בוקר טוב לכולם...

איליין

New member
בוקר טוב לכולם...

לקראת שנת הלימודים החדשה אני די לחוצה לגבי הבת שלי , היא עולה לכיתה ג´ ואובחנה עם בעיות קשב וריכוז למרות שהשנה קצת פיספסנו - אין לה מסגרת היא לא רוצה ללכת לצהרון אולי היא תסכים השנה - ואין לה הרגלי לימוד טובים שזה די באשמתי..אני מגיעה הביתה כל יום ב-17:00 וקצת קשה לשבת איתה בשעות אלו, אני רוצה יעוץ לגבי שנה הבאה כיתה ג´ זה חשוב וחבל לא להתחיל טוב את השנה, תודה

דליה.ד

New member
שלום איליין!

יש לי כמה שאלות.... למה את מתכוונת כשאת אומרת שאין לה "מסגרת" מתי? איפה? למה? אני לא מבינה. האם הילדה מטופלת? תרופתית ו/או חינוכית (הוראה מתקנת וכו)? אולי אפשר ל"סדר" לה "פרח" (חונכת) פעמיים בשבוע. או אולי בייבי סיטר תיכוניסטית נחמדה פעמיים שלוש בשבוע? להכנת שיעורים, למשחק, טיול ולרביצה יחדיו מול הmtv?

גם אני רוצה יותר ספציפיות

אולי תפרטי לגבי אילו תחומים את נתקלת בבעיות ונוכל לעזור...

איליין

New member
היי לכולם

הכוונה שלי לאין מסגרת היא שהבת שלי לא רוצה צהרון ובזמן האחרון היא גם לא רוצה לבוא הביתה ברגל בערך 20 דקות הליכה , אם היתה לי דרך לסדר לה הסעה הייתי עושה זאת בכיף . הבייביסיטר הקודמת שהבאתי לה לא הסתדרו אחרי כמה זמן ומה שקרה זה שהיא היתה מתקשרת אלי לעבודה בוכה וזה לא בדיוק הואיל.. אז 3 פעמים בשבוע היא הולכת לחברות אחרי בית ספר (2 היא אצל אבא שלה) ואני הייתי רוצה אותה קודם בבית.

zivadina

New member
את צודקת בזה שהבסיס של הילדה

צריך להיות הבית. ולגבי מסגרת משלימה, הילד ה-adhd שלי לא אהב צהרונים, חוגים וכו´ הוא אהב את הבית. אצלנו יש בבית מחשב, וידאו, טלויזיה, עיתון שהילד מנוי עליו, אוכל שהוא יכול לחמם במיקרוגל. אז לי יש שלושה, אבל תמיד הם מגיעים הביתה בצהריים, ולדעתי זה נותן להם הרבה ביטחון. והצעיר תמיד מתקשר אלי כשהוא מגיע, בשביל לשמוע את "קולה של אמא". לילדי adhd יש מספיק עומס חברתי בבית הספר, ולכן מאוד מתאימה להם מסגרת שקטה בבית. אלו המסקנות שלי, מהנסיון הפרטי שלי.

דליה.ד

New member
אני מסכימה עם זיוה

גם ילדי לא אוהבים מסגרות כגון חוגים לאחר שעות הלימודים (אולי זה קשור בחוסר מוטיבציה שקשורה בadhd). הם בהחלט מעדיפים לבוא הביתה ולעשות כלום (רביצה מול הטלויזיה, מחשב, שינה). אולי תוכלי להגיע איתה לסיכום בנוגע לימי השבוע מה היא עושה בכל יום (ניתן לארגן טבלה על המקרר): נניח יום א´ הולכת לחברה, יום ב´ אצל אבא, יום ג´ בבית וכו´.

למעלה