يعرف العشار أنّه أثيم، ولكي يتحرّر من إثمه هو بحاجة إلى رحمة الرب. ليس لديه ما يقدّم لله. إذن هو يحتاج كلَّ شيء من الله. فالصلاة هي تعبير عن أننا لسنا كاملين، وبأننا نترك لله مساحة ليعمل فينا، ليُشكّلنا كما يريد هو. ولنسأل أنفسنا: ماذا في قلوبنا؟ أين نحتاج للقيام بتغييرات ضرورية في حياتنا؟ ما هي رغباتنا؟ وما هي الأمور التي تُقيّدنا؟ لنعترف الي&#1608

salt of earth

New member
../images/Emo43.gifקוטע ערבית שכמותך

لنعترف اليوم بأن العمل في مشاريع حياتنا ما زال مستمرّاً أو بحاجة إلى تغيير. فالصلاة لا تهدف إلى تغيير الله كما اعتقد الفريسي، بل تقود إلى تغييري أنا كما آمن العشّار، فعاد إلى بيته مبروراً أي متغيّراً. להמשך http://abouna.org/bishara/30sunc.htm

salt of earth

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif../images/Emo185.gif

ושבוע מצוין, אני עדיין מצוננת בס בשיפור
תודה ליון על המילים היפות בקשר ליום ראשון. אה נכון שכחתי מההטבלה שהזכיר בן ישוע מברוק אחי סלף
וגם היום חוזרת אלינו המנהלת עם התינוקת
כמה התגעגענו אליהן מלאן מלאן
אם כבר יש לנו חברה תינוקת אז גם בבחירת התראתיל צריך לחשוב עליה ולכן אני ממליצה לאמא של סהורה להשמיע לה את התראתיל האלה המוקדשות לילדים. במיוחד זאת ربي يسوع וצירפתי לך גם קישור
יום טוב לתינו ובהצלחה אם רותם מצטרפת אז אפשר לסמוך עליה שתדווח לנו עם תמונות
יום טוב לאלפא שכנראה נכנס לכוננות מבחן
יום טוב למיכאל שנעלם לנו בינתיים, יום טוב לאיש הפיל
שכל הזמן מנקה- פעם הבאה תגידי לי לבוא ולעזור לך
וקפצה לשאול שאלה מעניינת
אני אכין מאמר מפורט כי זאת שאלה חשובה, ג'ורג' לא סיפרת על הלימודים ואיך הולך לך שם אם אני לא טועה באזור שלך יש שני בתי אבות
אז אתה בחברה טובה
,
יום טוב שנסון וכיף לראות אותך בפורום אצלנו, יום טוב לנצח, ויום טוב דהאמא
, ג'ינבייב מקווה שאת נהנית בלימודים ואל תחששי מהילדגרד הוא לא נושך
, אל ח'נסאא' טוב לראות אותך בחברתנו
, חתוליד וילקאם
, מלאכית נשמה2 איך הולך לך בלימודים? ספרי לנו
אחרונה חביבה יסמין החדשה שהצטרפה אלינו
וזהו
מקווה שלא שכחתי אף אחד אם כן אל ח2 עלא אל ג'יל

למעלה