בוקר טוב לכולם......

פרסה

New member
בוקר טוב לכולם......

קודם כל בוקר טוב ושלום לכם מציק לי נורא העינין שכל אחד שעלה פעם על סוס מחזיק מעצמו רוכב. יש לנו איזה ילד אחד בחוה (חוות ניסים החווה הכי טובה טלפון 01-555555 סתם סתם) בן 10 כזה עלה פעמים על סוס ודהר אז הוא מחזיק מעצמו רוכב. אפילו לאכף סוס הוא לא מאכף נכון הוא רץ רואים הוא הולך ליפול אין לא שיווי משקל בכלל הוא עכשיו בא ביציאה הוא רוצה לקפוץ משוכות. האא שככתי גם יש לו סוס מרוב הבורות לפני שהוא קנה את הסוס הזה הוא קנה סוס ב4 אלף שקל עם גב שבור הסוס נראה זוועה הוא אמר שזה סוס יפה. כרגע יש לו סוס הוא מפחד להתקרב אליו הסוס חזק מידי. בקיצור כל בנאדם שני שעלה על סוס(ויש הרבה כאלה. בחווה שלי יוצאים גם לטיולים חד פעמים) מחזיק מעצמו קאובוי די מעצבן והרוב האלה עלו 4 פעמים רק על סוס גם התופעה של הרכיבה נהיתה די פופולרית זה כבר לא משהוא מרגש לעשירים בלבד טוב גמרתי לשגע אותכם

הולי

New member
אני חייבת להגיב לזה...

בוקר טוב לכולם! שמע, לדעתי אתה ממש ממש ממש טועה! זה ממש שטויות שאדם שרכב רק ארבע פעמים הוא לא רוכב. רגע, ואם רכבתי רק שלוש פעמים וחצי זה נחשב? חמש פעמים זה בסדר? אולי 2 פסיק 84 פעמים זה טוב.....? תראה, בן אדם שמגדיר את עצמו כרוכב לא חייב לדעת לאכף, וגם לא חייב לדעת לקפוץ מעל דברים... רוכב זה אחד שאוהב לרכב, שאוהב סוסים. יש כאלה שמאד אוהבים לרכב אבל לא יכולים או שהפסיקו, בגלל שאין להם חווה קרובה לבית, או בגלל בעיות בריאות, או בגלל שזה עולה יותר מדיי כסף. אין לי מושג, כל אחד והסיבות שלו... הקטע- שזה לא משנה! אתה לא יכול לקבוע את מי להגדיר רוכב ומי לא. רוכב זה אחד עם נשמה כזאת!! ותדע לך, שאם ילד בן 10 כבר בגיל כזה מגדיר את עצמו כרוכב- הוא עוד יגיע רחוק. ואפילו אם מישהו ניצח בהמון תחרויות ורוכב כבר 10 שנים זה לא הופך אותו לרוכב יותר טוב. אני עשיתי שעורי רכיבה אבל אל הרבה כמוך בטח, והשתתפתי בהמון טיולים, ואפשר ללמוד הרבה יותר בטיול חופשי עם סוס, מאשר עם מדריך בתוך מנז´. שלך, (מקווה שלקחת ברוח טובה) הולי רוכבת מקצועית מקצועית

יש לך נקודה טובה.

