בוקר טוב, יום ב'

בוקר טוב, יום ב'

אתמול נתנאל התחיל חוג שחיה התברר כי לילד יש מושג בשיחה הוא יודע לצלול והוא גם יודע להחזיק את עצמו יפה במיים אלא מה לשחות הוא לא יודע אבל איך אמרה המדריכה? - הבסיס לו טוב שיהיה לכולנו יום מקסים

סגלה

New member
הבסיס זה הכי חשוב

לילד חכם כמוהו לא תהיה בעיה לתפוס את התנועות(אני יודעת שזה לא קשור..) דרך אגב אני פתחתי את הבוקר בשחיה ועוד מעט אני הולכת לעבודה

אני חושבת על הפעילות הגופנית הנילווית לשחיה

הוא לא פעיל - תני לו טלויזיה ומחשב והוא מסודר מצד שני הוא כל הזמן מבקש ללכת לבריכה ככה כשהוא ידע לשחות לא תהיה לי בעיה לתת לו ללכת ללא השגחה

רינת1232

New member
שחיה היא ספורט מעולה

שמפעילה הרבה שרירים ואת הראות. הבן שלי התחיל לללמוד שחיה בסוף כתה א', לקח מספר שעורים והפסיק והמשיך בסוף ב'. כשהבאתי אותו לבריכה הרכז ממש גער בי איך לא לימדתי אותו עד כזה גיל... !!! אבל ראיתי איך השתלב מהר, דווקא בגלל שהיה גדול יותר מהרבה אחרים בקבוצה הצליח לצוף די מהר ושחה ממש לא רע בסוף הקורס. הוא המשיך בחוג שחיה לשיפור סגנון כל החורף, להפתעתי הרבה, ולא היה חולה אפילו פעם אחת. הלוואי ולי היה את החשק לשחות! הרבה רופאים גם ממליצים ללמוד שחיה לא לפני גיל 6, כי ברוב המקרים ילדים קטנים מסיימים את הקורס כשהם עדיין עם מצופים.

TaraSky

New member
שחיה

מעולם לא שמעתי שרופאים לא ממליצים ללמוד שחיה לפני גיל 6. נשמע מוזר מאוד. גם ממש לא נכון לומר שרובם יסיימו קורס עם מצופים. הבן שלי בן 4 התחיל ללמוד שחיה השבוע. אחרי שיעור אחד הוא כבר הבין איך לצלול בלי לבלוע מים! אחרי 4 שיעורים הוא קופץ למים עמוקים ושוחה עם עזרה של מצוף. הוא שוחה קצת ללא עזרה. המטרה כמובן היא שישחה ללא עזרים וידע לצאת ממצבים במקרה של נפילה למים וכו'. השיעורים פרטיים אבל יש שבוחרים בשיעורים קבוצתיים. אצלנו מאוד נפוץ להתחיל לימודי שחיה בסביבות גיל שנה ואפילו לפני. אני ראיתי ילדים בני פחות משנתיים ששוחים בלי שום עזרים, ממש כמו דגים במים.

זה העיניין - להתחיל ממש מוקדם או אחרי גיל 6

אצלי הוא כבר בן 10 - הקבוצה מחולקת לפי גילאים - בכל קבוצה יש עד 10 ילדים אצלו הם 5 ילדים בגילאי 8 ומעלה יש בת אחת שניראית בת 12-13

TaraSky

New member
לא מבינה

שלחתי מסר פרטי בטעות. אמרתי שאשמח לקבל הפניה לרופאים שממליצים כזה דבר... בכל אופן זה לא עומד במבחן המציאות לפי מה שאני רואה סביבי. וברמה האישית - הבן שלי כאמור בן 4 ורק עכשיו התחיל וכבר מתקדם נפלא. אדווח לגבי ההתקדמות:)

רינת1232

New member
לימוד שחיה

הרופאים בבי"ח ליס, בו נולדו ילדי, או יותר נכון רופאי הפגיה. באחת השיחות איתנו נשאלה השאלה אם ללמד תינוקות שחיה כי זו הסביבה הטבעית שלהם. התשובה הייתה שתינוק יאהב מים, גם אם תכניסו אותו לאמבטיה ולא צריך בריכה. הם טוענים שאין צורך ואף לא כדאי ללמד שחיה לפני גיל 6, שהוא הגיל האופטימלי. לא נכנסתי לבירורים למה. אם תשאלי מאמני שחיה יגידו לך שיש להתחיל כמה שיותר מוקדם, אבל בעצם מה זה משנה, העיקר שבסופו של דבר יודעים לשחות!

TaraSky

New member
ביטחון במים

להיות במים זה לא העניין . החשיבות בשחיה זה להקנות ביטחון במים ולדעת לדעת לצאת ממצבים של נפילה למים וכו'. לפחות כאן בפלורידה כאשר מקרי המוות מס' 1 זה טביעה אצל ילדים - מאוד חשוב שידעו לשחות. בכל אופן כל אחד מכיר את הילד שלו ויודע מתי כדאי להתחיל:)

ר ע נ נ ה

New member
לימוד שחיה בהתאם לילד

מסכימה עם מה שאמרת שכל אחד מכיר את הילד שלו ויודע מתי מתאים לו/לה לשחות. אני גדלתי בקיבוץ אז בגיל 3 כבר כולם ידעו לשחות כי לא היה מה לעשות בקיץ חוץ מאשר להיות בבריכה... וגם כולם רצו להיות בנבחרת השחיה שאליה התקבלו רק מכיתה ב' או ג'. כשגדלתי לימדתי קצת שחיה בעצמי ואז (בשנות ה-80) התפיסה היתה שגיל 5 הוא גיל טוב להתחיל כי הילדים יותר ממושמעים ונשמעים להוראות וגם מבחינת קאורדינציה רוב הילדים מסוגלים לבצע את התנועות הנדרשות בסינכרון. באופן כללי ילדים שלא מפחדים מהמים, יכולים ללמוד מהר לשחות ואפילו יתכן ויתחילו מצלילה ולא משחיה על פני המים.

למעלה