בוקר טוב, חדשה פה..

My Mom

New member
בוקר טוב, חדשה פה..

עכשיו במהלך חיפושים באינטרנט "נתקלתי" בפורים עולים לכיתה א' אני אמא ל-2 ילדים, הגדול בן 6 ועולה לכיתה א' כולי התרגשות בשבוע שעבר רכשנו תיק של דמות מוכרת (בקוגן או משהו כזה) של חברת קלגב+קלמר וכל יום הוא מטייל איתו בבית ללא הפסקה לגבי ציוד עוד לא קיבלנו שום הודעה מבית הספר ואין לי מושג מה עליי לקנות, האם מקבלךית רשימת ציוד מבית ספר או שבחנויות ידעו מה לתת לי ? דבר נוסף, אני מחפשת רעיון למשחק/די וי די/ ספר לילדים בגיל הזה - בעבודה אנחנו רוצים לתת מתנה לכל הילדים שעולים לכיתה א' ואני מחפשת רעיונות בתווך של 60-100 ש"ח למתנה. תודה והמשך יום טוב, האמא המבולבלת

רחלוש29

New member
תחכי עם הקניה לבה"ס

שלום לך בקשר להזמנה מבה"ס גם אני עוד לא קיבלתי בתי בכורה עולה לכיתה א ואני מחכה להזמנה בקשר לציוד מקבלים רשימה מבה"ס של ציוד ורשימת ספרים לכל בה"ס יש את הדרישה שלו סוגי מחברות צבעי עטיפה למחברות וכו" לגבי מתנה אפשר עבודות יצירה תלוי איזה סוג של מתנה את חושבת לקנות.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אמורים לקבל רשימת ציוד מבית הספר. מבחינת ספרים, אצלינו בעיר לחנויות יש את הרשימות של כל בתי הספר והכיתות, אז את יכולה לשאול אצלכם גם. מבחינת ציוד (מחברות, עפרונות, טושים וכו') תחכי עם זה עוד קצת. כל בית ספר והשגעונות שלו
בעניין המתנה - אני בעד ספר של ראשית קריאה, שיחכה להם על המדף (תאמיני או לא, עד חנוכה כבר רוב הכיתה קוראת
)

עם הלחץ הנוראי של בית הספר אין לי שום ספק שעד

חנוכה רוב הכיתה קוראת...
, השאלה היא לא האם הילד קורא, אלא איך הוא קורא, כי אח"כ אחרי שנים רבות, כשהקטנטנים האלה עולים כיתות ומגיעים לתיכון, אז אני פוגשת אותם, את אותם ילדים שקראו נהדר ב"נס חנוכה" (הטקס המסורתי שהיו עושים פעם, לא יודעת אם עדיין עושים, שבו כל הילד עומדים בשורה וקוראים קטעים בנוכחות ההורים. למותר לציין שרק בודדים מהם אכן קוראים כמו שצריך, השאר מדקלמים או קוראים בדרך שאינה דרך...), אבל גם היום, שנים לאחר נס פח השמן (או נס "האותיות שעל הלוח") כשהם כבר תלמידי תיכון, הם עדיין אינם יודעים לקרוא כמו שצריך. ואז הם, כמובן, מאובחנים, דיסלקציה, הפרעות קשב ושלל תוויות שחוץ מתסכול לא תורמות להם בכלום. אין לי שום ספק שלא כולם דיסלקטים, שלא לכולם יש הפרעות, שחלק ניכר מהם איבדו כבר אז, בכיתה א', את המורה עוד כשהיא לימדה קריאה, ובעקבות כך גם את חוויית השהיה בבית הספר. והמסר הוא ברור, הורים! אל תוותרו למורים. אל תתנו להם להפעיל לחץ שבסופו של דבר יתנקם בילדים שלכם. זה לא נורמלי ולעולם לא יהיה נורמלי לחשוב אפילו על להביא את רוב ילדי כיתה א' לקריאה שוטפת עד חנוכה, וגם אם נראה לכם שזה קורה (והילד שלכם אכן קורא...) זו פעמים רבות לא יותר מאחיזת עיניים (אני רוצה לראות מה יקרה אם יביאו במפתיע מאבחנת לכיתה א' שתבוא ותאבחן את קריאת התלמידים, את המודעות הפונולוגית, את יכולת הפירוק לצלילים, לעיצורים ולתנועות, מה יהיו התוצאות, כמה מהילדים אכן יתגלו כקוראים. לא צילום מילה ושליפה מהזיכרון, לא חזרה שוב ושוב על אותם מילים (בינינו כמה כבר מילים וטקסטים לומדים בכיתה א', וכמה פעמים חוזרים בבית ובכיתה על אותו חומר, שכבר ללא ממש בעיה לילד לעבוד על המורה ולשחק אותה קורא, או לפחות בערך קורא) ולא לימוד בע"פ - זו אינה קריאה). לא יקרה שום דבר אם הילדים יצטרכו להשתלט על רוב הקריאה עד פסח, או עד יום העצמאות. למה לרוץ? הרי קריאה זה דבר כל כך חשוב.

אני חושבת שהעיקר ברכישת הקריאה הוא הבסיס

והדרך שבה לומדים אותה. וכן, יש את הילדים שמגיעים כביכול קוראים / כמעט קוראים לכיתה א' ומדלגים על חוברות ובסוף בהיותם גדולים יותר, כשהם נתקלים במילה שהם לא מכירים עם ניקוד הם לא מסוגלים לקרוא אותה. אצל הגדולה שלי בכיתה וגם אצל הסנדויצ'ית למדו בשיטה הישנה והטובה. חוברות מחולקות לפי תנועות. לומדים אות אות, מתאימים את קצב הכיתה גם לילדים (כמו שלי) שהגיעו לכיתה א' בלי לדעת את האותיות. ומגיעים למצב שבסביות חנוכה, לילדים נופל האסימון שעם הם מכירים את כל האותיות (למדו אותה בחוברת הראשונה של קמץ / פתח) הם פשוט צריכים עכשיו להבין את המשמעות של התנועות (ניקוד) והנה. הם קוראים. לאט, עם ניקוד, אולי עוד עם שגיאות, אבל קוראים. לזה היתה כוונתי

אם כך, אז בסדר. כל עוד הדבר לא נעשה בלחץ אז

אין בעיה וחשש להתפתחות קשיי למידה על רקע "סביבתי". כמובן, חשוב תמיד לשים לב לאווירה בכיתה ולכך שהמורות לא מגזימות.

רחלוש29

New member
יש לי רעיון

ספר הכנה לכיתה א אפשריות של הכנה רגשית חברתית מעבר מגן לבה"ס או את ספרוני-ספרוני קריאה ראשונה קטנים מיועד לגן חובה וכיתות א

למעלה