השאלה היא, לא כמה זמן הילד רוכב, אלא האם הוא מתלהב, ובעצם לא יודע לעשות כלום.. אם ככה, אז תומר "הילד מתלהב, אבל לא יודע לעשות כלום.." אל תומר שהוא "לא רוכב" כי זה באמת לא נכון. אם הוא קנה סוס עם גב שבור.. כנראה שהוא באמת לא יודע כלום.. לגבי הקטע של "השתתפתי בהמון טיולים, ואפשר ללמוד הרבה יותר בטיול חופשי עם סוס, מאשר עם מדריך בתוך מנז´. " אני חוששת שאני חייבת לחלוק על דעתך: לצאת החוצה עם סוס, זו מיומנות, ללמוד איך לרכב בתוך המנז´ וכו.. זה דברים בסיסים שאי אפשר לעשות כלום אם לא יודעים אותם... זה בערך כמו לומר ש"כפל" יותר טוב מ"ועוד ופחות". אני לא חושבת שלומדים הרבה יותר, פשוט לומדים איך להיות הכי טוב ב... אני חושבת שטיולים יותר "מחזקים" מאשר "מלמדים". נ.ב אל תזלזלו בבני ה10-11 (אמרה הילדה שטרם מלאו לה תירסר שנה)
זה מזכיר לי..:יש לי בת מצווה בעוד 10 ימים ואני הולכת להזמין את כל הכיתה שלי לחוות הסוסים. לכל ילד יהיו 20 דקות רכיבה (בנז´ כמובן) ואחרי כן יהיה מזנון, משחקים כמו: השלח פרסה, הדבק את הזנב לחמור, קליעה למטרה, זריקת לאסו וכו.. ואז גם יהיה מעין דיסקו-בנוסח-קאנטרי, שאמור להיות מעניין... ואז כמובן יהיה מרשמלו על האש ועוגה לקינוח.. מה דעתכם?
שבועות שמח!

קצת גלשנו מהנושא../images/Emo1.gif

אבל מזל- טוב לאאווין הרוהירית !!! איזה רעיון מדליק למסיבת בת מיצווה! איצלנו זה לא ככה, אצלנו זה מסיבות קטנות ומשעממות (דיסקו, מן הסתם)... אז שיהיה לך במזל- טוב. מפיצפיצון.

../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif

אני מסכימה עם הקטע של "מסיבות משעממות",מסיבות הדיסקו והפיג´מות באמת מתחילות לעלות על העצבים, אבל לאור המצב הבטחוני.. אני לא חושבת שאפשר לחגוג בפארק או משהו. החווה היא מקום נידח ושקט ובטוח.. אז אם מישהו חושב לעשות אירוע מיוחד, זה המקום!

מריושי

New member
אני דוקא

רוצה להעיר על המשפט האחרון. הרכיבה באמת נעשתה פופולרית. אבל באיזו רמה זה נעשה פופולרי? ברמה העממית- כאלה שהולכים לטייל, כאלה שקונים סוס ב10000 שקל (אל תתפוס אותי בסכום...) כאלה שלומדים לרכב בשביל ההנאה. ברמה המקצוענית, זה עדיין ספורט של עשירים למרות שאני רוכב, אני עדיין א רואה את עצמי משקיע בקנית סוס 10000$ כשאני יכול באותו מחיר לקנות מכונית. ברמה המקצוענית, זה המחיר של סוסים, אם תבוא לאליפות ישראל בסוף השבוע, תוכל לראות סוסים ב30000$ ואולי יותר. אז מה אתה אומר? זה מקצוע לעשירים או שכל אחד יכול?

זה -מקצוע- של עשירים

אבל זה לא "ספורט" של עשירים, ענים ענים לא יכולים לרכב, כמובן, אבל למי לכל מי שיש כסף במידה מספקת (כלומר, שלא גר בווילה עצומה) אין סיבה שלא ירכב. אם אתה רוכש סוס וכו.. זה עניין של אלפי שקלים (בשביל המקום לסוס, הטיפול, העוקף, האוכל ועוד.. ועוד..) אבל אם אתה רק בא לרכב, זה עניין של כלום! לפני זמן רב, כשכלי התחבורה היחיד היה סוס, אז זה באמת נחשב ספורט ומקצוע של -עשירים-, היום.. כבר אי אפשר להגיד את זה. נ.ב סוס נחשב לכלי מלחמה בימי התורה, וזה ממש.. ממש.. מעצבן אותי: "סוס ורוכבו גאה בים" מהההה ההססוסיים הממסככניים עששוו??!!! אוף! אתם יודעים כמה סוסים נהרגו בקרבות??? בגללנו!!!!!!? איזה מסכנים...
עם כבר.. תשתמשו בחמורים או משהו.. למה סוסים??? ד"א זברות הן ממשפחת הסוסים נכון? אז, האם אפשר לביית אותן?

על איזה עשירים אתם מדברים???

