בוקר, טוב חדשה פה

lulit009

New member
בוקר, טוב חדשה פה

הי בנות!

אנחנו מנסים כשנה וקצת . לפני כ-3 חודשים הבנתי שיש בעיה ופניתי לד"ר קלדון בחיפה.
נשלחנו לכל מני בדיקות ולתדהמתנו גילינו שלבעלי יש ספירת זרע מאוד נמוכה.
כל זה לא הרתיע את קלדרון והוא הבטיח שיהיה הריון, אבל נהיה חייבים הפריית IVF חוץ גופית.

אני בכלל לא התכוננתי לזה, אני קצת חוששת. האם הטיפולים כואבים? כמה זמן התהליך לוקח?
אני כבר כל כך רוצה ילד..

ועוד שאלה, שאולי תשמע קצת פרנואידית :) בשאיבת ביציות, אני קצת חוששת שבית החולים "יעלים" חלק כדי למכור אותן.. סצנריו בדיוני?

בקיצור, אני בעיקר צריכה הרגעה והכוונה מה עתיד לבוא. וגם, אם למישהי יש נסיון עם קלדרון, אשמח לשמוע!

תודה ונעים להכיר!

אורי1702

New member
היי לך

אישית לא מכירה את קלדרון אבל יש לי חברה שהם היו מהבלתי מוסברים, עברה 6 הזרעות וכלום, באה אליו, ivf אחד וברוך השם היום יש תאומים מקסימים

עכשיו עוד חברה מטופלת אצלו אבל לא היה נעים לי לשאול מה מתקדם, להם יש בעיית זרע, יש לה ילדה גם מהפרייה אבל לא מקלדרון ועכשיו היא אצלו.
שיהיה המון בהצלחה

ענבל ח1

New member
היי חמודה

אני מבינה את ההלם.
נראה לי שאף אחת מאיתנו לא דמיינה שככה היא תביא ילד לעולם. היינו בטוחות שמנסים קצת והופ, יש תינוק. זה מאוד מאכזב להבין שאצלנו זה לא כך.
אבל האמת שהליך ההפרייה עצמו לא כזה נורא כמו שאת בטח מדמיינת. זה מתחיל מלהזריק הורמונים על מנת שתייצרי הרבה ביציות ותוך כדי הזריקות (שיכולות להימשך בין 10 ימים בערך לחודש) את מבצעת בדיקות דם ומעקבי זקיקים באולטראסאונד וגינאלי כדי לעקוב אחרי רמות ההורמונים ומצב התפתחות הביציות. כשהזקיקים גדולים זה אומר שככל הנראה יש בהם ביציות בשלות ואז את תעברי שאיבת ביציות בטשטוש עמוק (כמו הרדמה מלאה). התהליך קצר מאוד, פחות מחצי שעה ואת מתעוררת מיד אחרי ולאחר כשעה וחצי מקס׳ משתחרת מבית החולים. בשלב הזה המעבדה תפרה את ביציותייך עם הזרע שבעלך ימסור במקביל באותו היום וכעבור יומיים עד 5 ימים, הרופא יזמן אותך להחזיר את העובר/העוברים שהתפתחו אל תוך הרחם. תהליך ההחזרה לרחם אורך כ-5-10 דקות בד״כ ולרוב אינו כואב בכלל. פשוט מחדירים את העוברים דרך צינור ארוך ודק לתוך הרחם ומקווים לטוב. ביום ה-12 לאחר ההחזרה מבצעים בדיקת דם להריון- בדיקת בטא ומגלים אם יש הריון.
מקווה שהמידע עוזר, את גם בטח תביני דברים יותר טוב תוך כדי התהליך ובכל מקרה, אנחנו כאן

שיהיה בהצלחה רבה ושבת שלום בינתיים.

miri292

New member
בדיוק במצב שלי :)

לפני כ-3 חודשים גילינו שלבעלי יש בעיית זרע. והשבוע עברתי שאיבה והחזרה לראשונה.
לי אישית זה עבר יחסית בסדר. מתרגלים להזרקות כל ערב. ואם עושים יחד עם הבעל זה הופך את זה ליותר נסבל. גם חששתי מהשאיבה, וזה לקח בדיוק רבע שעה ולא היה כזה נורא.
מוזמנת לפנות אלי לשאלות. שיהיה מלא בהצלחה!

