בוקר טוב ליום ראשון

doe2

New member
זה לא ממש מדוייק

שכן בדרך כלל אלו תביעות מהסוג המתברר בבית משפט לתביעות קטנות שם ההליך מאוד מאוד מהיר.

doe2

New member
אויש, לא יודעת מה יותר גרוע

להכנס באוטו של סוכן ביטוח או של עו"ד
בכל מקרה מקווה שצילמת את הנזק (דווקא היום עם הטלפונים הניידים זה קל יחסית). בכל מקרה מציעה לך לפנות איתו למוסך (לא מוסך הסדר של החברה שלו, אלא מוסך שאת מכירה) ולשמוע הצעת מחיר. אם הוא לא מסכים אז לפנות לשני מוסכים, אחד שמוסכם עליו ואחד שמוסכם עלייך ולבדוק הצעות מחיר. כמו כן תתעדי הכל. את יכולה גם להקליט את השיחות שלכם (היות ואת לא עו"ד את לא מחויבת לומר לו שאת מקליטה). מנסיון שלי, אני שיפשפתי למישהו את הרכב וניגשתי איתה למוסך לקבל הצעת מחיר וסה"כ שילמתי 200 ש"ח ובאמת לא היה שווה לערב את הביטוח. אל תתני לו להפחיד אותך ואני חוזרת על החשיבות של תיעוד השיחות ביניכם. שופטים בדרך כלל מאוד לא אוהבים בריונות של בעלי מקצוע (ושוב, סוכני ביטוח ו/או עו"ד). כך שאם תבואי למשפט (אם יהיה משפט אז בוודאי בתביעות קטנות) מוכנה ומסודרת זה בוודאי ישחק לטובתך. אם צילמת, הייתי אפילו ניגשת למוסך עם הצילום בשלב ראשון ושואלת לעלות משוערת. אני מקווה שלא הפחדתי אותך, למעשה אני מאמינה שכשהסוכן יראה שאת לא פריירית, הוא יסוג. כמו כן אם את שולחת לו מכתב, כתבי בחלק השמאלי העליון של המכתב "מבלי לפגוע בזכויות" - כלומר המכתב אינו מהווה שום ראיה משפטית/הודאה או מה שזה לא יהי. כלומר לא ניתן להשתמש בו נגדך.

מותר לכל אדם להקליט - אם הוא אחד המוקלטים

מבלי להודיע לצד השני שהוא מוקלט. את לא יכולה להקליט שיחה של שני אנשים (ויותר) ולהשתמש בה - כי הדבר אינו חוקי, אבל אם את מקליטה שיחה איתו - הדבר חוקי (גם לעו"ד שעושים זאת רבות).

doe2

New member
למיטב ידיעתי עו"ד חייב להודיע שהוא מקליט את

השיחה (מצד שני בחינות הלשכה היו כל כך מזמן שיכול להיות שאני טועה)

../images/Emo73.gif מזכיר לי סיפור

לפני כשנתיים, כשיצאתי מהחניה בעבודה, פגעתי, כנראה, ברכב חונה. אני כותבת "כנראה", כי אני לא הרגשתי בפגיעה. מתברר שברכב ישבה נהגת שנסעה אחרי וביקשה ממני פרטים. כשיצאתי מהרכב לדבר איתה, ראיתי שלרכב שלה לא נגרם נזק נראה לעין. למחרת זכיתי לטלפון מאבא שלה שהוא שמאי רכב (יותר טוב מסוכן ביטוח...). בואי ניפגש, הוא אומר לי, ניסגור מחיר. אמרתי לו שאני צריכה לחשוב על זה ושייתקשר מחר. למחרת אמרתי לו שאני מעוניינת להפעיל את חברת הביטוח. "אם ככה" - הוא אמר - "אני אחליף כבר את כל הפגוש!". לא עברה שעה וסוכנת הביטוח שלו התקשרה אליי והתחילה לנסות לשכנע אותי שלא כדאי לי וכן הלאה. אמרתי לה שמעכשיו שלא ידברו איתי אלא עם הביטוח. התיקונים, בסופו של דבר, הסתכמו בכ-400 ש"ח בלבד. את הפגוש, כמובן, הוא לא החליף. בפעם הבאה אשאל מי יושב ברכב לפני שאכנס בו...

מ י כ

New member
אוי נאחס

אין לך סוכן ביטוח או עו"ד מכר שאת יכולה להתיעץ איתו? שונאת פשוט שונאת סיפורים כאלה..

ואווו, המון תודה על התגובות!

אין ספק שאני חייבת לבחור מי המכונית שעומדת לפניי ברמזור. זה נורא מבאס כשמי שמולך מבין את החומר הרבה יותר ממך. doe2 המון תודה על האינפורמציה. אני לא כ"כ יודעת איך אני יכולה להגיע איתו לאיזשהו מוסך. אני בטוחה שבמצב רגיל גם בעל הרכב לא היה מתאמץ להפעיל את הביטוח כי ההשתתפות העצמית באמת גבוהה אבל משום מה נראה לי שבמקרה הזה יחסכו מהם כל התשלומים שאני אצטרך להוציא.

למעלה