לא צריך להיות מלכת אנגליה כדי לרכב על סוסים, באמת, רוב רוכבי הסוסים הם אנשים ממוצעים ואת האמת שרק קנית סוס היא כבר עסק רציני, רכיבה כ-תחביב או ספורט לא עולה ממש המון...

abup

New member
זה נכון

כל הענין הזה שמעצבן שאתה רואה איזה פספוס קטן שעוד יש לו חלב על השפתיים אומר שהוא אלוף הרכיבה בסוסים. אבל הענין הוא לא הקטע שהו מתלהב מזה שהוא יודע לרכב אלא אנחנו מדברים פה על אחת התכונות הכי מעצבנות אצלן בני אדם והיא: ש-ח-צ-נ-ו-ת מה לעשות יש אנשים \ ילדים שחצנים שפשוט עולים על הסעיף אבל גם הם קיימים ולא חייבים להתייחס אליהם. דווקא אתמול היה לי קטע מעצבן: הייתי בחווה שאני רוכב בה ופתאום הגיע איזה אחד שאמר שהוא רוצה קצת לרכב במנז´ אז שאלנו אותו אותו אם הוא יודע משהו והסברנו לו שזה לא כל כך פשוט לרכב אז הוא כמובן השתחצן"כן אני יודע אין לי בעיה אני רוכב הרבה על סוסים" (תבינו זה איזה בן אדם בן 30 ומשהו שבא עם הילדים שלו) טוב אז הוא עלה על הסוס ומהרגע הראשון רציתי לדפוק את הראש במעקה של המנז´ לא הבנתי מה נתנו לי להשגיח עליו....!!! הבן אדם עקום רצח שלא נדבר על זה שהוא לא הצליח לעלות על הסוס אז הוא גם לא יודע להחזיק מושכות. חוץ מזה אתם מכירים את הביטוי : "מי שלא יודע לרקוד אומר שהרצפה עקומה"... אז ככההוא הולך על הסוס ורוצה קצת להאיץ ת´קצב והוא בועט בסוס (אני שונא שעושים את זה) ומה לא והסוס לא זז.. אז הוא בא אליי ואומר "אוף איזה סוס עצלן זה נראה לי שהוא קצת עייף" אני תוך שניה התקרקרתי על הרצפה מצחוק. ואתם לא מכירים אותי אני לא בן אדם שדופק חשבון אז אמרתי לו שירד רגע מהסוס אני עליתי והראתי לו למה הסוס מסוגל לעשות. והוא לבד הבין שמשהו לא בסדר אצלו ועכשיו יש פחות בן אדם אחד שחושב שסוס זה חיה אוטומטית ושרק צריך לדעת לשבת עליה.....

הא!!! מגיע לו!!!!

מצד אחד, יש אנשים ש-חושבים- שהם יודעים הרבה, ככה גם אני חשבתי.. עכשיו אני מרגישה כל כך מטומטמת כשאמרתי שאני יודעת "די הרבה" כששאלו אותי בפעם הראשונה כשעליתי על סוס..כלומר, אני קראתי כל מני ספרים וכו.. אבל.. אוף אני נורא מתביישת... טוב, לפחות לא אמרתי שאני -רוכבת הרבה-... מצד שני... יש אנשים, שאומרים שהם -יודעים המון- בכוונה תחילה, ויש כל כך הרבה כאלה, שחושבים שהם העולם.. זה כזה דוחה אותי. *מעלה אסוציאציה* ~רואה בעיני רוחי: ערס עומד עם אקדח דלק כזה, ביד שלו, לידו עומד סוס ובוהה בו עם גבה מורמת~
~נסקלת שנית~

einatk

New member
לדעתי זה דווקא כן

ספורט של עשירים-יחסית. אין עוד חוג ספורט לילדים/נוער שעולה קרוב ל-100 שקל לשיעור, ושהציוד הנילווה שלו כל-כך יקר. אני אומרת את זה מנסיון, שכשהייתי קטנה ההורים שלי פשוט הודיעו לי שאם אני רוצה יותר משיעור אחד בשבוע - אני צריכה לעבוד בשביל זה. את כל ציוד הרכיבה השלי קיבלתי בתור מתנות לימי-ההולדת - ככה יצא שהיו לי קסדה, ומגפיים, ושוט, ומכנסי רכיבה - בהפרשים של שנה אחד מהשני...וההורים שלי רחוקים מלהיות עניים! וכן, אחזקה של סוס, אפילו עם זה בחצי פנסיון, זה דבר שבאיזה שהוא שלב קשה להימנע ממנו - פשוט כי מגיע השלב שהרוכב עובר ברמתו את כל סוסי בי-הספר במקום בו הוא רוכב. וחצי פנסיון זה דבר יקר! אני למשל הייתי צריכה לחכות עד גיל 24, שבו לשמחתי אני משתכרת משכורת נאה, כדי להחזיק חצי סוס. ותסתכלו פשוט על הרוכבים סביבכם - הם כנראה מתחלקים לשני סוגים - עשירים/אמידים, וקיבוצניקים, שיש להם אורוות בקיבוץ והם לא משלמים. מה דעתכם?