Sunnylee

New member
בהצלחה!

שאלה קטנה- אפשר לדעת מה היתה הבעיה בזרע?
והאם ישר התחלתם עם או וי אף?
גם לנו בעיה במורפולוגיה וקצת בתנועה אבל הרופא שלי לא מדבר בנתיים על אוי וי אף...

miri292

New member
כן ישר IVF

הריכוז כל כך נמוך שמדובר בבודדים, ולכן אין הגדרה של מורפולוגיה ותנועתיות.

LittleBaby

New member
בהצלחה

רוצה לאחל לך בהצלחה ושתזכי לתינוק מתוק במהרה!

דבש 15

New member
היי

אני התחלתי זריקות ביום שלישי, בתור אחת שמתה מפחד ממחטים.... או רק מהמחשבה אני חושבת שאני שורדת את זה יפה. אני אמנם בזוגיות חדשה אבל עוד לא גרים ביחד וגם לא באותה העיר (אני גרושה כבר שנתיים וחצי) באופן אישי, אני הולכת כל ערב לקופת חולים והאחיות מזריקות לי. לי נאמר שההליך אורך שבועיים ולאחריו שאיבת ביציות (אני נשאית x שביר לכן אני בתהליך הזה)
זה לא כזה נעים אבל וואלה השד לא נורא כל כך גם לפחדנית כמוני ��
מאחלת לך המון המון בהצלחה!

דבש, נסי ליד האחיות להזריק לעצמך

כל כך הרבה יותר נוח לעשות את זה עצמאית בלי צורך ללכת לאחיות...
נסי, תראי שהשד לא נורא כל כך, ולדעתי גם פחות כואב כשהמזרק ביד שלך, והשליטה אצלך.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה, שהדרך תהיה קצרה!

ברוכה הבאה לשהות קצרצרה פה

התהליך הוא לפי הפרוטורול שקבעו לך,
יכול לקחת שבועיים ויכול לקחת גם יותר מחודש, תלוי בתגובת הגוף להורמונים ולפרוטוקול שקובעים לך.
&nbsp
האם כואב? לזריקות מתרגלים, לא נעים - לא נורא, לתופעות שהן עושות, גם ... מתרגלים,
מקבלים באהבה, כי זו הדרך שלנו להגיע להריון רצויי.
למקום הדקירה אפשר למרוח משחת ארניקה או משחת רסקיו רמדי, שתיהן עוזרות לכאב, ולצריבה אם נשאר לך
כאב. לא כל זריקה מציקה, ולא כל זריקה משאירה סימנים אחריה.
&nbsp
לגבי השאלה הפרנואידית, אני מאמינה שכולנו פה מאמינות בטוב, ומקוות שדברים כאלו היו ואינם יותר.
&nbsp
שיהיה בהצלחה!
&nbsp

על כל אחת ההורמונים משפיעים אחרת

בפעם הראשונה הייתי עצבנית על הסביבה,
בפעם השלישית הייתי עצובה ושקטה - פגע בי

את הפעם השניה אני לא זוכרת, זוכרת רק שהיו לי גלי חום ממש...
&nbsp
פשוט לזכור שלהורמונים יש השפעה על הרגשות, ולזכור לנשום ולא להגיב דרכם.
&nbsp
זה עובר..
&nbsp

lulit009

New member
וואו, תודה רבה על קבלת הפנים החמה!

