בוקר טוב יקרים

lion 7

New member
בוקר טוב יקרים

היה אתמול בעיות גלישה , מקווה שלא יהיה בערב .. כל טוב

lion 7

New member
סוף שבוע נעים לכולם

מה הייתם רוצים ומצפים מהבנים שלכם חובות וגם מה היא החובות שלנו לגביהם ? אנחמו חיים בעידן שונה ממה שגדלנו עליו, יש מותרות ויש גם קוים אדומים .. בחברה שלנו כערבים ויהודים (מזרחיים במיוחד) אנו שמחים על ביאת הבן יותר מהבת אני מכיר הרבה סיפורים על בית שאין בו בנים, ואם כבר בן יחיד בין כמה אחיות, זה לפעמים מדגיש את הצורך לתכנן ביאת עוד ולד בתקווה שהבן היחיד לא יהיה לבד ואם תבוא בת? זה קרה וקורה, גם כאשר אין בן שישא את שם האבא ,, אני מכיר משפחות עם 5-6 בנות בלי בן, נושא כואב האם יש אזכור למקרים כאלה בתנ"ך ובברית החדשה? נראה לי שזה יריץ חיפוש מצדכם, יש מקרה כזה עם כאלב בן יבבנה (אם אינני טועה) ונושא חלוקת הירושה בן יחיד בברית החדשה היה במקרה עם אליעזר ושתי האחיות ? יש עוד סיפורים כאלה? זה כנראה מתנגד עם הדעה הרווחת של פרו ורבו מצווה אלוהית מבראשית אשמח אם תשתתפו בדעות שלכם, משפחה גדולה : כן , לא למה? אני מקבל את מה שאלוהים נתן : ילד יחיד בין ***** מה ההעדפה זכר, נקבה למה? טוב זה לבינתיים, אם לא תהיה השתתפות ,אנסה לענות , אם ורק המחשב יהיה פנוי, אולי מהנייד שיהיה לכם אחלה סוף שבוע , והרבה דשים לנעדרים ולמטיילים שיפרד ומיכאל

ליון ידידי,

אני לא מבין את הקשר בין בן יחיד, או הורים ללא בנים, לבין כָּלֵב בֶּן-יְפֻנֶּה. , כָּלֵב בֶּן-יְפֻנֶּה. היה אחד משנים עשר המרגלים שנשלחו לתור את הארץ לפני כיבושה מידי עממי כנען. על פי המתואר בספר במדבר (פרק יג'), יהושע בן נון וכלב בן יפונה לא הוציאו דיבת הארץ רעה וזכו להכנס אל ארץ ישראל, בניגוד לעשרת המרגלים האחרים שהוציאו את דבת הארץ רעה ומתו בעבר הירדן. מקרה בו מסופר על משפחה של בנות בלבד, ללא בנים, הוא המקרה של בנות צלופחד. בספר במדבר, פרק כז', מסופר שלאחר המחלוקת עם קורח ובני עדתו, שניסו למרוד במשה ומתו בחטאם, באו חמשת בנות צלופחד אל משה בטענה שעליהן לקבל חלק ונחלה בארץ ישראל. משום שעל פי החוק שהיה נהוג אז, הבן יורש את אביו. לטענתן, אביהן מת ללא בנים, לכן על הבנות לקבל את חלקן בירושה. הן נימקו זאת בכך שאביהן מת בחטא הפרטי שלו, ולכן אין לשלול את זכויות בנותיו. בספר במדבר (פרק כז' פסוק ו') מסופר שמשה פנה אל האלוהים, שהורה לו לקבל את טענת בנות צלפחד ולהעניק להן חלק בארץ. אם רוצים, ניתן לראות במעשה זה את המעשה הפמיניסטי הראשון הידוע. במדבר פרק כז' : "(א) וַתִּקְרַבְנָה בְּנוֹת צְלָפְחָד, בֶּן-חֵפֶר בֶּן-גִּלְעָד בֶּן-מָכִיר בֶּן-מְנַשֶּׁה, לְמִשְׁפְּחֹת, מְנַשֶּׁה בֶן-יוֹסֵף; וְאֵלֶּה, שְׁמוֹת בְּנֹתָיו--מַחְלָה נֹעָה, וְחָגְלָה וּמִלְכָּה וְתִרְצָה. (ב) וַתַּעֲמֹדְנָה לִפְנֵי מֹשֶׁה, וְלִפְנֵי אֶלְעָזָר הַכֹּהֵן, וְלִפְנֵי הַנְּשִׂיאִם, וְכָל-הָעֵדָה--פֶּתַח אֹהֶל-מוֹעֵד, לֵאמֹר. (ג) אָבִינוּ, מֵת בַּמִּדְבָּר, וְהוּא לֹא-הָיָה בְּתוֹךְ הָעֵדָה הַנּוֹעָדִים עַל-יְהוָה, בַּעֲדַת-קֹרַח: כִּי-בְחֶטְאוֹ מֵת, וּבָנִים לֹא-הָיוּ לוֹ. (ד) לָמָּה יִגָּרַע שֵׁם-אָבִינוּ מִתּוֹךְ מִשְׁפַּחְתּוֹ, כִּי אֵין לוֹ בֵּן; תְּנָה-לָּנוּ אֲחֻזָּה, בְּתוֹךְ אֲחֵי אָבִינוּ. (ה) וַיַּקְרֵב מֹשֶׁה אֶת-מִשְׁפָּטָן, לִפְנֵי יְהוָה. (ו) וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה לֵּאמֹר. (ז) כֵּן, בְּנוֹת צְלָפְחָד דֹּבְרֹת--נָתֹן תִּתֵּן לָהֶם אֲחֻזַּת נַחֲלָה, בְּתוֹךְ אֲחֵי אֲבִיהֶם; וְהַעֲבַרְתָּ אֶת-נַחֲלַת אֲבִיהֶן, לָהֶן." בהמשך הפרק נקבעים עוד כללים על דרכי חלוקת הירושה כאשר אין בנים, לבנות, אם אין גם בת לאח וכך הלאה.