פרסה

New member
תגובה לכולם (כולל עצמי)

אוקי אני דיברתי על הילד שאני מכיר אני לא מזלזל בבני 10 כי אני לא גדול בהרבה לי יש עכשיו בר מצווה אני נתתי דוגמא ונתתי פרטים עכשיו זה לא ענין שכמה פעמים רכב. הילד עלה על הסוס פעמים שלוש נתן מכה והסוס רץ אפילו לעצור הוא בקושי מצליח עכשיו הוא אומר לי בוא תחרות (מיכיוון שאני יודע שמישהו יגיד איך אני רוכב אז אני יגיד אני לא מחזיק מעצמי רוכב תחרות המשך למטה) הילד רוצה ללמוד קפיצה זה שחצנות סתם מילא אם זה גם היה נכון שהוא רוכב טוב. אבל הוא לא רוכב נכון,גם חלק מלרכב על סוס זה להכין את הסוס (שטיפה, הברשה, האכלה, איכוף והרבה אהבה לחיה) אני עוזר לדוד שלי בחווה (מרכבות לטרון) אני מעלה הרבה על הסוסים אנשים אומרים לי אני רכבתי תן לי סוס פרוע נותן לו סוס ערבי מסכן רק מהעליה שלו רואים שהוא לא יודע לרכב שואל תבן אדם אומר לי הוא רכב כמה פעמים. והא רוצה סוס פרוע, לפני חודש באה ילדה אני יודעת לרכב. איפה רכבת? לא רכבתי קראתי ספר על רכיבה אין זה סתם הם אומרים וחושבים שהם יודעים יודעים משהוא טוב עכעשיו עלי אני רוכב 4 שנים התחלתי למוד אצל שמעון דים בכפר בן נון רכבתי אצלו שנה וחצי בתוך מנ´ז הגעתי לטרוט. בגלל שהוא העלה מחיר עזבתי אצלו, עברתי בכמה חוות אחת בכפר שמואל אח"כ דוד שלי פתח את הרכיבה אצלו בפארק ובאתי אליו לחווה אצלו התחלתי לדהור קצת וזהוא כיום דפקא אמרו לי כמה אנשים ללכת לתחרות אבל לא בא לי אני רוכב בשביל הכיף בשביל החיה. יש לי סוס בשם סטנלי (סטנש) בן 3 סוס מקומי לא מי יודע מה להמרות שרואים שיפור בזמן האחרון. עלה לי לפני 4 חודש 3 אלף טוב זינתי מספיק תמוח

מהההההה?../images/Emo2.gif

שנה וחצי עשית רק טרוט?? אני לומדת קצת יותר משנה וחצי, ועל השיעור הראשון עשיתי טרוט... ואני גם עושה קאנטר, וקפיצות מכשולים... זה לא הגיוני ששנה וחצי עשית טרוט והליכה... כלומר אולי זה עזה לך ישיבה ויציבות ממש טובה אבל... כאילו זה כל מה שעשית?...
נועה

פרסה

New member
כן

ורק במנ´ז לא יצאתי החוצה זה נתן יציבות וגם זה עוד סיבה שעברנו

K A R I N

New member
לא הבנתי את התגובה שלך, גבר

ומה זה בכלל גבר עם לב???? מי שמע על דבר כזה???