מאוד עודדתן אותי :)
בהצלחה לכולנו, מקווה שנעבור את זה במהירות

נושקית3

New member
לולי רוצה לעודד אותך

שהשד הנורא הזה ivf לא כל כך נורא. כשבישרו לי ולבעלי שדרכנו היחידה להביא ילד לעולם היא ע"י ivf חשבתי שעולמי חרב עלי. אצל הרופאת פריון החלפתי צבעים . אחכ 2 לילות ברציפות בכיתי. לא האמנתי שאני הבחורה הבריאה בת ה 30 וכך גם בעלי בן 30 שנינו בריאים ועלינו לעשות ivf.
אבל הרגיעו אותי שמלא בנות עוברות את זה. פשוט אף אחד מהזוגות לא מספר. הם פשוט מנסים ומנסים והופ תינוק. אבל סעצם אין לך מושג אם החברים הכי קרובים שלך ניסו והצליחו או שעשו הזרעו.. וכפי שבנות הפורום חברותי למסע לימדוני זה ממש לא משנה. איך התינוק נוצר. בivf? או בהזרעה או טסעי העיקר שיבוא כבר.
אז התחלנו זריקות. ובעלי הזריק לי. וזה היה משעשע למדי. אמרתי לבעלי שהוא יכול לעשות הסבה לאחות.
אחכ שאביה. אחרי השאיבה אמנם לא הרגשתי טוב וכאב לי כי שאבו לי 18 ביציות וזה המון. הטעות הענקית.שלי שלא הקשבתי לחברותי בפורום ויום אחרי השאיבה התייצבתי בעבודה ( הייתי חייבת כי יום אחרון להגשת דוחות במשרד רואה חשבון.... )
בשיעבד מבינה שזה היה טעות. ויום למוחורת נפלתי למשכב ובקושי קמתי מהמיטה. אבל שוב זה ה אני גרמתי נזק לעצמי! רק את עצמי להאשים. אבל תעשי לעצצך טובה יום אחרי שאיבה רל תלכי לעבודה. 3 ימי מנוחה זה לא בגדר נמלצה. חשבתי. אה. נו כולה שאיבה. שטויות יניה בסדר. אז זהו שלא. בנוסף היתה לי עצירות מהחומר הרדמה. זהה היה סבל. אז לנוח ולשתות המוןןןםםםן. 2 ליור מים אולי יותר אפילו תלוי כמה ישאבו.

אחכ ההחזרה שזה החלק הנחמד . זה לא כואב . לא כל כך בכל אופן..אם את מתחת לגיגל 30 יחזירו לך עובר אחד. אם את מעל גיל 30 מדינייות משרד הבריאות להחזיר 2 . יותר זה כבר לשיקול הרופא. וזהו אחרי החזרה את ממתינה 12 יום לבטא! ואז עושהה בדיקת דם. (ומקוה שהעוברונצ'יקים נקלטו ברחם. )

שיהיה הצון בהתלחה! אם את צריכה עוד מידע או עצות אשמח לפרט פה או בהודעה פרטית מה שנוח לך.
מחזעקה לך אצבעוץ שהכל יסתדר

lulit009

New member
המון תודה לך :)

אני בת 32, מקווה לטוב,
אתן לא מבינות כמה כוחות נתתן לי.
ממצב של חוסר אונים וחרדה, התגנבה לה תקווה ללב. מקווה שיהיה בסדר :)

שירןג7

New member
היי לך

גם אני לפני ivf ראשון. אצלנו יש בעיה כפולה אני עם שחלות פוליציסטיות ויש גם בעית זרע ובעיקרון בגלל הזרע אנחנו עוברים להפריות, גם אני הייתי בהלם כי הייתי בטוחה שההזרעות יפתרו את המצב ולא.. אני גם קצת חוששת בעיקר מההרדמה... מבינה אותך מאוד.
ענו לך כבר על השאלות אז רק אאחל בהצלחה.

napit

New member
הרדמה

זה החלק שהכי חששתי ממנו, בעיקר בגלל שזה סוג של לאבד שליטה.
בדיעבד זה היה החלק הכי פחות נוראי :)
נכנסתי לחדר ניתוח והמרדים אמר שהוא מתחיל עם תהליך ההרדמה, אני זוכרת שאמרתי לו שאני לא חושבת שאני נרדמת ורק מרגישה טיפה מסוחררת. הוא אמר נהדר.
הדבר הבא שאני זוכרת זה את עצמי בחדר התאוששות מבקשת מיץ תפוזים.
תבקשי שיביאו לך משהו נגד בחילות בעירוי, ובטוחה שיהיה בסדר.

למעלה