lion 7

New member
צודק התבלבלתי, איי כך כאשר מתבססים על הזכרון

ולא חוזרים למקור (ידעתי שיש טעות, תודה רבה על התיקון) כאלב בן יפנה كالب بن يفنه سفر العدد عد-13-6: ومِنْ سِبْطِ يَهوذا كالِبُ بنُ يَفُنَّا، יחד עם יהושע שכן האמינו ונתנו את הטון אצל משה בלכבוש את הארץ, לכן שניהם הורשו להכנס לארץ צלופחד וחמשת בנותיו וסוגיית חלוקת הירושה לבנות נזכרה כסוגיה יחודית (כן פמינסטית)ובערבית יותר קל לנו לקרוא גם ( سفر العدد 27 : 7)بنات صلفحاد عد-27-1 وتقَدَّمَت بَناتُ صَلُفْحادَ بنِ حافرَ بنِ جلعادَ بنِ ماكيرَ بنِ منَسَّى مِنْ عشائرِ منَسَّى بنِ يوسُفَ، وهذِهِ أسماؤُهُنَّ: مَحْلَةُ ونوعَةُ وحُجلَةُ ومِلكَةُ وتِرْصَةُ. عد-27-2: فحَضَرنَ أمامَ موسى وألِعازارَ الكاهنِ وسائرِ الجماعةِ عندَ بابِ خيمةِ الاجتِماعِ وقُلْنَ: عد-27-3: ((أبونا ماتَ في البرِّيَّةِ، وهوَ لم يَكُن في جملةِ القومِ الذينَ هدَّدوا الرّبَ مِنْ جماعةِ قورَحَ، لكِنَّهُ بخطيئتِهِ ماتَ وما كانَ لَه بَنونَ. عد-27-4: فلماذا يُحذَفُ اَسمُ أبينا مِنْ بينِ عشيرَتِه لأنْ لا اَبنَ لَه؟ فأعطِنا ميراثًا فيما بينَ أعمامِنا)). عد-27-5: فرفَعَ موسى دَعواهُنَّ إلى الرّبِّ، عد-27-6: فقالَ الرّبُّ لموسى: عد-27-7: ((بالصَّوابِ نطَقَت بَناتُ صَلُفْحادَ. أعطِهِنَّ ميراثًا فيما بَينَ أعمامِهِنَّ، واَنقُلْ ميراثَ أبيهِنَّ إليهِنَّ. عد-27-8: وقُلْ لبَني إِسرائيلَ: أيُّ رَجلٍ ماتَ ولا اَبنَ لَه، فاَنْقُلوا ميراثَهُ إلى اَبْنَتِه. عد-27-9: فإنْ كانَ لا بنْتَ لَه، فأعطوا ميراثَهُ لإخوَتِه. عد-27-10: فإنْ كانَ لا إخوَةَ لَه، فأعطوهُ لأعمامِهِ. عد-27-11: فإنْ كانَ لا أعمامَ لَه، فأعطوه لنَسيبه الأقرَبِ إليه في عشيرَتِهِ، وليكُنْ ذلِكَ لبَني إِسرائيلَ فريضةً شَرعيَّةً، كما أمرَ الرّبُّ موسى)). תודה רבה סבל"ה יקר על התיקון