גו קארין ../images/Emo13.gif

אז ככה: יש אנשים שעלו על סוס פעמיים בחיים שלהם, אבל מגיעים לתחרות עם סוס מאומן מפה ועד טיזן וקוטפים מקום ראשון. זה לא הבנאדם שיודע לרכב, זה הסוס שיודע את העבודה... ותחשבו על זה. (אני לא סומכת עליכם, אז אני אגיד: רוכב זה בדם.)

taz512

New member
מספר נקודות

דבר ראשון רוכב לא נמדד במהירות רכיבה. אני מכיר רבים שרצים עם סוסים בפול גאלופ אבל לא יודעים לרכב. וזה גם לא זמן רכיבה. כי אני מכיר אדם שרוכב כבר 4 שנים וכל קשר בין מה שהוא עושה לבין מה שנקרא רכיבה הוא מקרי בהחלט. וגם לימוד במנז´ זה לא אינדקציה. יש הרבה רוכבים שכל החיים שלהם רוכבים בטיולים וכדומה. והם שמים בכיס הקטן רוכבי תחרויות. אז לא צריך לסקול אף אחד. ואף אחד לא צריך לנפח את החזה. לכל אחד יש מה ללמוד. גם לי גם לכם וגם לאלוף העולם. אף אחד לא רוכב מושלם. ועם אותו ילד זב חוטם רק משתחצן, פשוט תסביר לו מה הטעות שלו. ועם הוא לא רק משתחצן והוא באמת רוצה ללמוד אז זאת רק ברכה. שילמד ויצטרף לקהילת הרוכבים. טוב אני מדבר הרבה, ואני יודע שזה מבולבל נורא. אבל הייתי חייב לפרוק את מה שהיה לי על הלב. טאז שד שהוא רוכב

תגובה להכל ולכולם

קודם כל, אני מצטערת, אבל אני חושבת שאבו-דני צריך לשקול למחוק את ההודעה של "בחור עם לב" ... זה באמת לא לעניין! איך זה קשור בכלל? וחוץ מזה.. זה נורא ואיום! בכל מקרה: יש כל מני אנשים שרוכבים על סוסים: יש אנשים שיש להם את זה בדם, יש אנשים שנולדו וישר התחילו לרכב, יש אנשים שלומדים מהר, יש אנשים שלומדים לאט, יש אנשים שאין להם את האומץ, יש אנשים שזה פשוט לא בשבילהם ויש אנשים שפשוט שקדנים ורוצים להיות מדויקים! אז,זה באמת לא משנה כמה אתה רוכב,איפה ואיך, כל עוד אתה אוהב את זה. אני: טוב, אז ככה.. בהתחלה נמשכתי יותר לדולפינים (שאפשר למצוא הרבה קשר ביניהם לבין סוסים, חוץ מהקטע של היבשה והמים) אבל דולפינים יש רק באילת
אז עזבתי את הקטע של זה.. ואז נדלקתי על סוסים. אז, שכנעתי את אמא שלי לשלם לחוג, וזה מה שיצא: עשיתי לא בכוונה קצת גלאופ בשעור הראשון שלי
אבל זה היה ממש כיף, בגלל שהוא היה איטי ומרחף כזה וגם עשיתי טו טראק נחמד ואמ.. כל מני.. המ.. בשעור השני כבר יצאתי לטיול ועשיתי קצת טרוט. לאומת זאת, את הקפיצות עשיתי בשלב מאוחר יותר, כמה שעורים אחרי שהיה לי קאנטר יציב וטוב (רק אחרי בערך קצת פחות מחצי שנה), וזה היה כבר עם קבוצה. עכשיו אני לומדת.. אמ.. אין לי מושג קלוש איך מאייתים את זה: טראסז´(?) ולהעביר "מהלכים" בלי שישימו לב... המ.. זה בערך הכל..
תאכלו גבינה.. זה טוב בשבילכם!
חג שמח!

קוראים לזה דרסז´...../images/Emo13.gif

שזה רכיבה אומנותית... ואני עד לא מזמן פחדתי מסוסים מסוימים, ומקפיצות...(אני לא קופצת גבוה עדיין...) . ועכשיו לא יודעת זה פשוט עבר לי..אין לי מושג איך.. אני כבר לא מפחדת משום סוס...
נועה שכבר לא פוחדת...(טאז אין על זה © -נכון?...)
ותאכלו הרבה גבינה.... חג שבועות שמייייח!

למעלה