salt of earth

New member
ערב טוב חברים יקרים ../images/Emo140.gif

כמה שהתגעגעתי לכתוב בפורום האמת
אצלי הולך דווקא בסדר, חשבתי שהלחץ יירד לאחר שסיימתי את ההכשרה אבל כמו תמיד מתברר שלא כך המצב, אבל לא נורא העיקר שאני מרוצה ממה שאני עושה בחיים, ותודה לאלוהים על כל החסד שהוא מעניק לי בימים אלו
אני לא יודעת אם סיפרתי לכם מקודם, אולי סיפרתי רק לשפרד פעם במסינג'ר כי התחלתי ללמוד קורס תיאולוגיה, אנחנו משתתפים בהרצאות כל שבוע על נושאים תיאולוגיים והיסטוריים שונים, למשל عقائد كنسية، مجامع كنسية، تاريخ الاضطهادات וזה ממש נחמד ומעניין, והקטע המרגש הוא העובדה שמשתתפים בקורס הזה אנשים מכל הגילאים בכנסייה, משפחות, אנשים נשואים, צעירים וצעירות. חלקם אנשים שהייתי פוגשת כל שבוע בכנסייה אבל מעולם לא התאפשר לנו לדבר ולהכיר וכעת בגלל הקורס האינטסיבי אז אנחנו מחליפים חומר, מדברים, לומדים להכיר אחד את השני וזה ממש כיף ולפי דעתי עושה גיבוש טוב. חחח בפעם האחרונה ישבתי ליד אישה שתמיד ראיתי בכנסייה ומסתבר שהיא חולת סיכומים כמוני, אז שתינו השתדלנו לכתוב על המחברת כמה שאפשר את דברי המרצה וכל פעם שאחת משתינו לא הספיקה אז השלימה את החומר מהשנייה- היא אפילו ביקשה ממני את המחברת כדי שתצלם את ההרצאה הקודמת יעני ממש כמו באוניברסיטה
חלק מהחומר אני כבר מכירה, אבל לא לעומק ולכן זה אפשר לי להכיר לעומק את החומר למשל על ועידות הכנסייה ועל כל קבוצות המינות למיניהם. אבל אם בסיכומים עסקינו, אז مش عارقي شو هاد الفلاس اللي علق في... יעני לאחר 3 שנים כסטודנטית אני סמסטר ראשון שבו אני כבר לא רושמת בהרצאה, ומעדיפה להסתמך רק על צילום הרצאות
לא יודעת מה קרה לי... לרוב הייתי רושמת בהרצאה ואז בבית משלימה דברים חסרים ועכשיו אפילו את זה אני כבר לא עושה... מזל שהבחורה שממנה אני מצלמת רושמת את הכל
וואי כמה רשמתי :-O כנראה שהתעגעגעתי לכתוב בפורום כל כך
אז ספרו לי מה שלומכם? מה אתם מתכננים לעשות בחופש הגדול?

lion 7

New member
אין כמו למידה והפורום זה

הוא בית חם (או קריר בימים אלה) אני יודע שאת חרוצה מאוד וזה רואים בהעשרת הפורום כמו דראל ושיפרד והרבה שמות כאן , נחמד שיש פניות מהסטודנטים שלנו לחוגים קריסטולוגיים, חבל גם שאני לא לנדתי בביבל קולג בזמנו (עקשן נשאר עקשן מה לעשות? כמה חבל) בימים האחרונים הייתי בחופשה מהעבודה, אולם היה לי מסע קשה לקנות אוטו, כן זה כך אצלי אני בררן לגבי מכוניות, מחפש את הטוב היעיל והמרווח,,, כמה אירוני שעם כל העבודה הקשה לא יצא כלום, והיום ביום הראשון בעבודה נשאו פרי כל החיפושים ומסע ההתודעות על הטוב ואיזה שצריך להתרחק, אחרות מאכזבות או פשוט לא מתאימות בקיצר נקווה לטוב בסוף השבוע, אני מרגיש שעול כבד ירד מעל כתפיי, ומצאתי או אמצא את מה שחיפשתי בגירסה אחרת טוב , מה נשמע חברים? אלפא יו אלפא איפה אתה , אור העולם? וסוזן החדשה, סתם בא לי היחיד ידיד הפורום שהביא את המצגות על פריז ועל הכנסיות בירושלים (אני מציע לפתוח את המצגות ונלמד ביחד ומה לא ) שוב תודה לכולם על כל דבר שמעשיר את הפורום כאן

למעלה